Berapa jari kerja sistem kawalan capaian pencetak dan Apakah faedah-faedah?

Berapa jari kerja sistem kawalan capaian pencetak dan Apakah faedah-faedah?

Sistem kawalan akses cetakan jari memberikan pemilik rumah dan pemilik perniagaan yang sama dengan sistem kemasukan keyless muktamad yang tidak boleh minyak dengan membuat kunci pendua. Kerana setiap individu mempunyai cap jari yang unik tiada siapa selain daripada orang yang diberi kuasa boleh memasuki. Ini menghapuskan dari hilang atau terlupa.

Sistem kawalan capaian pencetak bekerja dengan menggunakan penderia yang membaca cetakan dalam perlawanan menentang satu perwakilan digital cetak di dalam pangkalan data. Terdapat dua fasa untuk proses pengecaman cap jari. Fasa pertama merupakan salah satu daripada menubuhkan Persatuan orang tertentu untuk cetak yang tertentu. Fasa ini hanya akan dilakukan apabila orang yang pertama dimasukkan ke dalam sistem. Setelah itu ditubuhkan, pengguna tertentu yang dikenalpasti oleh sistem oleh cetak mereka. Berdasarkan keizinan yang diberikan untuk cetak yang tertentu, akses diberikan atau ditolak. Ini boleh ditubuhkan untuk membenarkan akses hanya ke sesetengah kawasan atau zon, atau pengguna boleh diberi “akses semua” kepada semua zon. Kerana terdapat hampir-hampir tidak ada cara untuk mencipta cap jari seseorang, kaedah kawalan capaian mempunyai margin kesilapan minit dan menyediakan tahap keselamatan memuncak.

Walaupun sistem pengecaman cap jari telah sekitar selama beberapa ketika, mereka sehingga kini telah terhad kepada bangunan-bangunan kerajaan atau lain-lain bidang yang memerlukan tahap keselamatan yang lebih tinggi. Teknologi ini telah berkembang dan kos telah sampai, sekarang banyak arus perniagaan dan pemilik rumah boleh mampu ini teknologi yang meningkatkan keselamatan untuk rumah atau perniagaan. Bagi perniagaan, sistem boleh bertindak dalam kapasiti pertarungan satu jam masa serta sistem keselamatan. Ini menghapuskan pekerja dengan mencatat masa masuk dan keluar antara satu sama lain kerana sistem yang jelas memerlukan orang yang akan hadir.

Sistem kunci cetakan adalah sesuai dalam situasi di mana terdapat ramai orang yang memerlukan akses dan mengikuti perkembangan anak kunci atau lencana akses yang telah menjadi pentadbiran sukar. Selain daripada memperuntukkan kekunci atau lencana, orang yang memerlukan akses hanya fingerprinted dan kemudian cetakan mereka akan ditambah ke dalam sistem seperti yang dibenarkan. Ada tidak perlu mengingati kod akses atau membawa lencana atau kekunci. Hanya meletakkan tangan mereka di pembaca membolehkan orang untuk masukkan. Tidak hanya sesuai di dalam persekitaran korporat, pembaca cap jari boleh sesuai untuk bangunan pangsapuri, Kelab Kesihatan, struktur kenderaan atau akses pintu pagar depan.

Dengan sistem akses pembaca kad standard, Terdapat kos tambahan yang berkaitan dengan menggantikan Kad yang hilang atau dicuri. Sistem kunci cetakan jari menghapuskan kos ini apabila setiap orang mempunyai bentuk pengenalan diri mereka sendiri. Dalam banyak kes, jika seseorang pekerja meninggalkan Syarikat, mereka mungkin atau tidak mungkin kembali Kad. Lama-kelamaan, ini menyebabkan sebahagian baik daripada kad-kad yang perlu diganti. Bagi kunci, Semua kunci yang perlu diganti untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan. Dengan pengiktirafan cap jari, pengguna hanya dikeluarkan daripada pangkalan data yang sekali gus menafikan akses.

Kunci pintu elektronik dengan akses yang dikawal oleh jari adalah salah satu kaedah yang paling selamat untuk menginsuranskan bahawa capaian yang tidak dibenarkan tidak berlaku. Terdapat lain-lain jenis kawalan akses biometrik, Walau bagaimanapun, kaedah cetakan jari masih kaedah berkeberkesanan yang disediakan. Kaedah lain seperti pengiktirafan muka atau mata memerlukan peranti yang tidak seperti mudah mudah alih sebagai pembaca cap jari yang membuat kaedah ini lain akses Keselamatan adalah umumnya lebih mahal.

Kerana teknologi bergerak ke hadapan, ianya berkemungkinan bahawa sistem kawalan akses cetakan jari akan mendapat penerimaan yang lebih meluas dan akan muncul dalam pelbagai bidang di mana kunci atau kad akses sekarang digunakan. Terdapat beberapa pengeluar kereta yang kini menggunakan pembaca cap jari untuk akses untuk kenderaan. Aspek ini dalam kenderaan-kenderaan akhir yang lebih tinggi tetapi harus perlahan-lahan membuat jalan kepada kenderaan sekarang dibeli oleh pengguna biasa. Dengan kecurian auto yang menjadi kebimbangan utama bagi orang-orang yang sendiri kereta popular, menambah ciri-ciri keselamatan tambahan ini perlu membuat yang lebih sukar bagi kereta untuk boleh dicuri. Bukan sahaja digunakan untuk mendapat capaian kepada kenderaan, sistem ini boleh juga menghalang kereta bermula kecuali cetak yang sepadan adalah membaca.

Seperti kecurian dan aktiviti penipuan dilakukan dengan kecanggihan yang lebih banyak, sistem keselamatan terpaksa bersaing. Ianya tidak lagi berkesan untuk hanya mengunci pintu. Ringkasnya, gaya lama daripada perniagaan dan rumah adalah satu perkara yang sebelum ini. Kunci pintu elektronik dan perkakasan tugas berat yang digabungkan dengan pembaca cap jari adalah lebih berkesan untuk menghalang pencuri daripada mendapat penyertaan.

Sistem kawalan akses cetakan jari adalah cara masa depan seperti ramai orang mencari cara yang lebih baik untuk menjaga rumah dan perniagaan mereka selamat. Pengecaman cap jari menyediakan cara yang hampir foolproof untuk menyediakan tahap keselamatan yang lebih tinggi serta ketenangan fikiran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *