Basikal bateri, apakah Basikal bateri dan mengapa saya akan membeli satu?

Basikal bateri, apakah Basikal bateri dan mengapa saya akan membeli satu?

Basikal bateri atau seperti yang sudah diketahui melaluinya, elektrik Basikal, e-basikal atau basikal bateri akan menjadi lebih popular dan lebih biasa. Pada permulaan ini gaya pengangkutan pilihan adalah terhad dan reka bentuk seolah-olah agak ‘fesyen lama’ tetapi sekarang tidak lagi! Teknologi telah bergerak dengan cepat dan dengan kemajuan dalam pembuatan bateri pek kuasa kini lebih ringan dan memberikan jarak yang lebih besar dan rangka Reka bentuk lebih bergaya.

Jadi apakah Basikal bateri, dan kenapa Basikal bateri menjadi begitu popular?

Basikal bateri aka Basikal elektrik adalah kuasa bantuan basikal yang menawarkan bantuan kuasa bermotor menggunakan Motor elektrik dan teknologi bateri. Undang-undang UK & EU 200W/250W motors dan dengan kelajuan tertinggi yang dibantu 15 bsj mengehadkan sesuatu Basikal bateri adalah bahawa bantuan yang akhirnya mengurangkan usaha Berbasikal dan meningkatkan semua jenis konsep basikal yang boleh digunakan. Basikal bateri akan dikelaskan sebagai Basikal walaupun tidak dikenakan duti eksais jalan dengan cara yang moped lakukan, sudah tentu, mereka boleh menggunakan rangkaian negara semakin meningkat kualiti kitaran laluan dan laluan.

Basikal bateri – Siapakah untuk?

Konsep Basikal bateri mempunyai satu rayuan pasaran yang luas kepada orang yang berbeza daripada semua peringkat umur yang berbeza. Bantuan bermotor memperluaskan boleh guna basikal sebagai pengangkutan dan membuat berulang-setiap hari alik lebih mudah. Ia mempunyai manfaat kesihatan dan kecergasan kerana penunggang adalah masih lebih aktif daripada mereka sebaliknya akan lebih jika duduk di dalam kereta dan jika konsep membuat pemikiran Berbasikal lebih menarik, maka ia akan digunakan lebih kerap daripada basikal biasa.

Satu masalah yang kita hadapi kerana kita akan mendapat lebih tua adalah yang seperti kecergasan kami berkurangan melalui usia atau tidak aktif, pemikiran semata-mata kepada usaha keras yang berterusan boleh cukup untuk menunda kami. Walaupun kita menerokai tolak-Basikal, sebaik sahaja kepala angin atau Bukit berlaku dan kelajuan kami jatuh kepada kadar yang merangkak, fikiran kita boleh semua terlalu mudah hanyut kembali untuk keselesaan dan kemudahan kereta. Ia adalah satu Ironi untuk berfikir bahawa walaupun kita mempunyai semua manfaat dari senaman yang kerap, ia adalah Tempahan sukar untuk mengekalkan dorongan untuk masuk ke dalam rutin pada awal-awal lagi kerana mengadu badan kita yang begitu banyak pada peringkat awal mana-mana rejim.

Mengapa membeli basikal bateri?

Sebab-sebab untuk membeli basikal bateri adalah berbeza-beza, anda boleh melihat cara yang mesra alam untuk ke tempat kerja atau anda mungkin mahu hanya menunggang basikal di masa lapang anda dan ingin bantuan dengan pihak pedalling, sama ada cara yang pelbagai Batribike mempunyai sesuatu yang sesuai untuk semua orang.

Kelebihan Basikal bateri?

• Hijau – walaupun menggunakan lebih banyak tenaga berbanding jika terdapat tiada kuasa input, Basikal elektrik untuk menggunakan jumlah yang sangat kecil berbanding dengan lain-lain bentuk bermotor pengangkutan tenaga. Ia juga mewujudkan banyak kurang pencemaran bunyi daripada kenderaan dengan enjin pembakaran.

• Kecergasan – banyak yang berpendapat bahawa basikal konvensional akan membuat anda Jurugegas, ini adalah benar jika anda menunggang basikal dengan kerap, tetapi jika mempunyai sebuah Basikal elektrik bermakna anda keluar lebih kerap kelebihan adalah jelas. Basikal elektrik yang akan membantu dengan Bukit-bukit, apabila ia berangin dan membantu dengan membawa beban.

• Berulang-alik – jika duduk di trafik mendorong anda gila pada waktu pagi tetapi tiba di semua tempat kerja panas dan Haus selepas menaiki basikal keras tidak merayu kepada anda maka Basikal elektrik yang boleh menjadi jawapan. Ia mengambil masa lebih kurang usaha untuk mengekalkan kelajuan yang stabil dengan membantu pedal Basikal.

• Berjalan kos – biasanya Basikal elektrik untuk bayaran sepuluh kali kurang sebatu untuk menjalankan daripada kereta! Terdapat tiada MOT atau insurans yang diperlukan untuk menunggang basikal elektrik untuk di jalan raya.

• Keselamatan – apabila Menunggang sebuah bukit yang kebanyakan penunggang basikal perlahan, ini menjadikan Basikal lebih kurang stabil dan lebih bahaya dari lulus kereta dan lori. Basikal elektrik yang boleh membantu mengekalkan kelajuan dan oleh itu Keselamatan Bukit dipanjat.

• Kitaran laluan – kerana Basikal elektrik untuk dikira sebagai ‘Basikal’ oleh undang-undang anda mengikut undang-undang dibenarkan untuk naik di atas laluan kitaran. Ini memberikan Komuter dan para pelumba akses kepada rangkaian laluan yang tidak tersedia kepada pengguna lain bermotor besar.

Untuk maklumat lanjut berkaitan dengan basikal berkuasa bateri sila layari laman web kami di bateri-bike.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *