Berapa lama tidak Nikotin di dalam sistem anda selepas Keluar

Berapa lama tidak Nikotin di dalam sistem anda selepas Keluar

Ini adalah soalan yang benar-benar bagus, dan ia benar-benar bergantung kepada beberapa faktor. Satu adalah bahawa jika anda menggunakan beberapa jenis penggantian Nikotin untuk membantu anda berhenti merokok, Nikotin masih dalam sistem anda, bahkan jika anda benar-benar tidak merokok. Apa yang anda fikir adalah menghapuskan ketagihan anda? Jika anda mahu menghilangkan Nikotin untuk selama-lamanya, anda perlu berhenti menggunakan tampalan, gusi dan tidak sebelum anda akan boleh membuangnya dari badan anda.

Tidak seperti ganja dan ubat-ubatan lain yang berlama-boleh lama aliran darah dan air kencing bagi tempoh satu bulan, Nikotin boleh daripada aliran darah anda dalam jumlah masa yang agak singkat. Dalam otak, ia mengambil masa kira-kira empat puluh minit dari asap terakhir anda dan banyak kesan-kesan yang boleh hilang dalam masa beberapa hari. Walau bagaimanapun, masih terdapat Nikotin yang hadir di bahagian-bahagian lain badan anda. Dadah boleh di tisu-tisu lemak anda, serta buah pinggang anda, dan kesan ini akan terus hadir selama dua hingga tiga minggu. Banyak ini sudah tentu bergantung kepada anda, berapa lama anda salai, berapa banyak anda menimbang, dan Apakah jenis gaya hidup yang anda mempunyai, serta berapa lama anda berada.

Dalam banyak kes yang profesional akan memberitahu anda ia tidak kira berapa lama ia mengambil masa untuk menghapuskan Nikotin dari badan anda, hanya tiga hari yang pertama adalah benar-benar penting untuk anda. Ini adalah tempoh masa yang sangat penting apabila keinginan anda untuk Nikotin akan buruk mereka, dan ia dalam tempoh ini anda perlu menyala akan kuat. Seperti hari lulus, kurang anda akan mengidam menghisap, dan dalam masa yang kurang anda menghabiskan sekitar orang lain yang Merokok, atau persekitaran di mana terdapat bau Merokok lebih mudah ia akan.

Terdapat perkara-perkara yang boleh anda lakukan untuk mempercepatkan proses menghapuskan Nikotin dari badan anda. Salah satu cara terbaik untuk menghilangkan Nikotin adalah untuk minum banyak cecair, lebih-lebih lagi daripada apa yang anda sudah boleh minum. Nikotin lebih cepat dipam keluar dari sistem anda, dalam masa yang kurang anda akan mempunyai keinginan. Dalam kebanyakan kes, orang perlu ada sesuatu dalam mulut mereka dan makanan mungkin rasa lebih baik daripada ia pernah lakukan walaupun anda telah Merokok. Ini adalah masa yang kritikal apabila orang akan cenderung untuk makan untuk cuba membendung keinginan mereka, dan anda tidak perlu melakukannya. Ia akan membawa kepada pertambahan berat badan yang berlebihan, dan kemurungan. Jika anda mesti mempunyai sesuatu di dalam mulut anda, maka getah, atau Snek pada benih bunga matahari boleh menjadi alternatif yang dialu-alukan.

Terdapat banyak maklumat tentang kesan-kesan negatif Nikotin mempunyai anda, serta Apakah bahan-bahan lain dalam asap yang buruk untuk kesihatan anda. Ini boleh termasuk arsenik, formaldehid dan metana walaupun, hanya untuk menamakan beberapa. Ini juga akan terus hadir dalam tubuh anda, walaupun selepas anda cahaya yang terakhir sehingga. Anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang bagaimana anda boleh flush Nikotin dan lain-lain racun yang berkaitan dengan rokok daripada sistem anda. Sebelum anda mengubah diet anda atau memulakan sebarang rutin senaman yang baru, anda harus sentiasa rujuk doktor anda terlebih dahulu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *