Berasingan tetapi satu – undang-undang keesaan Ilahi!

Berasingan tetapi satu – undang-undang keesaan Ilahi!

Undang-undang keesaan Ilahi menyatakan bahawa Tuhan dan semua manusia adalah salah satu. Tenaga daripada Allah adalah di mana-mana, dan diterapkan melalui semua perkara, haiwan dan manusia, termasuk pengetahuan tentang Allah adalah tidak berkesudahan. Kita boleh sentiasa berhubung dan sentiasa bersambung kepada tentera Tuhan, kerana jiwa kami adalah sebahagian daripada tenaga Allah.

Sebagai manusia kita sering merasa terputus kepada Allah, tetapi kita boleh belajar untuk menyambung kepada tenaga Tuhan kami melalui kami lebih tinggi diri. Kami menggunakan lebih kami tinggi diri melalui meditasi, yang mana Allah bercakap kepada kami secara langsung melalui pemikiran, perasaan, suara dalam minda kita dan kadang-kadang walaupun melalui suara fizikal. Meditasi adalah tidak terkeliru dengan berdoa kepada Allah, kerana solat adalah di mana kita bercakap dengan Allah dan meminta bantuan, dan meditasi adalah di mana kami menyambung kepada Tuhan dan dia berkomunikasi dengan kami.

Setiap kali kita melakukan sesuatu yang baik kepada orang lain, atau untuk diri kita menjadi lebih sedar tentang Kesatuan kita sendiri dengan tenaga yang Allah. Percaya atau tidak, kita akan mini Tuhan di bumi, kerana kita mempunyai kasih sayang Tuhan dan tenaga yang permeating melalui kita, badan kita mungkin tidak bergetar di peringkat beberapa Sarjana pencerahan (tertinggi pernah kepada berjalan kaki di planet adalah “Yesus” dengan serta-merta boleh nyata apa-apa dari kelajuan getaran ini dari pemikiran beliau), dan kami melihat beliau dan fikir “Saya boleh tidak pernah melakukan apa yang dia lakukan” tetapi dia mengajar, walaupun dalam meekest antara kamu boleh lakukan apa yang telah saya sendiri lakukan.

Tetapi ia adalah kami kufur, kekurangan pemahaman dan perasaan pemisahan kepada Tuhan yang berhenti kami dari yang tepat sama mengalami kejadian serta-merta, atau apa yang kita fikirkan sebagai mukjizat (Sarjana pencerahan untuk berjalan di muka bumi ini telah “mengetahui” dan firma memahami Tuhan tenaga dan dapat nyata mukjizat sebagai sebahagian daripada kehidupan sehari-hari) mereka tahu bahawa walaupun mereka berdiri dalam satu badan appearingly berasingan kepada Allah, jiwa mereka masih intipati “Tuhan” dan melalui intipati yang penyayang dapat mencipta pelbagai jenis perkara-perkara yang baik di sini pada satah fizikal ini, yang kita sendiri tidak dapat menerangkan secara logik, kerana kita memisahkan diri kita daripadanya, lulus sebagai “sesuatu kita tidak campur tangan dengan.”.

Apabila hubungan kita dengan Allah semakin membesar lebih kukuh melalui badan fizikal kita, kita meningkatkan tahap tenaga kita sendiri dalam diri kita. Ini maka ditemuinya, tahap kesihatan, kebahagiaan dan meningkatkan kepuasan dan wholesomness dengan orang lain dan rasa witin keamanan dan contentedness kita.

Dengan mengetahui bahawa kita pada satu-satu dengan satu sama lain dan Allah, kita mula untuk bekerjasama dan membantu antara satu sama lain. Kami mula mengambil tanggungjawab dan berusaha untuk menjadi yang terbaik yang kita boleh rasa Kesatuan dengan kesempurnaan yang Tuhan.

Setelah anda membaca dan belajar dalam undang-undang sejagat yang lain, anda akan mendapat kefahaman yang menyeluruh tentang bagaimana mereka semua patut bersama-sama dan bertindih antara satu sama lain. Oleh itu, satu undang-undang tanpa yang lain tidak akan berkesan sebagai keseluruhan, mereka direka untuk menjadi “pada satu-satu” antara satu sama lain.

Sebagai penduduk keseluruhan dunia menimbulkan kesedaran mereka prinsip sejagat, maka perpaduan yang conciousness akan muncul, salah satu kasih sayang, keamanan, kandungan dan banyaknya dan sedikit demi sedikit kami rasa pemotongan dari sumber Allah kita akan hilang dan kita akan sambung semula kepada kesempurnaan dan imej Kesatuan yang kita sepatutnya dengan satu sama lain dan Allah.

Dalam minda “berasingan dari Allah”, disebabkan oleh kekufuran Allah tenaga sedia ada disebabkan oleh peperangan, benci, kemiskinan, penyakit dan negara-negara yang banyak dalam penderitaan, bahkan ia boleh menjadi sangat mudah untuk kafir. Kita perlu sedar bahawa Tuhan tenaga, yang kasih-sayang yang tulen dan cahaya, menetap di satu-satu setiap kita sebagai manusia, bertentangan dengan apa yang kita sebagai manusia dengan kami percieve pengetahuan manusia “terhad” sebagai negatif.

Kami datang ke bumi dengan Hadiah “akan” dan melalui ini akan bebas, Allah memutuskan untuk membenarkan kami untuk mencuba di muka bumi ini, yang pada asalnya direka sebagai sempurna dan banyak. Kita mempunyai pilihan untuk memastikan bumi yang seimbang dalam kesempurnaan seperti ketika mula-mula dicipta, atau untuk mengikuti ketamakan duniawi kita sendiri, dan membuat kita sendiri “dipisahkan” dari banyak Tuhan, yang kini kita menyedari tidak banyak yang benar.

Dalam berfikir bahawa sumber-sumber yang kita ada di sini pada satah fizikal ini tanpa had (yang mereka tidak, hanya semangat), kami pada dasarnya telah “dirogol” bumi ibu dan mengambil banyak aspek kesempurnaan beliau bahawa Allah yang pada mulanya diterapkan untuk kekal sepenuhnya seimbang, dan lakukan supaya kita sebagai manusia mempunyai setiap bahagian yang diambil dalam wawasan kita menjadi berasingan daripada tenaga Allah, jika tidak kita akan mengambil lebih menjaga bumi itu Tuhan kami direka untuk kami. Dan kita lakukan ini dalam usaha untuk meraih ganjaran “menjual” Hadiah di bumi yang Allah berikan kepada kami dan memisahkan ia daripada Allah, jadi kita sebagai manusia yang boleh memisahkan dari Tuhan.

Saya positif bahawa pandangan Tuhan di atas benar-benar mencintai dan menerima Walau apa pun, kerana dia memberikan kita akan bebas untuk membuat keputusan. Sudah tentu mana-mana perbuatan yang tidak mencintai, akan mungkin dissapoint tenaga murni kasih sayang Allah, dia tidak akan melangkah dan mengganggu dunia akan, kerana kami di sini untuk senaman isu-isu yang kita sendiri dan belajar bagaimana untuk cinta tanpa syarat pada satah bumi ini, dan cuba untuk ingat bahawa kita adalah Tuhan di bumi, di mana titik kita menjadi roh-roh pencerahan dengan badan. Jika kita telah memutuskan untuk tinggal di selari dengan kesempurnaan Allah, mengikut undang-undang Kesatuan, saya yakin bahawa bumi akan benar-benar seimbang dan penderitaan dan kekurangan di muka bumi ini yang kita sebagai manusia mempunyai “dimanifestasikan” untuk diri kita sendiri, akan menjadi tidak wujud.

Hakikatnya, kita boleh membuat keputusan untuk bekerja “sebagai salah satu” dan membuat keputusan untuk “akhir” kemusnahan yang ibu bumi kini sedang mengalami, dan yang kami “bangun” dan menjadi lebih sedar tentang perpaduan kami, kami akan sambung semula keindahan Allah sumber tenaga, maka kita akan berhenti pengalaman had-had yang kita lihat sekarang.

Ini adalah mengapa ia adalah sangat penting bagi kita untuk mengetahui apa yang kita kita akan berfikir, bercakap dan bertindak, supaya kita tidak menguatkan penderitaan, tetapi agak memperhebatkan penyembuhan diri kita dan kemudian baki penduduk bumi dan kemudian bumi ibu sendiri.

Pelajaran bagi semua kita di bumi secara keseluruhan, mengurangkan sumber-sumber di bumi, dan membasmi antara satu sama lain dalam perang, kami akan akhirnya faham bahawa separateness kami telah memusnahkan banyak kami. Sebaik sahaja masa itu datang, bumi akan memberitahu kita “cukup cukup” melalui beberapa banyak cara, dan kita akan terpaksa melalui tempoh penyembuhan di mana banyak ibu bumi akan dikemaskini dirinya dan bergerak kembali ke kesempurnaan dan banyak cinta Allah pada mulanya direka beliau terlebih dahulu.

Undang-undang kitaran sedang benar-benar bermain di sini, ia mungkin membawa kita beribu-ribu tahun dan kepupusan bahkan seluruh umat manusia, sebelum kita akan dihasilkan oleh Allah (kerana ada kematian tiada roh, hanya tubuh manusia) dan masa yang akan datang, kami kembali ke bumi, kita akan sekali lagi mempunyai Hadiah akan dalam eksperimen ini yang dipanggil hidup di bumi.

Apabila kita boleh semua tinggal di sini di bumi, dengan “kemahuan” dan kasih sayang, menerima dan memupuk satu sama lain sebagai Tuhan yang dimaksudkan, projek tersebut akan selesai dan syurga di bumi akan menyedari. Sehingga tiba masanya Walau bagaimanapun, apa yang boleh kita lakukan ialah menyesuaikan diri kita dengan undang-undang Kesatuan dan universal yang lain dalam undang-undang dan tahu bahawa ia adalah tulen dalam niat itu, kerana apa-apa yang datang dari (atau sebahagian daripada) Tuhan adalah baik, dan bahawa setiap benda hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *