Banyak manfaat kesihatan Glutathione

Banyak manfaat kesihatan Glutathione

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, perkataan “antioksidan” dan “radikal” telah terlalu digunakan dalam iklan-iklan yang berkaitan dengan produk glutathione yang menyerang dalam industri kesihatan dan Kecantikan. Juga dikenali sebagai GSH, glutathione adalah antioksidan yang bertindak di dalam badan, menyerang radikal – ini adalah molekul yang tidak stabil yang berlaku secara semulajadi dalam badan, kiraan elektron yang secara amnya keseimbangan. Antioksidan yang berputus asa sendiri elektron untuk meneutralkan radikal bebas, sekali gus memberikan antioksidan yang aktif. Menghapuskan radikal dalam sel-sel yang boleh menyebabkan kerosakan kepada kesihatan seseorang individu. Tubuh memerlukan antioksidan kerana ia penting dalam mengekalkan kesihatan optimum setiap orang.

Glutathione, seperti lain-lain antioksidan, berkhidmat sebagai detoxifier yang baki toksin dan radikal bebas untuk membantu dalam mengurangkan keradangan. Glutathione mengandungi tiga asid amino, iaitu glyceine, glutamat dan cysteine yang bon untuk borang glutathione perioxidase – merupakan antioksidan yang sangat kuat. Biasa ditemui di dalam sayur-sayuran dan buah-buahan, Vitamin C dan E dan Beta-karotena, antioksidan ini tidak dapat melaksanakan tugas mereka untuk meneutralkan radikal bebas untuk melindungi tubuh terhadap pelbagai penyakit, tanpa glutathione. Faedah-faedah glutathione dilanjutkan dalam membantu hati menghapuskan bahan-bahan kimia yang merbahaya seperti dadah dan bahan cemar lain selain mengekalkan sel-sel yang berjalan lancar.

Pakar-pakar perubatan juga menunjukkan pelbagai hospital situasi di mana kanser atau pesakit AIDS atau pesakit dengan keadaan perubatan lain yang teruk didapati tidak mempunyai faedah-faedah glutathione kerana mereka tidak mempunyai cukup dalam sistem badan mereka. Doktor mengatakan bahawa glutathione antioksidan yang penting dalam mempromosikan Kesihatan intrasel yang obligat. Ini adalah sebab mengapa ramai orang beralih kepada faedah glutathione untuk membantu merawat penyakit-penyakit serius termasuk tekanan darah tinggi, Alzheimer dan Parkinson, ketidaksuburan lelaki dan katarak. Kadar penuaan dapat dikurangkan; bermulanya penyakit kronik dicegah dan kesihatan mental dan tenaga seseorang meningkat secara dramatik, dan semua ini disebabkan oleh kesan positif glutathione.

Bukti Sains Perubatan menunjukkan bahawa orang-orang yang dengan sistem imun yang lemah dan orang-orang yang berjuang untuk melawan penyakit mempunyai antioksidan minimum glutathione dalam badan-badan mereka. Ini substantiates faedah glutathione penting sebagai sejenis penggalak sistem imun. Ianya boleh juga membaiki dan mensintesis DNA dalam manusia. Manakala glutathione boleh diambil secara lisan dalam bentuk makanan, digunakan pada kulit dalam bentuk krim, tetapi adalah sesuai diserap dalam badan jika ditadbir melalui urat melalui glutathione IV atau suntikan.

Banyak manfaat yang disediakan oleh glutathione immeasurable dan beberapa faedah dikenali termasuk memperlahankan proses penuaan, bertindak sebagai medium detoksifikasi tubuh untuk meningkatkan fungsi hati, meningkatkan sistem imun, mengurangkan kemungkinan menghidap penyakit serius seperti kanser, AIDS, dan lain-lain, meningkatkan fungsi mental seseorang, meningkatkan tenaga, meningkatkan fungsi jantung dan paru-paru dan memperbaiki pelbagai penyakit. Keupayaan glutathione membantu badan metabolisme toksin dan karsinogen yang menyebabkan sistem badan untuk melawan penyakit dan mengekalkan badan yang kuat yang bebas daripada bahan asing yang berbahaya dan memudaratkan. Faedah-faedah glutathione yang menakjubkan ini memastikan kesejahteraan dan kesihatan seseorang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *