Belajar untuk melakukan pembahagian: Yoga 30 hari dalam Jadual

Belajar untuk melakukan pembahagian: Yoga 30 hari dalam Jadual

Yoga boleh meningkatkan peredaran fleksibiliti, kekuatan dan darah. Fleksibiliti yang lebih baik boleh membantu orang-orang yang belajar untuk melakukan pembahagian. Dalam 30 hari, rutin harian sepanjang akan memberi lebih fleksibiliti dan membenarkan mana-mana pengamal Yoga untuk melakukan pecahan dengan mudah. Mengkaji rancangan 30 hari untuk melaksanakan pembahagian.

Belajar rutin setiap elemen penting

Stretches harian

Stretches harian hendaklah dilakukan selama 10 hingga 15 minit setiap hari untuk meregangkan belakang, pinggul dan hamstrings. Membuka kawasan ini akan membantu anda untuk melakukan pembahagian yang lebih mudah. Untuk mengetahui terminologi, panduan ini disediakan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai senaman yang akan dimasukkan ke dalam regimen 30 hari.

Menghadap ke bawah anjing – anjing yang ke bawah menghadap sering kali dilakukan sebelum menimbulkan monyet atau perpecahan ini. Dengan anjing menghadapi menurun, berdiri teguh dengan kedua-dua kaki yang ditanam di atas tanah. Bengkok ke atas peha dan punggung yang tinggal di dalam udara. Letakkan kedua-dua tangan tegas atas tikar. Sudut Ketua supaya ia secara semula jadi jatuh sejajar dengan seluruh badan.

Jika anda akan melaksanakan langkah dengan betul, anda harus mempunyai pemandangan lutut dan kaki anda. Langkah ini boleh dikunjungi dari berdiri atau kedudukan di mana Yogi yang berbaring rata atas tikar menghadap lantai. Lunges dan menimbulkan monyet sering digabungkan dengan anjing menghadapi menurun untuk meningkatkan fleksibiliti.

Pahlawan 1 – mula menimbulkan ini dari kedudukan anjing menghadapi penurunan. Kemudian, langkah kanan anda kaki ke hadapan antara tangan anda. Badan Yogi yang akan berada di kedudukan lunging. Tumit kiri belok masuk, beralih berat badan anda ke bebola kaki dan mengangkat batang menaik. Pinggul akan selari dalam kedudukan yang selari dengan bahagian hadapan tikar.

Persegi di bahagian pinggang dengan tikar. Apabila di bahagian pinggang persegi, mengangkat tangan dan tekan tapak bersama-sama. Dengan bilah bahu yang ditekan ke bawah ke arah pinggang, kelihatan menaik atas tangan. Memegang jawatan bagi lima nafas dan sambung semula kedudukan anjing menghadapi penurunan. Kemudian, Tukar kaki dan melaksanakan langkah di sisi lain.

Lunges – berdiri dengan kaki yang teguh ditanam di tingkat. Tempat yang hak kaki ke hadapan ke dalam kedudukan serna. Menjatuhkan badan serendah yang boleh dan regangan 10 nafas. Ini juga akan meningkatkan fleksibiliti dan membuat pecahan lebih mudah.

Monyet menimbulkan – dari menurun menghadapi anjing, langkah kaki kanan ke hadapan seolah-olah pergi ke 1 pahlawan. Meninggalkan tangan yang ditanam tegas atas lantai. Kemudian, rendahkan lutut kiri ke tikar. Arahkan jari kaki. Luluskan kaki depan semasa peralihan di bahagian pinggang belakang. Selepas flexing di kaki, slaid tumit kanan daripada anda.

Rendahkan pinggul yang seboleh-bolehnya. Cuba kekalkan kaki kiri lurus. Pergi sejauh yang anda boleh pergi tanpa lutut dibengkokkan. Apabila lutut bengkok, regangan akan terjejas. Memegang menimbulkan untuk sekurang-kurangnya lima nafas. Jika anda berjaya mendapatkan pinggang anda sepanjang jalan ke lantai, angkat tangan lurus ke atas anda dan menatap di kelapa anda. Selepas lima nafas, letakkan tangan anda di atas lantai dan slaid tumit kanan ke dalam badan. Sambung semula kedudukan anjing menghadapi penurunan. Ulangi menimbulkan dengan pusingan lawan.

Sun Salutation

Untuk melaksanakan ini kedudukan, rendahkan badan ke lantai. Letakkan tapak rata atas tikar di setiap sisi badan. Semasa pergerakan, bernafas dan bergerak lebih mendalam ke jawatan itu. Tarik nafas sedalam. Kemudian, berehat semua berat badan pada tips jari. Belakang hendaklah rata semasa gerakan ini. Mengambil satu lagi tarik nafas.

Kedudukan badan ke hadapan yang dibengkokkan kedudukan. Letakkan tapak rata atas lantai. Mengambil satu lagi tarik nafas. Memanjangkan kaki kanan ke belakang tikar. Ini akan meletakkan badan di serna yang rendah. Nafas perlahan-lahan dan meneruskan kedudukan “Menurun menghadapi anjing”. Tarik nafas sedalam. Sambung semula kedudukan “papan itu”.

Regimen tiga puluh hari

Jadual mingguan anda untuk satu bulan hendaklah terdiri daripada yang berikut:

1 Hari. Sauna atau jakuzi, harian Stretches dan tiga matahari sia
2 Hari. Sauna atau jakuzi, harian Stretches dan tiga matahari sia
3 Hari. Stretches harian
4 Hari. Sauna atau jakuzi, harian Stretches dan tiga matahari sia
Hari ke 5. Stretches harian
6 Hari. Sauna atau jakuzi, terbentang harian, tiga matahari sia dan duduk terbentang seperti rama-rama regangan atau duduk Lounge kedudukan
7 Hari. Stretches harian

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *