Berapa lama tidak menyusukan anak akal?

Berapa lama tidak menyusukan anak akal?

Aku komen hari lain. Kebanyakan ibu-ibu menyusukan anak tahu yang ini atau variasi itu: “berapa lama anda akan terus teringin dia?”

Ia datang daripada seseorang yang terkejut melihat saya masih menyusukan anak anak kecil saya. Beliau adalah 18 bulan lama sekarang dan akan kuat di dalam penyusuan susu ibu. Bilakah anda berhenti?

Jawapan saya sentiasa “apabila ia adalah sesuai untuk kedua-dua anda.”

Penyusuan susu ibu anak kecil saya ini masih banyak keseronokan untuk saya. Tidak selalu sakit percuma, kerana dia cukup akrobatik mengenai perkara itu pada masa-masa. Melibas terbalik, melihat berapa kali beliau boleh mengubah kedudukan semasa sesi rawatan, ujian versi sendiri pepatah lama yang mengatakan bahawa, “anda tidak boleh mengambil dengan anda.”

Minimum yang saya cadangkan ialah satu tahun, jika ia bekerja untuk ibu. Terdapat sebab-sebab sah mengapa hubungan penyusuan susu ibu yang berakhir terlebih dahulu, dan ini bermakna mana-mana anda boleh menguruskan adalah satu perkara yang baik. Tetapi jika anda boleh membuat ia bekerja, melakukan yang terbaik untuk tahun itu. Ia adalah apa yang disyorkan oleh Akademi Amerika Pediatrik.

Ada apa-apa yang tidak kena dengan akan lebih lama, tetapi bersedia untuk mendengar komen daripada orang-orang yang tidak faham tentang penyusuan susu ibu kanak-kanak yang mampu makan makanan pepejal. Anda masih memberikan anak anda banyak faedah dengan susu ibu anda.

Umur maksimum yang adalah sukar untuk menentukan. Terdapat lebih banyak kes melampau di mana kanak-kanak berumur 8 tahun masih menyusukan anak, dan kebanyakan akan memanggil yang berlebihan yang sangat peribadi untuk mereka yang memilih untuk pergi yang panjang, dan ia jauh lagi daripada apa yang saya mahu pergi. Tetapi saya tidak akan mengatakan ia adalah berubah daripada buruk bagi anak-anak.

Penyusuan susu ibu bukan hanya makanan untuk anak anda. Ia adalah kira-kira manfaat kesihatan dan keselesaan.

Susu ibu menyediakan antibodi untuk membantu anak anda berurusan yang lebih baik dengan penyakit. Ia tidak bermakna anak anda tidak akan mendapat sakit, tetapi ia membantu.

Penyusuan susu ibu adalah salah satu cara paling mudah untuk keselesaan kanak-kanak, sama ada dari kecederaan atau kerana anak anda hanya dipakai. Sedang memegang rapat dan dibenarkan suckle kanak-kanak calms turun lebih cepat daripada apa sahaja banyak lagi masa. Masa Ikatan yang besar bagi ibu dan kanak-kanak.

Jadi berapa lama menyusu dengan susu ibu?

Tempoh penyusuan susu ibu saya kegemaran adalah “sehingga kanak-kanak itu memutuskan untuk.” Ia adalah cara tempahan bagi saya, secara peribadi. Saya dua lebih tua diri menyusu selepas 18 bulan; ini kelihatan akan kukuh sementara waktu lebih lama lagi.

Kegemaran saya yang kedua adalah “selagi anda boleh berdiri dan permit gaya hidup anda.” Ia bukanlah kedua terbaik benar-benar, kerana ramai orang yang mempunyai gaya hidup atau isu-isu lain yang memerlukan jika dahulu ia banyak sebelum bayi memilih ia. Anda mempunyai hak untuk membuat keputusan bila anda sudah habis dengan penyusuan susu ibu. Ia adalah badan anda, tidak anda kanak-kanak, walaupun bayi dan mensasarkan mendapat benar-benar tidak mahu berkongsi payudara ibu mereka pada masa-masa.

Apa yang penting adalah untuk mempunyai seorang ibu yang sihat dan bahagia dan kanak-kanak. Jika itu tidak disebabkan oleh ubat-ubatan atau isu-isu lain, itu adalah bagaimana ia pergi. Jika itu adalah tiga tahun atau lebih kerana anda kedua-duanya yang selesa dengan itu, ia adalah keputusan anda. Panjang betul masa menyusu dengan susu ibu adalah lebih lanjut mengenai apa yang bekerja untuk anda, tidak apa yang orang lain memberitahu anda ialah jumlah yang tepat betul penyusuan susu ibu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *