Banyak maklumat semasa berkaitan dengan pembersihan usus

Banyak maklumat semasa berkaitan dengan pembersihan usus

Seperti yang ditunjukkan oleh ubat-ubatan Alternatif, punca utama keadaan seperti kolitis, ileitis dan diverticulitis, yang tulah sebahagian besar orang-orang, yang adalah usus yang rosak. Kebanyakan atur cara ini mencadangkan penyucian usus, hidroterapi colon yang biasanya dipanggil Pencampur pengairan atau suplemen pemakanan untuk menangani penyakit jenis ini.

Terapi ini tertumpu kepada idea bahawa terdapat pengumpulan najis di bahagian usus besar yang seterusnya memainkan menjadi tuan rumah kepada parasit dan patogen. Rawatan yang disyorkan kepada orang-orang yang menderita dari distention, kekembungan, kesakitan dan apabila perut diisi dengan cepat apabila makan.

Menyingkirkan perkara buangan dan toksin daripada badan adalah kerja kolon. Kerja penting yang lain adalah untuk menyerap air dan sodium supaya baki elektrolit dikekalkan. Usus besar juga rosak nutrien dari makanan yang kemudian diserap ke dalam aliran darah.

Jadi, apabila perkara buangan dan toksin yang membina di dalam kolon, ia meletakkan tekanan kepada organ dalaman yang lain di dalam badan yang membawa kepada banyak masalah kesihatan, berkata pakar perubatan alternatif. Kejatuhan utama lain adalah bahawa ia boleh membawa kepada fungsi kolon yang datang membawa kepada sembelit.

Orang yang Diet tinggi serat sering didapati menjadi sihat. Walau bagaimanapun, dalam kes satu diet yang terdiri daripada? lemak, adalah tinggi? kandungan gula, daging merah dan produk tenusu tiada kemungkinan lapan tidak hadam makan dan masalah sisa dalam usus besar.

Dalam hidroterapi colon, speculum yang kecil diletakkan dalam rektum. Speculum yang disambungkan kepada sebuah mesin Pencampur dengan hos plastik. Air yang diluluskan melalui rektum untuk usus besar, selepas suhu dan isipadu air yang ditanda. Rawatan perlu dilakukan hanya oleh kakitangan yang terlatih.

Beberapa pengamal menunjukkan bahawa hidroterapi colon harus dilaksanakan hanya pada perut yang kosong. Selepas rawatan, pesakit harus ketat Diet cecair selama empat hari, diikuti dengan makanan separa pepejal seperti lembut telur-telur rebus, kentang lecek atau bubur dalam tempoh tiga hari.

Terdapat satu lisan pembersihan usus besar rutin termasuk herba yang dikenali untuk membunuh parasit dan cacing serta merangsang hati, pundi hempedu dan usus. Diet termasuk suplemen seperti psyllium husk atau benih, Cascara Sagrada atau flaks benih tindakan sebagai julap. Beberapa makanan tambahan juga adalah enzim penghadaman dan probiotics.

Pembersihan kolon boleh menjadi banyak lebih mudah dan proses yang lebih murah daripada apa yang anda percaya sebagai program melibatkan hanya dua bahan-bahan yang mudah. Anda tidak perlu mencari lagi daripada dapur anda untuk mencari pembersih kolon terbaik yang tersedia pada masa ini. Sebenarnya, anda tidak akan menemui pembersihan usus yang lebih baik daripada air yang tulen dan serat. Elemen-elemen dua ini adalah penting untuk mempunyai sistem penghadaman yang sihat.

Jika anda tidak makan seperti ini, anda perlu menyelidik mungkin perubahan dalam tabiat pemakanan untuk membantu untuk memastikan usus bersih dalam jangka masa panjang. Perlu diingat walaupun bahawa jika anda bijak kembali kepada anda cara hidup crunching doritos di depan TV setiap malam bersama-sama dengan pemberian banyak soda dan bukannya air, keputusan sesi pembersihan anda akan fana di best.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *