Berfikir dua kali tentang minuman seterusnya anda mengambil musim ini

Berfikir dua kali tentang minuman seterusnya anda mengambil musim ini

Pada musim panas ini, berfikir dua kali sebelum mengambil sip yang kopi anda, atau Frappuccino caramel yang sejuk menyegarkan. Minuman tertentu boleh merosakkan dan kotor gigi anda. Mengetahui yang merosakkan mempengaruhi tenaga minuman, kopi, minuman-minuman sukan dan Frappuccinos boleh membantu anda mengambil langkah seterusnya ke arah senyuman yang menakjubkan. Kita semua memilih sukan kegemaran minuman atau Frappuccino kami pada hari musim panas panas, tetapi Adakah pemikiran bagaimana gula dalam minuman ini boleh merosakkan senyuman anda sekali ada?

Sukan dan minuman tenaga

Kadang-kadang, kita semua perlu bahawa rangsangan tambahan tenaga atau kafein untuk membantu mendapatkan kita sepanjang hari. Walau bagaimanapun, telah anda pernah menyedari kesan-kesan yang merosakkan minuman ini mungkin mempunyai penampilan dan Kesihatan senyuman anda? Salah tanggapan umum merupakan minuman tenaga dan minuman-minuman sukan yang sihat berbanding dengan soda untuk kesihatan mulut anda. Ini bukanlah kes. Minuman tenaga dan Sukan mengandungi gula yang boleh berpotensi menghakis atau keluar enamel gigi anda, meninggalkan mereka lebih mudah terdedah kepada kerosakan dan sensitiviti nipis.

Minuman ini amat popular di kalangan remaja dan orang muda, dengan sehingga separuh daripada AS remaja dan orang muda minum minuman tenaga, dan lebih daripada setengah mengambil sekurang-kurangnya satu sukan minum sehari. Doktor gigi British dianalisis keasidan minuman sukan lapan selepas merawat merupakan seorang atlet 23 – tahun dengan teruk terhakis gigi Penyambut yang membasahkan tekak yang dahaga beliau dengan minuman-minuman sukan. Apabila diperiksa, minuman lapan semua jatuh di bawah tahap pH yang “selamat”.

Masa depan anda mencapai bahawa minuman tenaga atau minuman sukan, berfikir dua kali tentang perlunya ia. Jika anda memutuskan untuk terus minum, ikuti langkah ini:

* Gunakan sukan dan minuman tenaga dalam kesederhanaan
* Juga menggunakan jus buah atau minuman ringan secara sederhana kerana ia boleh menghakis gigi serta
* Minuman-minuman sukan cair dengan air
* Minum apabila suhu panas sejuk kelajuan hakisan.
* Menggunakan straw yang jika boleh untuk mengurangkan hubungan antara minuman dan gigi anda
* Berus gigi anda dengan serta-merta selepas memakan sukan minuman ini menjadikan gigi yang lebih lembut dan memberus boleh menyebabkan kehilangan enamel pelindung.
Daripada memilih sukan dan tenaga minuman, anda harus mempertimbangkan air sebagai quencher logik dahaga.

Adakah kopi pada waktu pagi benar-benar perlu?

Kopi dan teh yang sukar terutamanya pada gigi anda, kerana asid tannic (alasan mengapa kopi anda jadi gelap) etches ke dalam lubang dan alur daripada enamel gigi dan boleh kotor gigi, coklat. Penggunaan kopi dan kafein biasanya meningkatkan kecergasan mental dan tahap tenaga anda, tetapi Kekurangannya adalah ia menimbulkan beberapa kesan negatif pada penampilan dan kesihatan gigi anda. Mengetahui bahaya yang kafein boleh pada gigi anda boleh menjadi apa yang anda perlukan untuk meletakkan akhir penggunaan anda kopi dan kafein.

Kotoran daripada kopi dan lain-lain sumber kafein akan tanda kekuningan yang muncul pada gigi anda. Minuman berwarna gelap seperti kopi, teh, coklat panas dan colas meninggalkan di belakang markah kekuningan. Apabila minuman ini kotor gigi, ubat gigi dan profesional itu tidak melakukan silap mata tersebut untuk mengeluarkan warna mereka yang hodoh. Kotoran ini barulah boleh dikeluarkan dengan gigi yang pemutihan prosedur-sama ada di rumah atau di doktor gigi anda di pejabat. Prosedur-prosedur pemutihan gigi melibatkan merendam gigi gel diperbuat daripada peroksida selama beberapa waktu, yang pada dasarnya bleaches gigi anda untuk membuang kotoran itu.

Apabila anda pergi ke order kopi atau Frappuccino, atau bahkan mendapatkan minuman sukan atau tenaga dari kedai runcit tempatan, fikir dua kali. Bercakap dengan doktor gigi Los Angeles untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana pelbagai minuman anda setiap hari menggunakan boleh menjadi punca kerosakan gigi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *