Berapa banyak Adakah bayi kos penghantaran?

Berapa banyak Adakah bayi kos penghantaran?

Biasa kos penghantaran bayi terdiri daripada yuran perkhidmatan Perbidanan/gynecologist dan doktor anak; Perkhidmatan anesthesiologist dan epidural, jika digunakan; di hospital dan Lembaga Pengarah; Yuran Nurseri; Yuran makmal; ubat dan perubatan yang dibekalkan. Sekiranya anda Diinsuranskan, anda mungkin masih mempunyai minimum keluar-untuk-wang perbelanjaan yang tidak dilindungi oleh insurans.

Faktor-faktor utama yang mempengaruhi kos penghantaran bayi akan sama ada faraj atau Cesarean, jika terdapat komplikasi semasa dan tempoh tinggal di hospital. Lokasi juga memainkan peranan dalam kos penghantaran bayi. Ia adalah diketahui bahawa timur laut dan pantai barat menawarkan penghantaran bayi paling mahal, walaupun ia adalah paling murah di Selatan.

Untuk pesakit-pesakit tanpa insurans kesihatan kos masih berbeza pada lokasi dan sama ada di hospital Tender diskaun, mereka mungkin akan membelanjakan kira-kira $ 9,000 orang untuk $17,000 untuk penghantaran yang faraj dengan tiada komplikasi. Kos penghantaran Cesarean dengan tiada komplikasi equates untuk kos penghantaran faraj dengan komplikasi, yang bermula dari $14,000 $25,000 atau lebih. Bagi pesakit yang mempunyai insurans kesihatan, kos kira-kira $500 ke $3,000 atau lebih. Belanja biasanya mengandungi Lawatan doktor yang bayaran perkhidmatan $15-$30 dan pesakit dalam yang berharga $200 hingga $300. Syarikat insurans biasanya tidak meliputi 100% daripada perbelanjaan keseluruhan. Samping anggaran kos penghantaran yang faraj adalah $450 dan untuk Cesarean yang penghantaran adalah $550.

Rang undang-undang berasingan juga diterima, yang biasanya berharga kira-kira $1,500 $4,000 untuk bayi sihat jangka. Rang undang-undang termasuk penginapan Nurseri bayi; disebabkan oleh ubat-ubatan, vitamin dan vaksin serta-merta; dan makanan bayi (susu). Sebaliknya, Rang undang-undang bayi preterm dengan komplikasi akan dijangka mencecah ratusan ribu ringgit memandangkan tempoh yang panjang masa di neonatal unit rawatan rapi, ubat-ubatan, penggunaan Inkubator untuk dan oksigen, dan makmal peperiksaan.

Jika anda merancang untuk memiliki anak, anda akan mahu melihat ke dalam insurans kesihatan anda. Apa yang anda akan dapati adalah bahawa syarikat insurans yang banyak luar sana akan mempunyai penepian. Anda perlu tunggu 6 + bulan hanya untuk mempunyai sepakan insurans secara amnya. Cuba Jangan fikirkan bahawa anda boleh menambah pengecualian yang bersalin insurans anda, dan anda akan dapat pergi dari situ. Ini biasanya tidak berlaku.

Kos penghantaran bayi akan sangat bergantung kepada banyak faktor. Faktor-faktor ini akan termasuk Negeri, bandar anda, dan insurans anda serta hospital anda mempunyai prosedur yang dilakukan. Bilakah anda tuliskan semua ini pada sekeping kertas, ia akan memberi anda memahami apakah kos yang akan menjadi lebih baik.

Walaupun anda mempunyai insurans, kos bayi hanya mula. Fikir apa yang akan berlaku selepas proses ini. Anda juga akan mendapati bahawa walaupun anda mempunyai insurans, anda masih akan dapat membayar banyak selepas anda co-pay. Berbincang dengan syarikat insurans anda, serta hospital anda untuk mendapatkan anggaran yang hebat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *