Berapa banyak Adakah Home penjagaan kesihatan perkhidmatan kos?

Berapa banyak Adakah Home penjagaan kesihatan perkhidmatan kos?

Komponen penting dalam persediaan untuk kesihatan jangka panjang yang utama adalah memilih bagaimana untuk membayar. Ini adalah untuk sebahagian besar tempoh penjagaan kesihatan adalah sangat mahal, dan bertentangan dengan apa yang tidak terkira banyaknya orang percaya, perlindungan Medicare mereka tidak akan membayar semula untuk jumlah yang besar dalam jangka panjang perkhidmatan penjagaan kesihatan utama yang mereka perlu. Manakala orang-orang tertentu yang boleh memenuhi kriteria untuk Medicaid, pembayar utama perkhidmatan penjagaan kesihatan utama jangka panjang, majoriti orang-orang tidak akan. Terdapat tambahan program awam Persekutuan seperti Akta Amerika yang lebih tua, atau Negeri dibiayai rancangan, yang membayar beberapa perkhidmatan penjagaan kesihatan utama jangka panjang. Walau bagaimanapun, seperti Medicaid mereka mensasarkan orang-orang dengan keperluan yang paling praktikal dan ekonomi. Hasilnya, jika anda adalah salah satu daripada 70% orang yang melebihi umur 65 tahun yang boleh meminta untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan utama jangka panjang sangat baik, anda perlu membayar untuk beberapa kemungkinan atau salah satu penjagaan kesihatan rumah anda jangka panjang Perkhidmatan daripada pendapatan anda sendiri.

Dilaporkan oleh kaji selidik MetLife 2007, agensi-agensi healthcare rumah caj $13 $24 setiap jam bagi seorang pembantu rumah Kesihatan berdasarkan di mana anda tinggal. Seorang jururawat berdaftar boleh kos kira-kira tiga kali bahawa banyak atau $40 hingga $90 setiap jam

Home penjagaan kesihatan bahawa jumlah pesakit suka, biasanya lebih munasabah daripada rumah penjagaan kesihatan, tetapi masih selalunya mahal. Bagi pembantu rumah penjagaan kesihatan untuk melawat hanya 3 kali seminggu untuk bekalan di rumah penjagaan kesihatan, anda mungkin perlu membayar hanya kira-kira $18,000 setahun. Adalah lebih bijak untuk benar-benar memahami apa yang terlibat memulakan perkhidmatan rumah penjagaan kesihatan dan bagaimana ia memberi kesan kepada bajet anda.

Anda boleh mengurangkan home penjagaan kesihatan yang kos oleh hampir satu pertiga dengan menggunakan perkhidmatan dan memilih calon sendiri. Tetapi, jika anda menggunakan Pembantu sendiri dan dia membaling keluar sendiri manakala membantu nenek daripada mandi mandian, anda boleh menggulung membayar perbelanjaan perubatan beliau. Walaupun anda mengambil risiko, anda hampir pasti akan mahu menggunakan agensi apabila pesakit terlalu sakit atau lama untuk menyatakan sebarang aduan merujuk kepada Pembantu atau kualiti perhatian.

Jika anda di bawah umur 65, peluang yang anda sendiri. Kumpulan penjagaan kesihatan Insurans memberi hampir tidak jika apa-apa perlindungan bertujuan untuk perhatian kejururawatan swasta. Jika anda akan membantu saudara untuk warga tua, anda boleh mencari sokongan dari Medicare, yang biasanya membayar selama hampir lapan jam sehari atau 24 jam seminggu rawatan dalam tempoh 60 hari.

Insurans jangka panjang jangka rawatan anda juga mungkin memberikan perlindungan sedikit, biasanya $150 kepada $200 sehari, yang membeli dua hingga empat jam Perawatan perhatian atau kira-kira 10 jam masa untuk Pembantu. Kajian dasar sebelum anda mengambil seseorang.

Jika anda tidak boleh menganggap penjagaan diri anda walaupun anda lebih tua terdapat banyak sumber yang anda pilih: rumah Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan, kemudahan jagaan harian yang dewasa, Perkhidmatan hidup dibantu atau rumah penjagaan. Mencari wang untuk membayar untuk Perkhidmatan jenis ini bagaimanapun boleh menjadi dilema.

Sekarang ini, kadar purata bagi sebuah bilik peribadi di rumah jagaan kejururawatan boleh $181 setiap hari, atau hampir $66,000 setahun, menurut sebuah kajian 2003 dari Metropolitan Co insurans hayat Jika kadar bilik meniru hari kenaikan Tahunan yuran rumah penjagaan oleh 2021, Bilakah hari ini 60-tahun-kanak kanak berusia memerlukan bantuan sedemikian, caj purata boleh telah meningkat kepada kira-kira $480 sehari atau $175,200 setiap tahun.

Cadangan agensi penjagaan kesihatan rumah meminta seorang jururawat di hospital anda atau merupakan Perancang pelepasan, dan menentukan sama ada agensi melihat prestasi para pekerja dan menerima liabiliti insurans selain pampasan pekerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *