Beberapa fakta menarik tentang makanan Mexico

Beberapa fakta menarik tentang makanan Mexico

Mexico makanan semakin popular di seluruh dunia kerana banyak sebab. Terdapat pelbagai jenis makanan Mexico dan anda boleh merasai gabungan yang anda mungkin tidak mempunyai cuba sebelum ini. Ia berbau indah, rasa hebat, dan juga sangat sihat. Mexico makanan berbeza melalui zaman, bergantung kepada bahan-bahan yang disediakan tetapi jumlahnya Mexico restoran-restoran yang terdapat di seluruh dunia membuktikan apa yang menarik dan menyeronokkan masakan itu. Asli Mexican resipi yang mudah untuk mencari tetapi jika anda ingin membuat sendiri makanan Mexico, anda boleh menjadi kreatif yang anda suka.

Banyak makanan Mexico yang disediakan untuk hari ini adalah berdasarkan resipi Mexico yang tradisional, yang Aztek dan Mayas dicipta. Terdapat juga beberapa resepi eksotik yang menawarkan iguana, rattlesnake dan monyet labah-labah, yang tidak bahan-bahan yang tidak pernah di dengari tetapi jarang digunakan dalam masakan Mexico yang moden. Kita mempunyai bahan-bahan yang lebih banyak dari seluruh dunia untuk digunakan dalam resepi kami hari ini dan makanan Mexico telah berkembang akibat daripada itu.

Di samping itu, makanan Mexico berkembang lebih apabila colonists Sepanyol tiba, membawa idea-idea masakan baru, kaedah, dan bahan-bahan yang berbeza untuk memasukkan dalam hidangan makanan Mexico yang sedia ada. Lada cili telah menjadi satu bahan ruji di Mexican resipi untuk beribu-ribu tahun dan masih amat popular. Beberapa hidangan Mexico, terutamanya mereka yang berasal dari Yucatan dan Vera Cruz, mempunyai pengaruh yang Caribbean. Masakan Mexico yang lain, seperti bolillo, mempunyai pengaruh Perancis yang. Bolillo adalah roti Mexico yang popular.

Terdapat banyak manfaat kesihatan apabila ia datang kepada makanan Mexico. Mereka yang kaya dengan vitamin dan mineral, rendah lemak dan kalori. Anda tidak akan makan makanan Mexico yang asli jika anda makan di Taco Bell. America telah menambah banyak lemak untuk makanan, yang tidak mengandungi semua nutrien yang anda akan makan jika anda makan di Mexico. Masakan Mexico yang mengandungi banyak bahan-bahan segar yang anda mungkin tidak dapat mencari dalam jenis masakan yang lain. Tomato, lada, bawang, dan lain-lain yang sangat sihat untuk badan anda.

Setiap Wilayah Mexico menawarkan makanan Mexico yang berbeza. Ini banyak bergantung kepada geografi dan iklim di rantau ini dan dengan perbezaan etnik. Di utara Mexico, hidangan daging yang sangat popular. Di Selatan, sayur-sayuran dan ayam digunakan secara meluas. Negeri Mexico Vera Cruz menghasilkan pelbagai hidangan makanan laut kerana negeri ini adalah panjang dan tropika dan terdapat tanah rendah yang berjalan dan Teluk Mexico. Ikan seperti kerapu, ikan merah, mojarra, dan snook adalah mudah untuk mencari. Mojarra adalah ikan tempatan yang lazat terutamanya. Kara, ketam dan Tiram akan banyak.

Serta lautan, sungai-sungai yang lebih dari empat puluh jalankan melalui keadaan ini. Terdapat banyak jenis kerang dan ikan air tawar. Resipi makanan laut ini telah disediakan dengan cara yang berbeza. Makanan laut boleh menambah rasa berbeza untuk popular Mexican resipi yang sahih dan ia merupakan sebahagian daripada diet yang sangat sihat.

Anda boleh belajar banyak sejarah dan fakta-fakta tentang makanan Mexico dengan kawasan-kawasan yang berbeza. Cuba resepi baru akan memberikan anda rasa tentang mengapa mereka berbeza. Dengan budaya Mexico kaya dengan sejarah, ia memang baik untuk belajar tentang bagaimana makanan yang datang kira-kira dan bagaimana mereka pada masa kini. Sebaik sahaja anda berpengetahuan tentang masakan, ia menjadikan ia lebih menyeronokkan apabila memasak dan makan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *