Berbuka bebas daripada kencing manis jenis 2: Petua yang berguna bagaimana untuk makan dengan betul

Berbuka bebas daripada kencing manis jenis 2: Petua yang berguna bagaimana untuk makan dengan betul

Sesiapa yang mempunyai diabetes jenis 2 mesti tidak hanya dengan serta-merta berputus asa pada mengawal ia, kerana ia telah terbukti bahawa menterbalikkan penyakit ini adalah mungkin. Namun, sila jangan cuba untuk berfikir tentang ubat-ubatan preskripsi yang khusus atau tertentu herba yang boleh menyembuhkan tanpa anda perlu menjalankan semua pendekatan yang lain.

Kepastian ini adalah, anda masih dinasihatkan untuk mengubah tabiat anda jika anda pasti ingin bebas dari penyakit. Salah satu cara yang dicadangkan untuk mengalahkan jenis 2 ialah kencing manis dengan makan nutrien yang betul untuk membaiki sel-sel yang sakit dalam badan anda. Pastikan sentiasa makan dengan sempurna tidak kira di mana anda berada dengan mengikuti Tip-Tip berguna yang disenaraikan di bawah.

Hujung pertama ialah untuk memasukkan makanan super dalam anda berdiet. Pesakit kencing manis tidak boleh melupakan “super” makanan yang mempunyai protein sihat, super karbohidrat dan lemak yang sihat, selain cecair. Apakah sumber-sumber protein yang sihat? Anda boleh Dapatkannya daripada sumber-sumber yang boleh memasukkan tauhu, ikan salmon yang liar dan lain-lain. Maka bagaimana pula dengan super karbohidrat? Sumber karbohidrat yang sihat / super adalah sayur-sayuran terang, hijau, dan juga bangunan misalnya bayam, brokoli, atau rumput seperti barli. Plus, tidak mengabaikan bahawa anda juga perlukan lemak. Bukan semua lemak yang tidak sihat! Mendapatkan lemak sihat daripada makanan seperti badam, minyak zaitun extra virgin dan alpukat. Pesakit diabetes adalah dinasihatkan supaya mendapatkan cecair dari air yang ditapis atau jus yang mentah.

Petua kedua ialah untuk terus di makan secara sihat walaupun ketika makan di luar. Cuba untuk makan di luar hanya 2 kali seminggu atau hanya sekali secara mingguan. Datang makan lokasi yang boleh memuatkan permintaan pemakanan anda eksklusif. Jika memesan makanan, menjauhkan diri dari makanan goreng dan anda dinasihatkan untuk memilih orang-orang yang sihat seperti dibakar atau direbus makanan sebagai gantian. Membuat pilihan sayur-sayuran kukus atau bakar ke atas barang-barang makanan berkanji juga boleh berguna.

Petua ketiga ini adalah untuk menyekat makan makanan mati. Adakah anda sedar akan apakah makanan yang “mati”? Mereka terdiri daripada lemak trans, gula pasir, pil / ubat-ubatan, bersama-sama dengan kemudahan makanan seperti ais krim, kopi, kentang, kuih-muih dan banyak lebih. Makan terlalu banyak makanan yang mati akan memastikan tubuh anda berada dalam masalah kencing manis.

Hujung yang terakhir, tetapi tidak kurangnya, adalah untuk memerangi ketagihan dan mengurangkan selera makan. Melawan ketagihan adalah menguntungkan dalam kencing manis jenis 2. Beberapa pendekatan yang anda boleh memohon untuk memerangi curb selera dan keinginan juga termasuk menguruskan tekanan kerana anda akan cenderung untuk mempunyai tabiat makan yang dahsyat ketika anda sedang semua tertekan. Selain itu, Jauhkan diri anda daripada keadaan tertekan oleh tidur dengan betul serta melakukan senaman fizikal secara rutin. Satu tip untuk membendung selera makan ialah dengan hanya mempunyai makanan yang ada omega-3 semasa Sarapan Pagi. Contoh-contoh ialah bayam dan ikan salmon yang liar. Mengatakan ‘tidak’ untuk Sirap jagung fruktosa tinggi juga dapat menangani ketagihan dan mengawal selera makan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *