Berhadapan dengan strain Anthralin

Berhadapan dengan strain Anthralin

Anthralin boleh memperbaiki penampilan pesakit yang menghidapi psoriasis tetapi ia mempunyai beberapa kesan sampingan. Salah seorang daripada mereka yang mengotorkan.

Sebatian sintetik ini biasanya meninggalkan kesan coklat sementara pada kulit yang hilang dalam minggu. Ia juga boleh kotor pakaian serta jubin dan lekapan bilik mandi.

Ini boleh dielakkan dengan aplikasi yang berhati-hati dan basuh bahagian kerosakan secepat mungkin dengan klorin yang kuat peluntur. Mengotorkan adalah kurang berkemungkinan untuk berlaku dengan formulasi anthralin baru yang digunakan dalam kaedah terapi Anthralin hubungi pendek atau S.C.A.T..

Ini rawatan yang boleh dilakukan di rumah melibatkan merawat kulit untuk tempoh masa bermula dengan kepekatan rendah anthralin banyak lebih pendek.Formulasi krim mudah untuk digunakan dan menyebabkan masalah yang lebih sedikit.

“Pada mulanya, anthralin akan kotor kulit di sekitar kawasan ini yang sedang dirawat. Akhirnya, plak sendiri akan mengambil noda. Noda yang biasanya membersihkan dua hingga tiga minggu selepas menghentikan rawatan. Rawatan kulit kerosakan dengan ejen keratolytic seperti Asid salisilik akan membantu untuk mempercepatkan penyingkiran kerosakan kulit,”berkata Yayasan Psoriasis Kebangsaan (NPF) di Portland, Oregon.

Untuk manfaat sepenuhnya daripada terapi anthralin topikal, berikut adalah beberapa tips dari NPF dalam:

Gunakan krim/salap anthralin hanya untuk psoriasis; tidak digunakan untuk kulit biasa. Anda boleh memilih untuk menggunakan plastik sarung tangan pakai buang untuk menggunakan anthralin.

Anthralin krim hendaklah disapu di telaga dan sebarang lebihan harus dihilangkan dari.

Salap Anthralin perlu dibiarkan selama 10 hingga 30 minit dan membimbing padam dengan cecair sabun dan air yang mengalir.

Anthralin akan kotor warna coklat. Menggunakan pakaian lama dan lembaran apabila anthralin pada kulit. Jika mengotorkan berlaku, bilas dengan air dan Jangan gunakan sabun.

Menjangka untuk melihat kesan coklat pada kulit sekitar biasa selepas menggunakan anthralin. Ini adalah petanda baik dan menunjukkan bahawa anthralin dalam bekerja. Apabila noda itu berlaku di pusat yang luka, psoriasis dalam penjelasan.

Patut kerengsaan atau pembakaran berlaku pada kulit, berhenti menggunakan anthralin yang sehingga ini menyelesaikan dan memohon petrolatum (Jeli petroleum). Kemudian mulakan berhati-hati pada kekuatan yang lebih rendah.

Jika tiada kerengsaan berlaku, kekuatan anthralin boleh meningkat setiap minggu. Bermula pada 0.1 peratus dan meningkatkan peratus 0.25, 0.5 peratus dan 1 peratus.

Psoriasis ini adalah jelas apabila ia tidak dapat dirasa, walaupun berwarna coklat sekarang. Rawatan berhenti dan noda akan mengosongkan satu minggu.

Basuh tangan selepas menggunakan anthralin; Jangan gosok mata dengan jari-jari yang anthralin yang tercemar. Tidak digunakan anthralin berhampiran mata.

Patut berlaku kerengsaan mata, membasuh dengan air mata dan berunding dengan doktor anda. (Seterusnya: risiko dan ganjaran steroid untuk psoriasis)

Untuk menguatkan badan anda, ambil Immunitril – anda baris pertama anda Pertahanan dalam mengekalkan sistem imun yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *