Beban kewangan daripada ditangkap tanpa insurans kesihatan

Beban kewangan daripada ditangkap tanpa insurans kesihatan

Menurut kajian terbaru kira-kira 40 juta rakyat Amerika tidak mempunyai apa-apa jenis insurans kesihatan dan orang-orang yang mempunyai insurans kesihatan seolah-olah tidak berpuas hati tentang kos semakin premium yang berkaitan dengan dasar-dasar mereka. Semasa ia adalah benar bahawa insurans kesihatan bukanlah percuma ia tidak boleh menjadi sangat murah jika anda melakukan sedikit penyelidikan.

Jika anda menganggur individu anda adalah sangat mungkin untuk mendapatkan perlindungan insurans kesihatan Kumpulan melalui majikan anda, ini yang berlaku, anda merangkumi majikan yang baik sebahagian daripada yuran yang berkaitan dengan polisi insurans yang telah disediakan kepada pekerja, dalam erti kata lain pekerja tidak membayar penuh kos untuk polisi insurans. Ini adalah jenis urusan yang membantu kepada waris kerana lebih banyak yang pecahan harga perlindungan kesihatan boleh dijamin.

Jika anda bekerja sendiri atau jika majikan anda tidak menawarkan insurans kesihatan Kumpulan anda masih boleh mendapatkan perlindungan jika anda memutuskan untuk melakukan beberapa kerja rumah. Pelan insurans kesihatan individu disediakan bagi mereka yang memiliki perniagaan mereka sendiri, yang bekerja sendiri atau mereka yang ingin menambah perlindungan tambahan kepada pelan sedia ada mereka.

Semasa ia adalah benar bahawa insurans kesihatan boleh menjadi beban kewangan ini dapat lebih teruk bagi individu-individu yang ditangkap dalam keadaan yang buruk di mana mereka memerlukan bantuan perubatan dan mereka tidak mempunyai apa-apa jenis insurans. Jika seolah-olah kos ubat-ubatan dan rawatan perubatan tinggi kepada orang-orang yang mempunyai insurans perubatan maka kos untuk mendapatkan rawatan perubatan tanpa insurans kesihatan yang pastinya menjatuhkan rahang.

Adalah dianggarkan bahawa julat purata kos bersalin dari $5000-$ 20000 bergantung kepada negara yang anda tinggal di hospital yang anda memilih untuk menggunakan, kos ini boleh meningkat secara dramatik untuk pesakit-pesakit yang tidak dilindungi oleh apa-apa jenis insurans perubatan.

Situasi yang tidak dijangka tidak dapat diramalkan tetapi apabila ia berlaku ia sentiasa baik untuk mengetahui bahawa anda akan dilindungi oleh beberapa jenis pelan insurans yang akan memberi anda kelegaan yang sebahagian daripada mengetahui bahawa selepas anda pulih anda tidak akan disambut oleh longgokan bil-bil perubatan yang nampaknya telah tiada akhir.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *