Bawang putih serbuk dan faedahnya yang sihat

Bawang putih serbuk dan faedahnya yang sihat

Seperti mana-mana perasa lain, serbuk bawang putih adalah rasa tambahan yang hebat dalam pelbagai masakan. Tetapi boleh ia benar-benar berkongsi rasa sebenar dengan bawang putih yang sebenar? Mengapa tidak kita pada mulanya mencari keluar apa bawang putih ini. Bawang putih adalah sejenis rempah yang digunakan secara meluas untuk rasanya jarang berlaku, sering digunakan sebagai sebahagian daripada hidangan atau beberapa walaupun panggang dan makan sahaja. Seseorang itu boleh menemui orang-orang yang menyatakan bahawa setelah bawang putih dimakan secara semulajadi, ia boleh memberi manfaat kesihatan. Walau bagaimanapun, satu semata-mata perlu menanggung nafas bawang putih ini, yang menyebabkan ramai yang lain ramai orang untuk mengawal. Rempah ini baik mengandungi Vitamin A, Vitamin C dan Selenium, Semua antioksidan yang baik untuk badan.

Bawang putih selain mempunyai sifat anti-bakteria yang dikenali sebagai Allicin, yang boleh hancur dalam kes bawang putih dimasak dengan betul. Sesetengah individu biasanya menggantikan bawang putih yang menggunakan serbuk bawang putih apabila asal mungkin tidak di pasaran. Walau bagaimanapun, ia tidak akan benar-benar memberikan rasa bawang putih setara berbanding bawang putih segar. Serbuk bawang putih adalah biasanya manis daripada satu Taman segar.

Serbuk bawang putih adalah bahan powdery datang dari crushed bawang putih. Ia adalah salah satu herba pukal kering yang paling popular digunakan sebagai perasa untuk kebanyakan Menu walaupun ia tidak mengandungi kualiti sama tepat bawang putih tulen. Sesetengah syarikat mungkin boleh menambah faktor-faktor pembuatan serbuk bawang putih untuk mewujudkan warna bawang putih atau rangsangan pada rasa.

Apakah ciri-ciri membuat penggunaan serbuk bawang putih? Pertama, ia adalah rendah natrium, supaya orang-orang yang mengawal pengambilan garam mereka tidak perlu bimbang tentang hal itu. Sesetengah syarikat boleh meniru satu intipati bawang putih tulen pada serbuk bawang putih mereka oleh itu, orang biasanya akan menggunakan rempah ratus bagi intipati tambahan garlicky itu. Serbuk bawang putih sering diletakkan hamburger patties dan sup untuk menjadi spicier dan juga telur hampir mana-mana gaya. Ianya berjaya memberikan rasa tanpa garam yang ditambah.

Serbuk bawang putih adalah berkaitan dengan bawang putih garam oleh banyak orang. Mereka biasanya menggunakan garam bawang putih dan bukannya serbuk bawang putih. Hakikatnya, garam bawang putih datang dari serbuk bawang putih, kerana ia sering kombinasi serbuk garam dan bawang putih. Ia berkongsi elemen asas yang sama tetapi dengan menambah garam pada garam bawang putih. Perbezaan adalah fakta bahawa sementara satu menggunakan bawang putih berlebihan garam, ia benar-benar adalah seperti meningkatkan pengambilan garam anda. Ia boleh menjadi pasti tidak masuk akal untuk menggantikan garam dengan garam bawang putih kerana ini meliputi tahap sodium.

Untuk menambah perisa baru dalam makanan anda, ia benar-benar sangat baik untuk memasukkan bawang putih cincang atau serbuk dalam beberapa perasa. Serbuk bawang putih boleh diambil walaupun pergi ke kedai-kedai berdekatan dan oleh itu merangsang rasa yang sesuai anda telah mencari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *