Bergolek Walker dan faedah mereka

Bergolek Walker dan faedah mereka

Artritis boleh menyebabkan radang, bengkak, kekejangan, dan kesakitan terutamanya pada sendi, atau di lebih teruk kes, termasuk tulang dan otot. Artritis yang kronik adalah hanya salah satu daripada beberapa punca kehilangan kebebasan dan mobiliti kepada individu tertentu.

Bagi orang-orang malang fizikal, bantuan mobiliti akan entah bagaimana membawa kembali senyuman penuh harapan pada muka mereka. Bantuan mobiliti, seperti menggulung walkers, boleh menawarkan sokongan tambahan untuk membentuk orang yang hilang kekuatan, dan sekali gus membantu beliau kekal aktif walaupun dalam kepincangan kelemahan fizikal.

Rolling walkers akan bermanfaat dalam beberapa cara. Selain meningkatkan autonomi seseorang dan menghalang beliau dari segi fizikal mudah alih, alat bantuan pergerakan seumpamanya boleh didapati dalam reka bentuk yang bergaya dan warna supaya anda baik boleh menggunakannya di luar.

Pejalan kaki dengan roda bergolek bekerja terbaik pada permukaan yang rata dan kemudahan-kemudahan hidup. Kerana Reka bentuk bergaya mereka tersuai, mereka membuat bantuan mobiliti yang lebih baik apabila strolling di Taman-Taman atau membeli-belah di pusat membeli-belah itu.

Sesetengah individu memilih untuk ringan beroda tiga dan mudah maneuvered walker. Walau bagaimanapun untuk lebih kestabilan, rolling walkers secara umumnya mempunyai empat roda (aka rollators) dengan Brek tangan untuk menghentikan atau memperlahankan dalam walker. Lebih mewah (dan sudah tentu, lebih mahal) jenis bergolek walkers termasuk bakul dan kerusi yang empuk.

Pengeluar utama alat bantuan mobiliti, Nova, penjaga dan Invacare, memberikan anda pilihan untuk anda walker rolling yang disesuaikan mengikut keutamaan anda. Anda mungkin mempunyai beberapa aksesori tambahan termasuk dalam walker anda, seperti cawan pemegang, dulang, beg, beg walker satu istilah, atau perjalanan beg. Sesungguhnya ciri-ciri dan reka bentuk yang menarik membuat sebuah roda walker mobiliti bergaya satu bantuan.

Apabila mencari untuk walker yang beroda, pergi untuk satu yang buatan keluli atau diperbuat daripada logam lain yang kukuh untuk menahan jumlah berat badan yang agak besar. Mengatasi keselesaan juga perlu dipertimbangkan dengan teliti. Pada pangkal rolling walker, mengatasi getah juga disediakan untuk memastikan yang selamat dan mudah penggunaan walker pada permaidani dan jubin. Walkers tertentu mempunyai kerusi lipat yang terbina dalam yang amat berguna apabila orang boleh lagi berjalan mana-mana lebih jauh. Beliau boleh memilih untuk duduk dalam walker dan menggunakannya seperti kerusi roda.

Belajar untuk bergerak dengan walker beroda yang mungkin sukar pada mulanya. Tetapi selepas beberapa amalan, salah satu akan dapat berjalan-jalan dengan mudah dengan walker itu. Dengan walker beroda sebagai satu alat bantu, orang keuntungan lebih banyak kebebasan, dan Kesihatan umum dan mood beliau juga akan dipertingkatkan. Individu tidak lagi akan berasa terlalu bergantung, menambah keyakinan diri yang lebih banyak, dan membenarkan dia lebih bersosial dengan orang lain sekitar dan pergi keluar dari rumah lebih kerap berbanding sebelum.

Individu yang stabil atas kaki sendiri dan masih mampu bergerak tetapi mempunyai kesukaran sedikit baki adalah orang-orang yang terutamanya harus mempertimbangkan menggunakan walkers mobiliti ini dengan roda. Sama ada yang bergolek atau walker tradisional yang standard, pilih satu alat bantu bergerak yang akan paling sesuai gaya hidup anda. Juga, profesional penjagaan kesihatan yang perlu dirujuk dalam menggunakan walker yang, sama ada dalam walker konvensional atau dalam walker rolling.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *