Belajar untuk mempunyai akses di New York perceraian rekod tahun ini

Belajar untuk mempunyai akses di New York perceraian rekod tahun ini

Rekod awam biasanya merangkumi butir-butir dan butir-butir peribadi rakyat didokumenkan dan disimpan oleh pihak Kerajaan Negeri dan pusat. Di negeri New York, mereka terdiri daripada rekod perceraian New York, bersama-sama dengan rekod-rekod lain yang berkaitan seperti kelahiran, kematian dan nuptials. Fail perceraian merupakan sumber utama data mengenai pasangan terlibat dalam perpecahan-up, tarikh dan tempat pengasingan, kanak-kanak dan jagaan, sokongan dan lain-lain kemusykilan penting.

Akses percuma ke fail-fail ini bagi rakyat New York adalah hasil daripada Akta kebebasan maklumat. Hari ini, dokumen-dokumen perceraian datang berguna untuk semua orang kegunaan dan kelebihan. Kepada penduduk-penduduk negeri New York, maklumat ini tidak boleh diperolehi di unit pensijilan seksyen rekod penting yang terletak di bandar Albany. Ini agensi boleh menyediakan data pembubaran perkahwinan awal bertarikh 1847 sehingga masa sekarang.

Perceraian akaun New York diedarkan secara meluas di pelbagai agensi negara mengikut tarikh pemfailan mereka. Orang-orang yang difailkan sejak Januari 1963 dikekalkan di Jabatan Kesihatan Negeri New York. Kerani County di daerah yang dibenarkan fail terus split-up pada pemisahan bertarikh awal tahun 1847-1963. Sebaliknya, beberapa dekri perceraian yang diberikan oleh Chancery yang Mahkamah dari 1787-1847 boleh diambil di Arkib Negeri.

Jenis maklumat, walaupun, adalah hanya boleh diakses 100 tahun selepas kejadian berlaku. Requesters yang layak perlu menaip khusus berikut dalam borang permintaan: nama penuh suami, nama pertama dan sulung isteri, tarikh dan lokasi pemisahan, tujuan untuk pesanan maklumat dan sambungan anda kepada orang yang fail yang diminta. Bayaran setiap pendua adalah $15, dibayar melalui cek, kiriman wang atau cek peribadi kepada Jabatan Kesihatan.

Pada masa kini, menyelenggara dan pengedaran maklumat ini telah menjadi satu tugas yang mudah melalui Internet. Fakta-fakta penting yang anda perlu kini boleh diakses dalam talian, membuat anda mendapatkan data yang dikehendaki dengan lebih mudah dan cepat. Apa yang anda perlu lakukan adalah membayar kos yang kecil untuk mendapatkan khidmat beberapa dipercayai Cari halaman dalam talian. Mereka datang dalam jumlah yang besar; oleh itu, pastikan anda memilih yang mencukupi untuk keperluan anda.

Ingin mencari rekod perceraian adalah tidak henti-henti. Orang-orang yang telah bercerai sebelum perlu mendapatkan memegang ia untuk melayakkan diri untuk berkahwin lagi. Orang-orang yang ingin menjalinkan hubungan mereka dengan orang tertentu harus mengkaji semula fail ini terlebih dahulu bagi memastikan pasangan mereka yang setia dan Skyrim panduan praktikal. Di samping itu, maklumat ini diperlukan untuk Imigresen, belajar sejarah Keluarga, antaranya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *