Belajar pelbagai jawatan Yoga untuk meningkatkan kesihatan anda

Belajar pelbagai jawatan Yoga untuk meningkatkan kesihatan anda

Yoga adalah diwarisi dari benua kecil India dan kini merebak di seluruh dunia. Hari ini, semakin ramai orang menyertai kelas-kelas yoga untuk mengetahui posisi yoga asas amalan yang kerap. Ia telah muncul sebagai satu cara semulajadi untuk mencapai kecergasan yang rasmi dan menangkis tekanan. Satu lagi sebab di sebalik langkah ini adalah kerumitan hidup yang menghalang orang daripada melakukan apa-apa jenis senaman fizikal kerana ketiadaan masa. Dalam kes sedemikian, yoga didapati lebih berkesan dalam merawat pelbagai penyakit secara semulajadi.

Posisi yoga termasuk beberapa pernafasan dan senaman duduk yang menyediakan pelbagai manfaat kesihatan dalam keadaan tertentu. Walaupun terdapat pelbagai posisi yoga untuk memulakan dengan, tetapi saya cadangkan untuk berunding dengan seorang pengamal yoga untuk mengetahui kedudukan yoga itu yang khusus untuk keadaan kesihatan anda.

Beberapa posisi yoga asas termasuk:

Seated Yoga posisi-posisi yoga Seated sering meletakkan fokus mereka belajar berdisiplin teknik pernafasan. Di bawah jawatan-jawatan tersebut, seorang duduk merentasi legged dalam kedudukan tegak dan belajar untuk mengawal injap gegendang mereka dan biarkan mereka bernafas memproses kerja mereka.

Kedudukan posisi Yoga-yoga tetap jawatan menumpukan perhatian terhadap meningkatkan fleksibiliti dan jajaran tulang belakang serta membuat penggunaan teknik pernafasan.

Supine Yoga posisi-posisi yoga ini lengthens dan menguatkan tiang saraf itu tenaga bahagian belakang.

Perut turun posisi Yoga – memberikan posisi yoga ini abs dan atas kekuatan badan. Dalam kedudukan ini, orang mengangkat diri mereka dari tanah dan menjalankan satu siri sepanjang jawatan dalam usul cecair.

B.c Yoga kedudukan-kedudukan ini adalah tertumpu terutamanya regangan badan, terutamanya tulang belakang tiang.

Mengimbangi kedudukan Yoga – ia meningkatkan fleksibiliti dan menguatkan belakang dan otot-otot perut. Menjaga diri anda dalam kedudukan ini untuk tempoh yang lebih lama daripada masa keputusan dalam fleksibiliti yang lebih baik.

Kesihatan Ilahi adalah nama yang utama dalam Portal kesihatan dalam talian. Ilahi Kesihatan menyediakan platform di mana pengguna dan pengamal boleh bertemu dan berbincang tentang pelbagai posisi yoga dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai yoga dalam talian mereka jawatan dan Tiroid ubat semula jadi melawat divinewellness.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *