Berapakah terlalu banyak – zakar isu dan kebimbangan lelaki melancap

Berapakah terlalu banyak – zakar isu dan kebimbangan lelaki melancap

Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa hampir setiap Jejaka di planet masturbates sekurang-kurangnya sekali-sekala. Perlu ejaculate dan mengalami kepuasan seks hard-kabel, dan juga lelaki yang melakukan hubungan seks yang kerap memerlukan pelepasan melancap. Ejakulasi melepaskan hormon yang mengurangkan kesan tekanan ke atas badan, menggalakkan bersantai dan meningkatkan sistem imun. Walau bagaimanapun, kerap melancap juga boleh memberi kesan negatif, membawa kepada kesakitan, kerengsaan, masalah kulit dan kehilangan bahkan sensitiviti zakar. Penjagaan harian dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk mencegah banyak isu zakar biasa yang berkaitan dengan melancap berlebihan atau kasar:

Merah, jengkel kulit: melancap terlalu agresif, rubbing kering dan rangsangan manual yang berlebihan; Malah, mana-mana aktiviti yang mencipta sejumlah besar geseran boleh menyebabkan zakar reddened, sakit dan kerosakan kulit yang kecil. Jika kulit zakar yang tidak diberikan masa untuk menyembuhkan dengan betul, microscopic fissures mungkin berlaku di luar derma tisu zakar, meningkatkan risiko jangkitan serta menyebabkan kesakitan dan kerengsaan. Tanpa rawatan yang betul dengan vitamin dan nutrien lain yang menggalakkan pembaikan kerosakan kecil kulit dan meningkatkan sifat penyembuhan semulajadi kulit, isu ini boleh menjadi kronik dan mengganggu kegiatan aktiviti seksual.

Kekeringan dan mengelupas: kemerahan dan kulit zakar sakit, melancap berlebihan boleh cucian yang sensitif kulit di bahagian sulit, yang boleh membawa kepada penampilan yang scaly atau tidak stabil, atau bahkan pra-matang kedutan kulit. Tanpa penjagaan yang mencukupi, ini boleh menyebabkan kulit toughened yang kurang responsif untuk menyentuh. Betul moisturization dengan minyak semulajadi seperti mentega shea boleh melindungi kulit zakar terhadap over-drying dan menggalakkan penampilan yang licin, lembut, serta melindungi terhadap kehilangan sensasi zakar yang mungkin berlaku kerana kulit menjadi thickened dan callused.

Kerosakan saraf periferi: sensasi menyeronokkan yang datang dari rangsangan seksual dan melancap dicipta oleh rangkaian tisu saraf yang terletak di bawah permukaan kulit yang halus. Pengendalian yang kasar dan penggunaan berlebihan boleh menyebabkan kerosakan saraf kecil; melainkan jika sel-sel saraf yang dibenarkan untuk menyembuhkan dengan betul, ini akhirnya boleh membawa kepada kehilangan sensasi zakar dan penurunan dalam keupayaan untuk menikmati seks. Meluangkan masa antara sesi dan menyokong nerve kesihatan melalui nutrien tersebut acetyl-L-carnitine dan boleh membantu merangsang pertumbuhan semula tisu saraf zakar.

Peredaran yang lemah: melancap kasar atau berlebihan boleh, dalam sesetengah kes, membawa kepada lebam dan kerosakan saluran darah dalam zakar, menghadkan pengedaran. Aliran darah yang berkurangan boleh menjejaskan sensitiviti zakar, bukan untuk menyebut kesihatan keseluruhan zakar. Menyokong sistem peredaran darah melalui penggunaan vitamin C, yang merupakan satu komponen yang diperlukan dalam pembentukan dan pembaikan tisu peredaran darah, serta asid amino L-arginine, boleh membantu untuk mengurangkan risiko penurunan sensitiviti zakar.

Melindungi zakar terhadap umum isu-isu berkaitan dengan berlebihan melancap

Terdapat beberapa langkah yang lelaki boleh ambil untuk melindungi zakar daripada kulit biasa dan isu-isu saraf, serta untuk mengekalkan penampilan yang sihat, muda. Pertama, menghalang kulit well-moisturized; melindungi daripada kerugian penghidratan yang perlu; di samping itu, menyediakan sokongan nutrien melalui formula Kesihatan zakar khusus yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi idamkan vitamin seperti A, C, D, dan B5, serta sebagai penyakit-berjuang antioksidan dan asid amino untuk sokongan saraf dicadangkan. Akhirnya, berehat sekali-sekala (beberapa hari mati tidak pernah menyakiti sesiapa) atau cuba teknik baru boleh membantu melahirkan pelbagai baru sensasi yang boleh membantu untuk meningkatkan pengalaman seksual.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *