Barang kemas terdapat penyelesaian

Barang kemas terdapat penyelesaian

Saya mempunyai seorang makcik yang menegaskan bahawa bapa saudara saya membeli beliau hanya “emas tulen” perhiasan, kerana hakikat dia adalah “alah” kepada mana-mana barang kemas yang lain. Bapa saudara saya yang miskin terpaksa mencari, beliau sangat kecewanya, yang benar-benar tidak ada apa-apa barang kemas “emas tulen”, yang akan menjadi terlalu lembut untuk digunakan dalam apa-apa perasaan yang praktikal, dan yang alahan makcik saya yang timbul walaupun beliau membeli “mengucapkan” dia boleh Cari.

Apabila dia melawat doktor, makcik saya difahami bahawa beliau adalah alah kepada nikel, yang biasanya campuran emas dengan logam lain untuk menambah kekuatan, fleksibiliti dan ketahanan. Alloying dengan emas telah Kaedah standard untuk beratus-ratus tahun kerana emas tulen sangat lembut dan tidak akan membuat barang-barang kemas yang berpanjangan. 24 Karat (24 Kt) emas adalah emas tulen 100% dan adalah terlalu lembut untuk lepas.

Perak, zink dan kuprum secara semula jadi digunakan oleh badan anda. Nikel bukanlah sebahagian rencana ini. Jadi, ia adalah munasabah untuk membuat kesimpulan bahawa perhiasan mengandungi nikel menyebabkan semua gejala-gejala yang tidak selesa. Tindak balas alahan adalah dirujuk sebagai “Dermatitis sentuhan” dan boleh bermula pada mana-mana umur. Selepas dermatitis yang muncul, dan doktor anda telah pinpointed bahawa ia memang dari aloi nikel dalam barang kemas ini, anda mungkin terjebak dengan Alergi untuk sepanjang hayat anda.

Jadi bagaimana anda boleh merawat Alergi ini tanpa kehilangan emas berharga anda? Malangnya, emas putih adalah putih kerana nikel yang dalamnya. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli 18 Kt kuning emas (dan kadang-kadang 14 Kt kuning emas) jika ianya percuma nikel. Anda mungkin ingin mencuba Tip-Tip yang boleh membantu: cincin emas yang mengandungi nikel, menggunakan penghalang seperti blok reaksi atau 3 lapisan yang jelas nail polish. Ini patut menyimpan logam luar kulit anda, tetapi akan akhirnya memakai, dan ia boleh merosakkan cincin itu sendiri. Lapisan jawatan earring adalah tidak disyorkan kerana ia memakai. Oleh itu, gunakan posting platinum atau hypoallergenic.

Pendekatan yang mudah akan menjual semua nikel anda mengandungi aksesori seperti white gold atau emas barang kemas yang diisi. Kemudian, membeli barangan yang tidak mengandungi nikel, tetapi akan hanya menarik. Tembaga, walaupun satu logam asas sangat pakai, boleh bekerja menjadi kepingan yang indah. Bahagian ini perlu berhati-hati dirawat dengan kerana mereka akan mencemarkan apabila terdedah kepada asid dalam peluh. Malangnya, anda mungkin mendapati bahawa ada yang berwarna hijau pada kulit anda seiras bentuk bahagian perhiasan. Perhiasan tembaga sering artisans akan menggunakan kot jelas enamel atau bahan penghalang lain dalam bidang-bidang yang menyentuh badan untuk mengelakkan apa-apa reaksi.

Perak sterling bebas nikel adalah alternatif yang indah, tetapi mengesahkan terlebih dahulu. Perak Sterling ialah 92.5% Perak dan 7.5% lain-lain logam. Lain-lain logam boleh sebarang logam (termasuk nikel). Mujurlah, ianya biasanya tembaga. Walau bagaimanapun, perlu yakin, membeli keping yang mengatakan “nikel percuma”.

Platinum, walaupun harga tinggi, dijadikan pelbagai jenis barang kemas seperti gelang, cincin, dan pendants. Ramai orang merasakan ia adalah lebih indah daripada emas putih.

Titanium adalah logam yang tahan lama yang hypoallergenic. Ia adalah selamat untuk orang dengan alahan. Barang-barang kemas yang diperbuat dari Titanium boleh bertahan hampir selama-lamanya.

Walaupun sesetengah orang mendapati bahawa “keluli tahan karat pembedahan” telah cukup sedikit bahawa ia tidak menyebabkan reaksi nikel, orang lain mempunyai gejala-gejala daripadanya. Mengelakkan logam ini adalah disyorkan.

Tidak mempercayai nikel “Jerman Perak” kerana ia hampir tulen dicampur dengan lain-lain logam asas yang berkilat.

Terdapat banyak pilihan yang hebat untuk menggantikan barang-barang kemas emas putih. Jika anda benar-benar inginkan perhiasan emas, 18 Karat kuning perhiasan (tidak electroplate, saduran atau diisi) tidak akan menyebabkan reaksi. Terdapat banyak alternatif yang kos efektif untuk keseronokkan anda. Membuat perubahan gaya hidup yang meningkatkan kesihatan anda adalah berbaloi. Menukar dari emas putih kepada platinum adalah mudah kerana menggunakan emas Kt 18 daripada isi emas. Kini anda juga tahu alternatif yang murah juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *