Bdnf mencegah dan membalikkan Penyakit Alzheimer

Bdnf mencegah dan membalikkan Penyakit Alzheimer

Penyelidik di University of California, San Diego, telah menyediakan bukti pecah tanah dipanggil BDNF (faktor neurotrophic otak sintesis) protein semulajadi boleh mencegah dan merawat Alzheimer. Kajian ini telah dijalankan di pelbagai model haiwan seperti tikus, tikus dan monyet.

“Kesan BDNF telah kuat,” kata Mark Tuszynski, MD, PhD, Ketua penyelidik. “Apabila kita diberikan BDNF untuk litar ingatan di dalam otak, kami secara langsung telah merangsang aktiviti mereka dan menghalang kematian sel dari penyakit punca.

Penyelidik melaporkan bahawa “dalam setiap kes, apabila dibandingkan dengan Kumpulan kawalan yang tidak dirawat dengan BDNF, haiwan-haiwan yang dirawat menunjukkan peningkatan yang ketara dalam prestasi pelbagai ujian pembelajaran dan ingatan. Terutamanya, dipinjamkan kepada haiwan-haiwan yang dirawat juga mempamerkan dipulihkan BDNF ekspresi gen, saiz sel yang dipertingkatkan, sel yang lebih baik sebagai petanda, dan pengaktifan berfungsi dalam neuron yang menginap sebaliknya telah menyusut, berbanding dengan haiwan yang tidak dirawat. -Faedah yang diberikan kepada hippocampus degenerating di mana ingatan jangka pendek akan diproses, salah satu rantau yang pertama otak mengalami kerosakan dalam Penyakit Alzheimer. ”

Sebagaimana saya Tempahan dilaporkan dalam artikel saya, Top 10 penemuan Kesihatan 2008, BDNF mungkin molekul dalam tahun, seperti BDNF adalah kunci untuk mengekalkan sel-sel saraf anda hidup dan merangsang pertumbuhan sel-sel saraf yang baru. Oleh kerana sel-sel saraf anda adalah penting untuk mengawal segala-galanya, bukan sahaja memastikan mereka dalam keadaan terbaik bermaksud bahawa fikiran anda akan kekal tajam ia bermaksud anda akan cenderung hidup lebih lama dan lebih sihat. Kajian baru ini menambah dengan ketara kepada kuasa BDNF kerana ia dapat mencegah dan belakang Alzheimer’s bebas kusut plak amyloid.

Berita besar adalah bahawa tahap BDNF dapat semulajadi dirangsang. Senaman aerobik meningkatkan BDNF. Nutrien paling penting yang membantu adalah pantethine, menyediakan asas kompaun yang diperlukan (cysteamine) bahawa sel-sel saraf yang perlu untuk membuat BDNF. Nutrien yang juga membantu membuat BDNF atau melindunginya daripada menurun adalah acetyl-l-carnitine, minyak ikan, blueberry dan curcumin.

Ini memberi pepejal serampang dua mata jadi pendekatan untuk memelihara saraf anda. Dalam satu tangan, anda boleh meningkatkan BDNF. Di sisi lain, lain-lain penyelidikan baru menunjukkan bahawa ekstrak biji anggur akan menghalang plak amyloid kusut membentuk di tempat pertama.

Ia adalah sangat penting untuk memahami bahawa perubahan buruk dalam otak yang akhirnya mengakibatkan penyakit progresif yang berlaku semasa proses penuaan. Orang dewasa yang lebih tua dengan tajam ingatan dan fungsi kognitif telah jauh kurang otak dan kehausan daripada penuaan orang dewasa yang akan kehilangan fungsi “normal” dan menuju ke arah kemerosotan kognitif yang lebih serius dan berpotensi Alzheimer. Dan sekarang ia agak sedih untuk melaporkan bahawa Alzheimer mula berlaku kepada orang dewasa dalam usia 40an, sebagai individu membakar saraf mereka pada umur yang lebih muda sentiasa.

BDNF perkara almari untuk pancutan air belia belum ditemui.Ekstrak biji anggur penyertaan: Bagaimana berhenti Alzheimer PlaqueStartling bukti kerosakan otak pada usia wanita Double 39Thyroid masalah Alzheimer RiskChildren pesakit Alzheimer mengambil NoteThe baru sempadan – otak anti-penuaan dengan NutritionBlueberries untuk ingatan anda dan ekstrak biji BonesGrape menghalang Alzheimer PlaqueDHA yang ditemui berkaitan untuk melindungi asid Alzheimer’sFolic dan DHA bagi fungsi kognitif dan Alzheimer’sBlueberries untuk otak

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *