Benang besi adalah pendekatan latihan yang kuat untuk mencapai kesihatan yang baik dan umur yang panjang

Benang besi adalah pendekatan latihan yang kuat untuk mencapai kesihatan yang baik dan umur yang panjang

Benang besi adalah sebuah kompleks latihan yang dibangunkan oleh sami Shaolin Tokong semasa berabad-abad. Mengamalkan senaman besi Thread sami Shaolin Tokong mencapai keputusan yang menakjubkan dalam Kung Fu dan menjadi pejuang yang kebal.

Walau bagaimanapun, selain dari aspek perjuangan, besi Thread adalah satu kaedah peningkatan kesihatan yang kuat. Dengan bantuan pelepaan senaman dan teknik pernafasan, besi Thread mengisi semua organ-organ badan dalaman dengan tenaga Qi dan meningkatkan rizab dalaman badan. Hasilnya, organisma meremajakan dan mengekalkan kekuatan dan kuasa sehingga usia tua yang mendalam.

Asas besi Thread terdiri daripada 12 “senjata-jambatan”: Tan (kekerasan), Mohammad (fleksibiliti), Bi (paksaan), Chzhi (straightness), Fen (Bahagian), Din (pengikatan), Tsun (segera), Ti (meningkatkan), Lju (meninggalkan), Jun (gerakan), Chzhi (penindasan), Din (pembetulan).

Selain itu, anda harus menggunakan faktor-faktor yang bertentangan. Anda menggunakan Qi, memberi kehidupan kepada semangat kuasa, meningkatkan kekuatan fizikal. Memberi perhatian kepada Pertahanan di pinggang dan buah pinggang. Bernafas kuat supaya nafas anda punya ciri-ciri yang tertentu seperti misalnya kegembiraan, kemarahan, kesedihan dan gaiety. Ini adalah agak bahawa apa berbeza gaya tempur ini satu daripada orang lain.

Saya menganggap bahawa perkara yang rumit tempahan dalam Tiet dosa Qigong menguasai adalah pernafasan itu sendiri dan peraturan Qi serta bunyi ucapan dan permohonan kuasa dalaman. Jika perkara-perkara yang tersebut di atas dilakukan teruk, anda akan mendapat tidak digunakan atau malah boleh membahayakan diri anda.

Mengamalkan besi Thread, perlu ingat selalu satu peraturan penting untuk mengelakkan kerosakan kesihatan. Ia adalah amat dilarang untuk melakukan senaman ini dengan berhenti bernafas. Normality, tenaga Q beredar bersama-sama dengan darah melalui seluruh organisma dan menyokong fungsi biasa organ-organ dalaman yang semua.

Apabila anda melakukan senaman tentera dengan usaha yang maksimum, berlaku lonjakan yang kuat dari Qi. Dengan berhenti bernafas, tenaga Qi juga berhenti peredaran dan berkumpul di beberapa organ-organ yang penting, yang menyebabkan kerosakan mereka.

Itulah mengapa maut kes sering occure dengan warga berat-angkat. Lebihan darah (dan Qi terlalu berlebihan) meningkat kepada otak dan menyebabkan pendarahan. Jantung dan organ-organ lain boleh rosak juga.

Oleh itu, adalah penting untuk berhati mengamalkan senaman Thread besi dan tidak melakukannya sebagai pelepaan, iaitu dengan berhenti bernafas. Walaupun fakta bahawa latihan yang dilaksanakan dengan penggunaan pelepaan, tangan maju perlahan-lahan dan secara serentak dengan exhalation.

Dalam tempoh di antara exhalation, penyedutan terhad pendek mengambil tempat. Akibat daripada itu, Qi pernafasan (dan darah juga) beredar dengan bebasnya di seluruh badan tanpa sebarang kesan sampingan.

Sebaliknya, besi Thread sangat berguna bagi mereka yang mempunyai kesihatan yang lemah atau mengalami penyakit yang serius. Hung Gar Kung Fu sejarah menyebut tentang kes-kes nombor yang cukup apabila orang-orang lemah Kesihatan mula mengamalkan besi Thread dan bukan sahaja pulih Kesihatan, tetapi, di samping itu, menjadi terkenal Kung Fu Sarjana dan hidup sehingga usia tua yang mendalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *