Berhati-hati dengan komitmen yang dilengkapi dengan kolam renang pemilikan

Berhati-hati dengan komitmen yang dilengkapi dengan kolam renang pemilikan

Kita tidak mahu menakutkan anda memiliki sebuah kolam renang, dan semua kelebihan Kesihatan dari latihan yang diperolehi dari renang, tetapi kami meminta anda untuk berfikir dengan teliti sebelum anda membuat keputusan.

Jadi, sebelum anda membeli sebuah kolam renang atau mengambil harta dengan kolam, kami mengesyorkan bahawa anda tanya diri anda berapa banyak renang anda dan keluarga anda akan benar-benar melakukan. Ianya juga penting untuk jujur tentang renang dalam keadaan cuaca yang kurang sempurna, dan fikir dengan teliti berapa tahun anda akan menggunakannya. Jika anda hanya berenang yang sekali-sekala, anda mungkin mahu melihat kawasan kejiranan dengan kolam renang komuniti sebaliknya. Sekarang ini bukan hanya pandangan saya, Percayalah inilah apa ejen hartanah berkata apabila tidak di tempat kerja. Mereka telah melihat bagaimana, kecuali pemilik yang komited, yang boleh menjadi liabiliti daripada aset.

Terdapat kerja-kerja yang agak sedikit untuk dipertimbangkan oleh pemilik kolam. Penapis mempunyai bahagian-bahagian yang perlu diservis dengan kerap. Lupa tugas ini dan sebagai contoh, kegagalan untuk menukar pad penapis yang kotor atau kartrij boleh mengakibatkan masalah yang mahal seperti sebuah kapasitor rakam masuk motor pam kolam renang. Ada penapis AFM (kaedah penapisan lanjutan) yang lebih kukuh, tetapi mereka agak mahal dan tiada di mana-mana dan tidak banyak penapis tidak akan memberi sama sama taufan, ribut kotoran, ribut petir dan sekali membersihkan keupayaan.

Anda memerlukan kursus untuk membayar semua air make-up dan anda perlu membayar untuk bahan-bahan kimia pengklorinan untuk mengekalkan air kolam tanpa bakteria. Ozonation baik dan menjimatkan kos bahan kimia tetapi bukanlah murah untuk memasang.

Penyejatan air kerugian bukan sahaja perlu diganti pada musim panas, ia juga mencatatkan sehingga 90% daripada kehilangan haba dari kolam renang, jadi penutup kolam juga aksesori penting.

Kolam Renang yang tidak boleh diabaikan dalam musim sejuk sehingga mereka telah menghadiri untuk setiap musim luruh. Untuk betul winterize kolam renang, pemilik perlu mulakan dengan memastikan air kolam itu bersih daripada habuk. Daun, pepijat, jarum pain dan lain-lain barangan yang sama harus vacuumed atau dialih keluar daripada kolam dengan menggunakan penapis, dengan menggunakan sambungan tiang dan bersih untuk skim air, atau kolam yang automatik kering robot. Apabila “debu” dari memberus dengan menyelesaikan, ia adalah vacuumed dari aras kolam renang. Kumpulan mungkin perlu penjelasan tambahan jika membawa kandungan Koloidal dan mesti juga vacuumed selepas merawat dengan yang flocculant.

Permintaan kadar penapisan yang berbeza-beza. Penggunaan biasa dan lebih berat digunakan renang mungkin memerlukan penapisan jam sebanyak lapan atau lebih setiap hari. Perlu jelas air atau ketidakseimbangan kimia menunjukkan penapisan yang tidak mencukupi, anda akan perlu untuk mengendalikan penapis dengan serta-merta sehingga jelas air boleh diterima lagi telah ditubuhkan.

Yang terbaik di atas tanah kolam renang di pasaran hari ini, boleh memberikan tawar-menawar harga yang terbaik, tetapi ketinggian dinding inci 52 dan 54 inci bahaya yang hadir dalam diri jika tidak dihormati oleh pengguna.

Pembersih luaran sebagai berita terbaik bagi seorang pemilik kolam. Pelbagai dan fungsi alat-alat ini telah telah maju dengan pesat. Yang terbaik daripada mereka yang benar-benar masa penjimatan dan reka bentuk mereka adalah contoh yang terbaik dalam ciptaan teknologi yang moden. Salasilah daripada alat-alat penjimatan buruh ini adalah agak baru. Pembersih vakum Kolam Renang pertama telah dicipta oleh Ferdinand Chauvier di Afrika Selatan. Beliau adalah seorang jurutera hidraulik yang datang ke Afrika Selatan dari Congo Belgium pada tahun 1951. Chauvier dengan cepat menyedari bahawa terdapat pasaran yang besar untuk mengambil kerumitan daripada pembersihan kolam renang, dan dia pergi tentang mencipta sebuah mesin akan melakukan kerja secara automatik, efisyen powered by operasi biasa di kolam penapis. Beliau menubuhkan syarikat masih menghasilkan peralatan pembersihan kolam yang terkemuka, tetapi tuan rumah orang lain telah juga kini memasuki pasaran beliau memulakan.

Kitaran harian pam penapis kolam mestilah supaya Populasi alga yang tidak boleh mencapai saiz yang cukup besar untuk membiak lebih cepat daripada sistem penapisan mengalihkannya keluar dari air. Jika saiz Populasi alga melebihi kadar di mana ia dikeluarkan, Kolam mesti “terkejut” dengan ejen bahan kimia yang akan membunuh alga di dalam kolam. Zarah-zarah yang hijau boleh kemudian dihapuskan dengan memasang beg penapis kolam pada baris yang kembali. Beg ini boleh menapis zarah-zarah ke satu micron dan akan membolehkan anda untuk guna semula air dari backwashing di kolam anda.

Terdapat beberapa permintaan tenaga yang agak besar dari kolam renang. Yang pertama ialah penggunaan kuasa penapis kolam. Kolam Renang purata Tapis menggunakan sistem kira-kira 800 watts, manakala beberapa diiklankan untuk berjalan pada kurang separuh daripada yang berhati-hati dengan begitu sistem yang boleh ditunjukkan sebagai lebih lestari dan cekap tetapi hanya mengedarkan cukup pesat. Jelas sekali, jika anda boleh mendapatkan pengguna anda untuk menjaga dan membawa kotoran ditolak ke dalam kolam di tempat pertama, anda akan mendapat penjimatan terbesar. Dengan berhati-hati menggunakan (bersih) anda tidak perlu menjalankan sistem penapis anda sehingga setengah hari, mengurangkan kos penyelenggaraan, pembersihan kimia dan membuat bising Kurang!

Menyelam telah digantikan dengan terapung, bersenam dan berenang sekadar. Hari ini kolam akan lebih digunakan oleh kumpulan umur yang lebih banyak di kedua-dua hujung.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *