Bau lelaki–Lima langkah untuk mengelak daripada

Bau lelaki–Lima langkah untuk mengelak daripada

Bau badan yang buruk adalah sahabat karib kepada manusia. Walaupun peluh lelaki mengandungi kimia pheromones dan testosteron yang biasanya membuat dia lebih menarik untuk wanita, dengan bau badan yang tidak menyenangkan adalah salah satu yang terbesar bertukar-off di bagi wanita. Jika bau badan berpusat di kawasan kemaluan, ia juga mungkin tanda-tanda sesuatu yang serius berlaku salah di tingkat bawah. Mengambil beberapa langkah yang berkesan dalam menghapuskan masalah, termasuk kerap mencuci, menggunakan produk profesional dan meningkatkan vitamin untuk kesihatan kemaluan. Jika masalah berterusan, berbincang dengan doktor anda atau pakar untuk nasihat.

Teknik basuh

Basuh selalu berbunyi a no gampang, tetapi ia adalah lebih rumit daripada yang anda fikirkan. Mandi-manda serta mandi menghilangkan berpeluh grime, mendapat membuang kulit mati yang boleh pembentukan sebagai smegma pada zakar dan juga Menyimpan bakteria kulit dalam semak. Walau bagaimanapun, kajian oleh sekolah perubatan St. Mary’s Hospital di London menunjukkan bahawa lelaki yang basuh kawasan kemaluan mereka kerap dengan sabun adalah lebih berisiko untuk menghidap penyakit radang kulit seperti balanitis. Ia adalah hebat untuk lelaki untuk mencuci dan kekal bersih setiap hari, tetapi apabila membasuh zakar lembut dan teliti, gunakan sabun semulajadi jika anda perlu menggunakan Sabun pada semua, dan memakai seluar dalam yang bernafas untuk membenarkan lembapan untuk melarikan diri.

Produk-produk penjagaan badan

Lelaki yang mengalami bau badan, terutamanya yuran, akan sering terdorong untuk menggunakan lebih banyak badan produk penjagaan seperti deodoran, colognes dan menjadi. Ini memberikan penyelesaian jangka pendek untuk sepanjang hari, tetapi dengan sendirinya mereka tidak jawapan kepada masalah. Lebih daripada apa-apa, bergantung kepada produk-produk penjagaan badan untuk menutup bau busuk mungkin akan masking satu masalah juga. Tidak menyebut kulit pada kawasan kemaluan adalah sangat sensitif dan terdedah kepada tindak balas keradangan dengan bahan kimia tiruan. Kecuali sebaliknya dinyatakan pada label, deodoran dan menjadi hendaklah tidak pernah digunakan di kawasan pelvis atau kemaluan. Deodoran semulajadi yang mengandungi mineral dan minyak mungkin lebih baik diterima, tetapi sentiasa menguji sesuatu produk pada tampalan kecil kulit terlebih dahulu sebelum memohon pada bahagian-bahagian badan yang besar.

Detoksifikasi

Bau badan yang buruk kadang-kadang mungkin menjadi tanda bahawa ia adalah masa untuk melakukan beberapa musim bunga kering–dan tidak di sekitar rumah. Kulit adalah organ terbesar badan, dan bertanggungjawab sehingga 5% daripada semua detoksifikasi toksin dan metabolites. Apabila beban toksik dalam badan berat, peluh adalah lebih cenderung untuk mengambil bau busuk kerana terlalu busuk. Untuk mempercepatkan proses dan menggalakkan buah pinggang dan hati untuk mengambil lebih daripada kekosongan dalam proses detoksifikasi, menggalakkan lain-lain kaedah penghapusan selain kulit, mengambil beberapa perubahan pemakanan dan gaya hidup. Minum lebih banyak air tawar dan jus buah-buahan, pelawas dan serat dalam diet, serta sayur-sayuran berdaun. Kajian menunjukkan bahawa klorofil, pigmen yang menjadikan daun dan tumbuh-tumbuhan hijau, amat berkesan dalam mengurangkan bau badan, bau faecal mahupun nafas pada manusia. Klorofil juga boleh ditelan dalam bentuk tambahan klorofil, alga chlorella, rumput gandum atau spirulina.

Pemeriksaan kesihatan

Jika seorang lelaki mula perasan bau yang ‘ funky ‘, ia adalah penting untuk mendapatkan ia disemak bahawa ia bukanlah keadaan asas perubatan. Beberapa penyakit yang dikaitkan dengan perubahan bau badan, termasuk kencing manis, jangkitan dan seksual dihantar jangkitan (STI) ini. Pesakit kencing manis mempunyai paras gula di dalam aliran darah mereka apabila keadaan tidak dikekalkan di bawah pengawalan yang sewajarnya, jadi kedua-dua mereka peluh dan air kencing mereka berbau manis. Sebaliknya, jangkitan boleh menyebabkan bau badan berbau busuk. Jangkitan yis boleh mengakibatkan bau yang sedikit hanyir, manakala STI lain hanya tidak menyenangkan. Menurut satu kajian Russia yang diterbitkan dalam jurnal perubatan seksual 2011, wanita boleh memberitahu perbezaan di antara bau badan orang yang sihat dan yang tidak, dan sering mencari bau seorang lelaki dengan STI untuk lebih menyenangkan daripada bau seorang lelaki yang sihat. Jika perasan dengan bau badan yang buruk, tidak ada salahnya untuk mendapatkan ia menyemak.

Crèmes Kesihatan zakar

Crèmes kesihatan boleh digunakan terus kepada tisu-tisu zakar untuk menggalakkan kesihatan dan integriti kulit. Serta berbau menyenangkan dari minyak semula jadi dan antioksidan yang menggunakan Formula pakar (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) crème dalam membantu mengimbangkan minyak pada kulit dan menyediakan nutrien untuk fungsi imun. Mentega shea sebagai asas menggalakkan kulit yang sihat dan telah terbukti sifat-sifat anti-radang, manakala vitamin C, E, A dan L-arginine menyokong Kesihatan kardiovaskular, imun dan seksual. Jika seorang lelaki memerlukan untuk meningkatkan bau badan, kesihatan kulit dan kebal Pertahanan terhadap patogen, a crème Kesihatan zakar adalah produk hebat untuk mencuba.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *