Bentuk asid Alpha Lipoic yang terbaik di pasaran

Bentuk asid Alpha Lipoic yang terbaik di pasaran

Suplemen Alpha Lipoic asid yang terbaik di pasaran mengandungi kompaun yang didambakan pemakanan yang juga dikenali sebagai asid thioctic, lipoic asid dan ALA. Nutrien ini adalah asid lemak yang terdapat di dalam sel-sel badan. Ia diperlukan oleh tubuh untuk pengeluaran tenaga yang diperlukan untuk menjalankan fungsi-fungsi badan yang normal. Alpha Lipoic asid adalah penting dalam penukaran glukosa gula darah kepada tenaga.

Alpha Lipoic asid, sebagai antioksidan, memudahkan neutralization bahan kimia berbahaya di dalam badan yang dikenali sebagai radikal bebas. Ianya larut dalam air serta seperti lemak dan ini membolehkan keupayaan untuk masukkan semua bahagian-bahagian sel-sel saraf dalam badan untuk melindunginya dari kerosakan metabolik. Penubuhan glutathione juga dipromosikan oleh Alpha Lipoic asid. Alpha Lipoic asid yang dihasilkan dalam badan manusia dan didapati dalam kuantiti yang kecil dalam makanan seperti brokoli, dedak padi, bir dan yis, brokoli, bayam, daging organ dan brussel kecambah. Suplemen Alpha Lipoic asid boleh dibeli dalam bentuk kapsul dan boleh didapati di kedai-kedai makanan kesihatan, Kedai-kedai ubat dan peruncit dalam talian. Disarankan untuk inges ini tambahan perut kosong membolehkan penyerapan yang maksimum.

Tambahan kapsul Alpha Lipoic asid disediakan sebagai Alpha Lipoic asid 50 mg, 100 mg, mg 180, 300 mg, dan sebagainya. Alpha Lipoic asid 100 mg tablet mengandungi bahan-bahan seperti asid stearic, Koloidal silikon dioksida, gusi selulosa yang diubahsuai, magnesium stearate dan dibasic kalsium fosfat. 1-2 Tablet yang disyorkan setiap hari semasa membersihkan. Untuk hasil yang lebih baik, termasuk magnesium, vitamin B kompleks dan Koenzim Q10 bersama-sama dengan Alpha Lipoic asid dalam diet anda.

Alpha Lipoic asid 300 mg tablet mengandungi bahan-bahan berikut: magnesium stearate, hydroxypropyl methylcellulose, microcrystalline selulosa dan Koloidal silikon dioksida. Dua tablet yang disyorkan untuk diambil bersama-sama dengan makanan. Orang-orang yang mempunyai penyakit kencing manis perlu terlebih dahulu menyemak aras glukosa darah untuk mengelakkan hipoglisemia. Wanita hamil dan menyusukan anak perlu berunding dengan profesional penjagaan kesihatan mereka sebelum mengambil suplemen ini.

Tablet ini menawarkan sokongan yang ultra-potent untuk metabolisme glukosa yang cekap. Mereka mempunyai kualitatif anti oxidant sifat yang memberi nafas baru lain-lain antioksidan apabila antioksidan yang menjalankan kursus mereka. Mereka menggalakkan metabolisme karbohidrat sihat bagi individu yang mengikuti diet gula yang terhad. Mereka menggalakkan hati berfungsi dengan sihat dan membantu dalam peraturan gula dalam darah. Terdapat beberapa kesan sampingan yang dikaitkan dengan Alpha Lipoic asid tetapi termasuk otot kejang, ruam kulit dan sensasi cucukan yang mana berkaitan dengan mereka.

Orang menggunakan Alpha Lipoic asid untuk pelbagai isu berkaitan dengan umur. Asid ini meneutralkan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel-sel dinding. Kerosakan ini menyumbang kepada penyakit kronik dan penuaan. ALA juga dikenali untuk menjadi berkesan dalam merawat sklerosis berbilang, katarak, glaukoma, Penyakit Alzheimer, pembakaran Sindrom mulut dan angin ahmar. Alpha Lipoic asid boleh menyeberangi halangan darah otak sangat mudah untuk melindungi tisu-tisu saraf dan tisu otak dengan menghalang kerosakan radikal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *