Benar kos penjagaan kesihatan

Benar kos penjagaan kesihatan

Dengan purata British negara hidup di United Kingdom dan memperolehi di antara AS$ 782 dan AS$ 5,585 sebulan akan menyumbang 11% daripada gaji bulanan mereka terhadap dana National Insurance di UK, dan Sehubungan itu perkhidmatan kesihatan Negara (NHS). Jika individu berkenaan memperolehi lebih daripada AS$ 5,585 sebulan, mereka akan membayar tambahan 1% untuk Tabung insurans kebangsaan bagi semua upah lebih had pendapatan atas (UEL); dalam kes ini US$ 5,585 sebulan. Ini bermakna bahawa yang British gaji pada UEL tersebut, mereka akan membuat sumbangan insurans negara tahunan sebanyak kira-kira AS$ 7,375, dan satu tahun 45 purata kerjaya bekerja (berumur 20-65) bermakna sumbangan keseluruhan seumur hidup sebanyak US$ 331, 893.

Purata gaji ekspatriat yang kurang daripada AS$ 100,000 setahun, hampir 50% penduduk dunia expat membuat kurang dari jumlah ini setiap tahun. Gaji yang munasabah purata untuk expat yang moden yang tinggal di luar negeri akan menjadi AS$ 77,000 setahun. Jika expatriate yang tidak berada di luar negara tetapi sebaliknya di UK, dan masih memperolehi gaji tahunan tersebut, mereka akan membuat sumbangan dana National insurans sebanyak AS$ 615 sebulan. Ini adalah sama dengan sumbangan tahunan sebanyak AS$ 7,425, dan bayaran jumlah seumur hidup sebanyak US$ 334,404. Untuk menempatkan dalam perspektif ini, hayat jumlah pendapatan orang ini ke atas kerjaya 45 tahun mereka akan menjadi AS$ 3,465,000, yang bererti bahawa individu berkenaan akan bayar hampir 10% daripada gaji seumur hidup mereka ke arah sistem penjagaan kesihatan di United Kingdom.

BUPA, salah satu penyedia insurans kesihatan terkemuka di Britain, telah satu dasar purata premium bagi keluarga empat set pada AS$ 3,000 setiap tahun. Ini bermakna bahawa industri insurans di UK munasabah akan menganggap seseorang memerlukan AS$ 3,000 bernilai rawatan perubatan setiap tahun. Jika, bukannya membayar ke dalam sistem penjagaan kesihatan socialized bagi keseluruhan kerjaya kerja mereka, individu yang telah membeli polisi insurans perubatan peribadi, 45 tahun mereka menginap telah menghabiskan kira-kira AS$ 135,000 pembayaran premium. Kerana pasaran terbuka telah mewujudkan risiko Tahunan yang munasabah bagi kos penjagaan kesihatan (AS$ 3,000) soalan mesti kemudian bertanya mengapa ada begitu banyak wang tambahan yang menyumbang kepada NHS di? Jawapannya ialah bahawa baki dana yang individu yang telah menyumbang kepada sistem ini bertujuan untuk kegunaan selepas pekerja yang telah bersara.

Hayat yang tipikal di UK adalah kira-kira 80 tahun dari lahir. Jika umur persaraan 65 yang biasanya terdapat dalam tempoh 15 tahun di mana individu menerima penjagaan kesihatan, tetapi tidak menyumbang kepada perkhidmatan kesihatan negara. Dengan sumbangan keseluruhan seumur hidup sebanyak US$ 334,404 dan perbelanjaan perubatan yang bersejarah daripada AS$ 135,000 sehingga umur 65 tahun, ia adalah kemudian jelas bahawa kos perubatan bagi pesara yang akan sama dengan anggaran AS$ 13,000 setahun.

Kerana ini adalah anggaran kos penjagaan kesihatan bagi individu berusia 65 tahun, ia itu akan mengikuti bahawa insurans kesihatan premium pada zaman ini adalah di peringkat yang sama; yang mengatakan bahawa perubatan premium insurans untuk orang yang berumur 65 tahun lebih akan tidak kurang daripada AS$ 13,000 setahun – kerana ini adalah jumlah rawatan perubatan yang sewajarnya mereka akan dijangka menggunakan setiap tahun. Walau bagaimanapun, perbelanjaan Tahunan ini adalah berdasarkan Perangkaan semasa, dan tidak mengambil kira inflasi perubatan akaun atau perkembangan perubatan. Ubat-ubatan preskripsi baru yang telah direka untuk memerangi penyakit seperti kanser sangat mahal dan mungkin kos ke atas AS$ 50,000 untuk satu tahun rawatan. Oleh itu, anggaran kos penjagaan kesihatan bagi individu berusia 65 semasa menjadi stabil pada AS$ 13,000 setahun pada masa ini, sangat cenderung untuk meningkat dan boleh akhirnya menjadi lebih ketara dalam tempoh 10 tahun akan datang.

Ekspatriat yang menetap di luar negara untuk tempoh masa yang panjang selalunya akan menikmati faedah-faedah kewangan yang ketara ke atas setelah tinggal di negara yang rumah mereka dan sering tidak mungkin mengetahui kos penjagaan kesihatan jangka panjang ini. Lebih penting lagi, hidup di luar negara yang rumah mereka akan sering bermakna bahawa mereka tidak telah menyumbang kepada dana insurans mereka negara, atau skim yang jenis sama. Dengan keadaan kewangan moden dan isu-isu yang sedang dihadapi oleh kerajaan di seluruh dunia yang cuba untuk mengimbangi buku-buku mereka, saranan yang serius yang dihadapi oleh ekspatriat adalah berkaitan dengan hakikat bahawa mereka tidak telah menyumbang kepada jaringan keselamatan sosial dan mereka perlu memilih untuk kembali negara rumah mereka selepas mereka bersara, mereka menjalankan risiko sangat nyata yang dikecualikan dari sistem kesihatan negara benar-benar.

Hakikat yang mudah ialah seperti yang anda umur kos peningkatan penjagaan kesihatan anda, kerana sewaktu inflasi perubatan dan kecenderungan meningkat bahawa individu yang lebih tua yang mempunyai ke arah membangunkan satu penyakit yang serius. Masalah, Walau bagaimanapun, adalah banyak ekspatriat yang bersedia untuk kos lebar dan rendah lebih ini, selalunya mempunyai kemewahan hidup di luar jenis sosial sistem penjagaan kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *