Belajar bagaimana untuk membuat tubuh kuat dan sihat dengan tip-tip mudah yang 6

Belajar bagaimana untuk membuat tubuh kuat dan sihat dengan tip-tip mudah yang 6

Peraturan yang pertama adalah: ‘Anda mesti makan hanya produk yang sihat’. Peraturan yang kedua adalah: ‘Anda perlu melakukan senaman untuk regulatly otot anda’.

Dalam artikel ini saya ingin berkongsi dengan anda beberapa tip mudah yang membantu anda untuk menjadi lebih kuat.

Mari kita bermula dengan definisi otot. Menurut Artikel Wikipedia: “otot contractile tisu haiwan dan berasal dari mesodermal lapisan sel-sel kuman embrio. Sel-sel otot mengandungi filaments contractile yang bergerak melepasi satu sama lain dan menukar saiz sel”.

Kekuatan otot-otot kita bergantung kepada saiznya. Jadi, jika anda ingin menjadi lebih kukuh berbanding sekarang yang anda mesti lakukan somethig agar otot-otot anda berkembang. Mari kita menemui enam tips yang akan membantu anda untuk melakukannya.

1. Dapatkan lebih kuat dan masuk ke latihan kekuatan seperti angkat berat, push-ups, pull-ups, harga rendah, pistol, berbalik crunches, dll. Kekuatan yang lebih banyak adalah lebih banyak otot. Tukar ke versi yang lebih sukar atau menambah berat apabila mereka mendapat mudah.

2. Jika anda berunding dan pakar bina badan bagaimana untuk melakukan yang terbaik di gimnasium beliau akan memberitahu anda bahawa anda harus menggunakan beberat percuma. Apabila anda melakukan senaman dengan betul-betul beberat percuma anda menggunakan otot diffirent lebih daripada sekiranya anda melakukannya dalam mesin jurulatih dan peranti.

Menumpukan perhatian kepada latihan utama 3: pull-ups, bench press dan squats. Senaman ini tiga menggunakan hampir semua otot-otot badan anda dan memberikan mereka baik memuatkan.

4. Mendapatkan pemulihan dengan rehat (otot berkembang apabila anda berehat, tidak apabila anda bersenam) dan tidur (hormon pertumbuhan Keluaran apabila anda tidur, mewujudkan otot). Matlamat untuk tidur selama 8 jam.

5. Makan makanan keseluruhan. Anda akan mencapai lemak badan yang rendah, jadi otot-otot yang anda telah dibina menunjukkan lebih baik. Dan vitamin dan mineral kandungan membantu pemulihan. Berhenti memakan makanan yang datang dari dalam kotak. Makan makanan yang keseluruhan 90% daripada masa.

6. Mendapat protin dari daging merah, ayam, ikan, telur dan hasil tenusu. Protein mempunyai kesan thermic tertinggi. Anda perlukan 1g protein per paun berat badan-badan setiap hari untuk membina & mengekalkan otot. Itulah 160g protein harian sekiranya anda menimbang 160 kg / 72kg. Makan keseluruhan protein setiap hidangan.

Dan bukannya makan semua protein atau karbohidrat dalam satu hidangan, ia memang ideal untuk cuba tersebar sepanjang hari. Lima atau hidangan kecil amore adalah yang terbaik. Ini adalah kerana jika anda makan semua protein anda pada 1 masa, badan anda tidak akan mempunyai keupayaan untuk menggunakan semua itu. Ia adalah mengenai mengekalkan tahap protin darah tinggi supaya otot-otot anda perlahan-lahan boleh dikemaskini sepanjang hari dan semasa anda tidur.

Dan sekarang saya ingin bercakap kira-kira enam pek abs, kerana mungkin dengan tempahan sukar untuk melatih otot-otot.
Six pack abs atau rectus abdominis otot ialah otot berpasangan berjalan secara menegak di sebelah tiap-tiap bahagian dinding abdomen manusia.Terdapat dua otot yang selari, dipisahkan oleh sebuah band midline tisu penghubung yang dikenali sebagai linea di alba (garisan putih).
Menguatkan otot abdomen dan mengurangkan lemak badan. Konsep ini mudah, tetapi memasukkannya ke dalam tindakan tidak. Ia akan mengambil dedikasi, tekad, kesabaran dan masa untuk mendapatkan pek enam tetapi dalam akhir, usaha itu adalah layak itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *