Berhati-hati dengan penawar kencing manis yang palsu

Berhati-hati dengan penawar kencing manis yang palsu

Berjuta-juta pesakit diabetes di seluruh dunia, mencari penawar bagi keadaan ini ditakuti adalah yang paling dicari selepas ubat bukan sahaja untuk pesakit kencing manis, tetapi juga untuk syarikat-syarikat ubat yang berharap untuk membuat a membunuh dalam jangka panjang. Malangnya, ada ubatnya berkesan yang telah dijumpai untuk keadaan ini.

Kerana ada habis tiada penawar yang diketahui, banyak Kumpulan yang bertanggungjawab dan individu telah tersebar sepatutnya penawar untuk kencing manis. Banyak penipuan ini akan dilakukan secara dalam talian dan banyak pesakit kencing manis, dalam keadaan terdesak mereka, melanggan tindakan charlatan mereka membawa banyak bukan sahaja kehilangan wang tetapi menjejaskan kesihatan mereka kerana cure-all yang sepatutnya. Kerana mereka kelihatan profesional dan pembentangan saintifik, banyak pesakit kencing manis menjadi entrapped dalam pembelian penawar kencing manis plasebo yang jelas.

Terdapat petunjuk yang khusus tentang kejujuran daripada mengubati yang dipuji dalam laman web ini. Selalunya, mereka dipasarkan di bawah satu jenama yang tertentu dan mempunyai byline yang menjadi 100% berkesan dalam mengubati penyakit kencing manis. Akhirnya petunjuk ini adalah semata-mata chimeras menyediakan bahan tiada untuk tuntutan-tuntutan mereka menyembuhkan keadaan. Alls penawar ini akan sering dipuji sebagai kombinasi semulajadi herba dan unsur-unsur lain yang membantu individu untuk mendapatkan kembali hilang kawalan dan keupayaan dalam pengurusan paras gula. Akhirnya, penawar ini mendakwa bahawa ini boleh menggantikan kencing manis ubat regimen ada yang menyebabkan perbelanjaan yang utama bagi individu.

Melanggan untuk penawar palsu ini, pesakit kencing manis yang banyak meletakkan diri mereka dalam bahaya. Pesakit kencing manis ini diminta untuk mengorbankan ubat-ubatan dadah semasa dan pergi sepenuh masa rawatan yang sepatutnya. Ini boleh menyebabkan kecederaan yang serius bukan sahaja dari bahan termakan tetapi daripada kekurangan ubat-ubatan yang betul serta lain-lain sembuh yang sebelum ini membantu individu dalam pengurusan yang sempurna daripada keadaan metabolik ini.

Agensi-agensi kerajaan, seperti Amerika Syarikat makanan dan pentadbiran ubat-ubatan serta punca yang berorientasikan Kumpulan seperti Diabetes UK telah dijalankan operasi utama terhadap produk-produk palsu dan berbahaya. Ini selalunya dibuat melalui menghantar surat serta memfailkan kes terhadap purveyors produk-produk palsu ini.

Masih ada harapan untuk pesakit kencing manis dari yang dihentikan insulin dalam rutin pengurusan mereka. Terdapat sebilangan kecil pesakit kencing manis jenis 2 yang menjalani kawalan diet yang menerajui badan-badan mereka untuk menghasilkan jumlah betul insulin untuk keperluan harian mereka. Cara-cara lain yang sedang diterima adalah pemindahan sel ‘ islet ‘ atau pembedahan pintasan gastrik. Selain daripada cara ini, diketahui penawar untuk kencing manis dijangka masih boleh ditemui.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *