Bawang putih adalah ubat-ubatan orang miskin

Bawang putih adalah ubat-ubatan orang miskin

Bawang putih yang dikenali sebagai perubatan orang miskin. Ia lama telah diketahui yang merupakan antibiotik semulajadi yang sedikit kos dan benar-benar berkesan dalam membunuh semua virus, bakteria, dan kulat.

Jadilah juga beberapa kepercayaan karut yang mengenainya dalam novel-novel sejarah yang lepas. Orang-orang menyangka bahawa ia akan menghindari Sila tekan dan roh-roh jahat jika mereka memakai sekitar leher mereka.

Terdapat sebuah cerita tentang sekumpulan orang-orang yang mampu mengelakkan wabak hitam di Eropah bertahun-tahun yang lalu oleh meletakkan lecek bawang putih dalam minuman keras dan minum setiap hari. Mereka mampu untuk merompak orang-orang yang sakit, kerana mereka tidak penyakit.

Pada tahun-tahun yang lepas, para saintis telah menemui bahan kimia tertentu dengan bawang putih yang sebenarnya melawan kuman dan menyumbang kepada kesihatan imun. Terdapat juga cara lain bahawa bawang putih boleh memberi manfaat kepada seseorang dengan penyakit jantung atau kemurungan.

Bawang putih yang berusia ini popular dengan beberapa syarikat. Kajian telah mendapati bahawa bawang putih yang telah berusia mempunyai kesan yang lebih mujarab memerangi jangkitan bawang putih itu biasa.

Ramai peminat Kesihatan lebih suka menggunakan bawang putih mentah dan menuntut apa-apa faedah yang didapati dalam bawang putih yang hanya berkesan apabila tidak dimasak dan mentah. Bawang putih mentah boleh ditambah krim sauces dan cecair dalam pemproses makanan atau blender bersama-sama dengan bahan-bahan lain.

Kompaun aktif dalam bawang putih dikenali sebagai allicin. Terdapat sebatian lain juga yang dikenali untuk menguatkan sistem imun.

Bawang putih adalah satu bahan yang popular dalam masakan. Bersama-sama dengan bawang, ia menambah aroma dan rasa yang popular kepada banyak hidangan.

Satu masalah besar walaupun untuk pencinta bawang putih adalah buruk nafas yang datang bersama-sama apabila ia dimakan. Tiada sesiapa akan mahu berada di sekeliling anda jika nafas anda berbau seperti bawang putih.

Anda mungkin perlu mencari beberapa pudina nafas yang baik. Pasli telah didapati menjadi sangat berguna bagi orang-orang yang cuba membalikkan nafas yang hasil dari makan bawang putih.

Tambah yang sprig pasli untuk hidangan seterusnya anda dan ia akan membantu menyegarkan nafas anda dan menutup bau bawang putih. Tetapi, tidak berputus asa pada bawang putih.

Jika ia benar-benar bothers anda dan anda masih mahu beberapa manfaat kesihatan, anda boleh membeli beberapa bawang putih tidak berbau untuk suplemen harian anda. Walau bagaimanapun, bahagian bawang putih yang mempunyai bau terutama baik untuk sistem imun adalah bahagian yang akan dikeluarkan.

Digunakan menyempitkannya dalam resipi, ia akan tidak mendatangkan masalah besar bagi nafas anda. Ia menambah rasa baik dan sesuatu yang mahukan setiap Tukang masak di dapur.

Banyak resipi yang dipertingkatkan dengan rasa yang lebih baik apabila bawang putih ditambah. Memandangkan bahawa pelbagai produk haiwan boleh mempunyai parasit dan patogen, bawang putih adalah sesuatu yang anda akan mahu untuk pasti menambah makanan anda untuk mendapatkan perut atau penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *