Belajar berjalan di klinik Pro dan kontra

Belajar berjalan di klinik Pro dan kontra

Ia boleh menjadi sukar untuk mengetahui sama ada anda perlu pergi untuk berjalan kaki di klinik, Bilik kecemasan atau pejabat doktor. Apa yang menjadikannya sukar untuk membuat keputusan ialah hakikat bahawa setiap pilihan itu mempunyai beberapa kelebihan dan kelemahan.

Salah satu kelebihan paling biasa dikenali pilihan ini adalah bahawa anda boleh mendapatkan penjagaan kesihatan serta-merta tanpa duduk di dalam Bilik menunggu jam. Kebanyakan doktor hanya boleh mendapatkan anda di dalam tempoh hari, atau sekurang-kurangnya dalam beberapa jam, dan bahawa hanya jika anda bangun awal pada waktu pagi untuk jadual Lawatan hari sama. Manakala bilik kecemasan membiarkan anda hanya tiba apabila anda perlu, anda boleh mengharapkan untuk menunggu di mana-mana dari sejam walaupun sepanjang hari atau malam di kawasan menunggu. Apabila anda merasa ketidakselesaan atau kesakitan yang terang-terangan, ini bukan bunyi menarik. Ini sebabnya masa tunggu yang tipikal di mana-mana dari minit hingga beberapa jam pada jarak berjalan kaki di klinik dianggap satu kebaikan.

Berkali-kali, kos macam klinik adalah setanding dengan apa yang doktor akan mengenakan. Menerima tempahan kebanyakan polisi insurans, tetapi anda perlu menyemak pertama untuk pastikan. Tempahan juga mempunyai diskaun Tunai dan pelan pembayaran jika anda tidak mempunyai insurans. Ini bermakna bahawa anda tidak perlu bimbang untuk membayar kos hospital yang selalunya tinggi apabila anda memecahkan tulang atau mempunyai satu lagi isu yang boleh dirawat pada jarak berjalan kaki di klinik.

Klinik-klinik sedemikian biasanya melayan hal-hal doktor biasa anda boleh berurusan dengan. Patah tulang, gigitan pepijat, dan perut yang marah boleh dirawat dalam masa beberapa minit ini jenis tatacara perubatan, jadi anda akan tidak tertinggal dalam mana-mana rawatan yang anda akan mendapat dengan doktor yang biasa. Anda juga boleh mendapatkan sukan bertembung, vaksin, dan nasihat perubatan umum dari klinik tersebut, jadi jarang ada alasan untuk tidak pergi.

Jika anda mempunyai masalah pernafasan, atau merasa sakit dada, keadaan anda mungkin mengancam nyawa, dan ia mungkin lebih baik terus pergi ke sebuah bilik kecemasan jika anda mempunyai perjalanan yang boleh membawa anda ke sana cepat. Jika anda mempunyai apa-apa keraguan, anda digalakkan hubungi pejabat doktor anda untuk nasihat berdasarkan simptom anda. Jika anda berada dalam keadaan yang serius, anda mungkin dipindahkan ke hadapan garisan dan dimasukkan ke hospital dengan serta-merta, dalam kes yang menunggu bilik kecemasan tidak digunakan.

Satu kelemahan tambahan adalah bahawa anda tidak akan dilayan oleh Doktor biasa anda apabila anda pergi untuk rawatan segera. Anda pengamal tetap akan mempunyai rekod perubatan anda bersedia untuk memeriksa, dan juga mungkin mempunyai hubungan yang baik dengan anda yang membuatkan anda berasa selesa. Jadi jika anda merasa seperti anda boleh tunggu beberapa hari untuk rawatan, anda boleh memilih doktor yang tipikal.

Ingat ini Pro dan kontra apabila membuat keputusan sama ada untuk pergi untuk berjalan kaki di klinik, sebuah bilik kecemasan atau doktor biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *