Berhati-hati bahaya Creatine

Berhati-hati bahaya Creatine

Saya ingin memberitahu anda lebih lanjut mengenai creatin, elemen yang juzuk otot rangka yang membantu anda untuk menguruskan semua keperluan tenaga anda kerana itulah ia mampu. Anda dijamin dapat 95% daripada jumlah rizab badan creatin di otot-otot anda. Rizab creatin ini dikumpulkan daripada creatin yang mengandungi makanan seperti ikan, daging serta dari sintetik suplemen. Badan itu sendiri adalah cukup kompeten untuk membuat sendiri dari asid amino, dan itulah sebab mengapa saya di sini untuk memberikan anda Panduan ringkas mengenai bahaya creatin.

Garam monohydrate dan fosfat digunakan bersama-sama dengan tambahan organik menggunakan keupayaan semula jadi badan untuk membuat creatin sendiri. Penggunaan suplemen seperti ini telah terbukti melahirkan lebih banyak tenaga daripada creatin semulajadi dari semasa ke semasa. Ini adalah apa ia adalah semua tentang, cara yang bukan organik yang digunakan untuk menambah kepada jumlah semulajadi badan boleh mengendalikan creatin.

Bayangkan apa yang untuk pengambilan tambahan creatin boleh lakukan untuk anda. Creatinine adalah produk sisa creatine dan apabila ini yang diluluskan kepada air kencing serta-merta menjadi tanda bahawa terdapat kerosakan hati dan buah pinggang. Tanda-tanda seperti ini tidak boleh diabaikan kerana berbuat demikian mungkin merumitkan kesihatan anda dan membawa ketegangan yang sangat besar kepada organ-organ badan anda. Kerosakan buah pinggang dan hati adalah berdasarkan kepada fakta bahawa buah pinggang lagi perlu menjual produk ini, satu prosedur yang lebih mencederakan kepada fungsi.

Selain itu, terdapat risiko bahawa salah satu akan mengalami kekejangan otot dan menambah berat badan lebih daripada apa yang dijangkakan. Apa yang membawa kira-kira situasi tekanan ini dengan tambahan adalah kecenderungan creatin untuk menyerap air, Biar saya jelaskan. Seperti saya katakan terdahulu creatin didapati terutamanya dalam otot-otot. Jadi apabila ia menarik air ke otot-otot anda akan mempunyai berat badan yang ditambah sekitar rantau-rantau tersebut, sesuatu yang boleh memburukkan lagi masalah berat badan sepenuhnya hanya menjadi. Selain itu, badan anda akan menjadi nyahhidrat kerana semua cecair badan yang sedang berlaku pada otot-otot, akhirnya anda akan mempunyai kekejangan otot. Untuk menangani ini anda perlu minum lebih banyak air daripada biasa; berbuat demikian akan membantu anda mengelakkan keadaan tidak perlu batu buah pinggang.

Sekarang untuk menarik pihak yang lain. Apabila seseorang menggunakan suplemen creatin ia menjadi hampir automatik bahawa mereka akan menggunakan glisemik gula untuk membolehkan tubuh untuk menyerap sepenuhnya dan menggunakan creatin. Ianya seperti gula yang akhirnya menyumbat arteri badan dan urat-urat dan mengurangkan faedah insulin. Secara semulajadi insulin baki tahap gula dalam badan anda dan menyerap ia sewajarnya agar tenaga. Sekarang apa yang akan jelas berlaku apabila terdapat terlalu banyak gula glisemik adalah bahawa insulin tidak akan mampu untuk menyerap semua dan kencing manis menyelesaikan. Kencing manis membawa kepada masalah di masa hadapan dengan saraf, buah pinggang, saluran darah dan penglihatan anda.

Peningkatan secara tiba-tiba creatin dalam badan akan menyebabkan pelarasan keadaan badan. Oleh itu, penyalahgunaan creatin juga terkenal menyebabkan kembung, perut keletihan dan upset haba. Don. ‘t biarkan saya menakut-nakutkan anda menjadi betul-betul berhenti diet tambahan creatin anda, hanya boleh berhati-hati tentang cara anda mengendalikan jumlah dan segala-galanya akan menjadi baik.

Setiap manusia mempunyai cukup kuantiti creatin disimpan jauhnya di otot-otot menjadi cukup aktif sepanjang hari. Ia adalah untuk sebab ini bahawa ia adalah dinasihatkan untuk memasukkan creatin melalui makanan terhadam biasa daripada menembak badan anda dengan tambahan creatin letupan yang akan memberi kesan yang negatif kepada kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *