Barbados Hotel kesihatan dan pelancongan kesejahteraan

Barbados Hotel kesihatan dan pelancongan kesejahteraan

Kesihatan dan kesejahteraan menjadi semakin popular di seluruh dunia sebagai orang menjadi lebih sedar tentang bahaya gaya hidup yang tidak sihat dan tabiat makan. Perniagaan kesihatan dan kesejahteraan telah berkembang dan juga melanjutkan jangkauan bagi dagangan lain seperti orang-orang yang berada di dalam industri hotel dan pelancongan.

Di Caribbean Pulau Barbados, idea kesihatan holistik mendapat populariti yang luar biasa sejak beberapa tahun dan bahkan boleh berpengalaman di Barbados hotel. Banyak perniagaan telah menubuhkan diri di seluruh negara kecil, menawarkan perkhidmatan dan rawatan yang memenuhi keperluan kesihatan, kecantikan dan kesihatan. Perkhidmatan tersebut merangkumi Akupunktur, refleksologi, Yoga, Reiki, Candling telinga, program kecergasan dan banyak lagi. Mereka boleh disediakan oleh pengamal persendirian atau pakar-pakar yang mahir dari Spa kesihatan tempatan di mana mereka menawarkan perkhidmatan mengurut seperti tisu yang mendalam, aromaterapi, refleksologi dan Urutan Sukan.

Kerajaan Barbados sedang mempromosikan dan menggalakkan pelancongan kesihatan dan kesejahteraan mereka. Menurut Kementerian Kesihatan, asas untuk ini adalah bahawa selain daripada faedah-faedah yang jelas untuk rakyat dan pelancong, beberapa cadangan daripada tahun lepas oleh seorang inter-

Ia seolah-olah bahawa pasaran sasaran yang datang di seberang sebagai satu populasi yang telah meningkatkan permintaan untuk program kecergasan, Kecantikan sembuh, pembedahan kosmetik, spa dan juga persaraan masyarakat. Walaupun penduduk muda yang berminat dengan gaya hidup yang sihat, terutamanya di Amerika yang mendapati ia sangat wajar dan memberikan penarafan yang tinggi ke destinasi-destinasi percutian yang menawarkan kemudahan kesihatan, kecergasan dan ketagihan rawatan.

Pulau ini telah ditubuhkan dengan prasarana pelancongan dan pengangkutan berkualiti tinggi dengan hotel, Pulau itu dilihat sebagai satu platform yang sesuai di mana pasaran pelancongan baru ini boleh dibina. Iklim yang digemari oleh ramai, kos buruh yang rendah, infrastruktur, komunikasi dan pengangkutan boleh dipercayai, Barbados hotel dan pelancongan ada kelas pertama, penduduk yang berpendidikan tinggi dan perkhidmatan perubatan dan kesihatan awam dan swasta menyediakan perkhidmatan pengamal yang terlatih.

Keutamaan bagi pelancong-pelancong di Pulau ini adalah untuk memilih penginapan yang paling sesuai dengan keperluan dan kehendak mereka. Hotel Barbados yang menyediakan kemudahan-kemudahan yang sangat baik, terutamanya mereka yang menyokong kecergasan dan gaya hidup yang sihat, akan diberi perhatian yang lebih. Contoh-contoh daripada Hotel-hotel yang menyediakan pusat kecergasan dan Spa adalah seperti berikut: tebu Club Hotel dan Spa, Penyu Beach Hotel, The kren Resort dan Residences, Hilton Barbados, Accra Beach Hotel dan Spa, Bougainvilla Beach Resort dan Divi Southwinds.

Negara berhasrat untuk melahirkan produk pelancongan yang unik antara lainnya di Caribbean. Oleh itu, adalah perlu bagi mereka untuk menubuhkan Majlis kualiti penjagaan kesihatan Kebangsaan untuk menarik lebih ramai pelancong untuk kesihatan dan kesejahteraan. Ini menunjukkan bahawa piawaian kualiti yang tinggi diperlukan untuk menjamin bahawa mereka berada di tahap yang bertaraf dunia. Pelancongan ini perlu diperluaskan lebih dalam di Pulau, dan hari usaha dari pelbagai hotel dan kemudahan kesejahteraan adalah digalakkan dan commended. Pakar-pakar meramalkan bahawa ini akan menjadi satu trend yang mungkin di pasaran bagi tahun yang akan datang sebagai kesedaran kesihatan naik lagi popular.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *