Belgium Malinois anjing dan anjing maklumat

Belgium Malinois anjing dan anjing maklumat

Malinois orang Belgium adalah anjing pintar yang besar, yang memerlukan banyak ruang. Mereka tidak sesuai untuk sebuah pangsapuri seperti yang mereka perlukan yang besar dengan betul dipagar tanah dalam kepungan untuk memastikan mereka dilaksanakan. Mereka adalah anjing juga muscled yang elegan, cerdas dan bersemangat untuk bekerja. Mereka akan menjaga keluarga dan membuat pemerhati yang hebat. Mereka baik dengan kanak-kanak yang lebih tua tetapi mungkin tidak baik dengan rakan-rakan anak-anak anda. Hanya peringatan, jangan tinggalkan mana-mana kanak-kanak yang muda tanpa penyeliaan dengan anjing atau anjing apa-apa tempoh masa. Mereka tidak boleh mengambil anjing dan haiwan lain tetapi boleh sering socialized untuk menerima mereka.

* Anggaran saiz dewasa. Anggaran dewasa saiz (dua tahun atau lebih tua) Malinois Belgium yang lelaki adalah kira-kira 24 hingga 26 inci untuk withers (titik tertinggi bahu) dan berat kira-kira 65-75 paun. Perempuan adalah kira-kira 22 ke 24 inci di dalam withers dan berat kira-kira 55 hingga 65 pound.

* Pertimbangan khas kesihatan. Semua baka anjing mempunyai masalah-masalah kesihatan yang diwarisi tertentu yang berkaitan dengan baka yang tertentu dan Malinois orang Belgium adalah tidak terkecuali. Mencari epilepsi (biasa anjing), masalah mata, displasia hip anjing (genetik berasaskan meningkat sendi pinggul yang boleh membawa kepada sakit artritis dan lameness) dan rasa malu yang berlebihan.

* Dandanan. Malinois Belgium telah kot rambut pendek yang mudah untuk. Dia harus akan bermandikan jarang seperti ini strip dia kot minyak dan perlindungan. Dia harus namun sekurang-kurangnya seminggu. Dia adalah shedder yang ringan dan memberus akan membantu rumah anda percuma menumpahkan rambut. Memberus akan membantu beliau mengekalkan kot yang bersih dan sihat dan juga membantu anda menyimpan yang lebih dekat mata pada kesihatan dan mengukuhkan ikatan emosi anda dengan haiwan kesayangan anda.
Gigi dia perlu namun sekurang-kurangnya dua kali seminggu dengan ubat gigi dan berus gigi yang direka untuk anjing. Memberus membuang pengumpulan plak dan tartar yang boleh menyebabkan rongga (jarang) dan penyakit periodontal. Penyakit periodontal anjing boleh menyebabkan kesakitan, kehilangan gigi, nafas dan lain-lain penyakit serius.
Toenails beliau mungkin perlu diperiksa bagi pertumbuhan dan dipotong secara tetap. Toenails kaki belakang tumbuh lebih lambat daripada toenails kaki Penyambut. Secara amnya dengan gilotin jenis trimmer adalah yang terbaik untuk kerja-kerja ini dan arahan yang cekap untuk mencapai matlamat ini boleh didapati di internet.

* Jangka hayat. Yang boleh hidup antara 12 dan 14 tahun dengan pemakanan yang betul, penjagaan perubatan dan tempat tinggal yang sangat baik.

* Sejarah. Malinois orang Belgium adalah pelbagai jenis anjing Shepherd Belgium daripada Belanda. Kelab anjing Amerika diiktiraf ini baka pada 10 Julai 1990. Hari anjing ini digunakan untuk tentera dan polis yang bekerja kerana mereka adalah pelajar yang cepat, sanggup bekerja, bijak dan agresif.

Beberapa Registries:
Amerika Syarikat Belgium Malinois Club
* UKC Bersatu Club anjing
* Nkc ini anjing negara Kelab
* Kelab Eropah anjing CKC
* APRI Americas Pet daftaran Inc.
* AKC Amerika Kennel Club
* FCI Federation Cynologique Internationale
* NZKC New Zealand anjing Club
* KCGB = anjing Club Great Britain
* ANKC = anjing negara Australia Club
* Laser dot pemandangan hijau = daftaran taring Amerika

Sampah saiz: 6 hingga 10 orang Belgium Malinois anak anjing.

Kategori: Penggembala, keluarga Sheepdog

Syarat-syarat untuk jelaskan: Elegan, baik muscled, bangga, taat, setia,

* KHAS BAIK MATA
Sangat bijak.
Sedikit dandanan diperlukan.
Bertindak balas dengan arahan.
Baik dengan keluarga kanak-kanak.
Anjing watch yang sangat baik.
Anjing pengawal yang sangat baik.

* MATA BURUK KHAS
Boleh menjadi sangat agresif.
Pemilik harus menjadi pemilik anjing yang berpengalaman.
Mungkin tidak baik dengan rakan-rakan anak-anak anda.
Keperluan awal latihan yang mencukupi untuk membendung agresif.

* Lain-lain nama dikenali oleh: Malinois, Chien de Berger Belge

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *