Bangunan Trimaran yang kecil dengan kayu dan epoksi

Bangunan Trimaran yang kecil dengan kayu dan epoksi

Jika anda tidak telah membina sebuah trimaran kecil (atau apa-apa jenis lain sailboat sebelum) kemudian anda mungkin akan melayan beberapa keraguan. Ia adalah semula jadi.

Anda mungkin akan bertanya diri sendiri soalan-soalan seperti, “Adakah saya benar-benar melakukan ini?”… “Berapa lama adalah sebuah bangunan bot projek realistik akan membawa?”… “Saya perlu pergi dengan bot yang mempunyai kerangka dan menggunakan binaan sejuk-teracu, atau perlu saya hanya pergi dengan mudah, terus-terang Stitch dan gam jenis pembinaan?”

Ini adalah soalan yang baik. Ini adalah soalan-soalan yang penting.

Membina mana-mana bot betul dengan kayu memerlukan maklumat yang baik dan berguna untuk membantu anda melalui proses pembinaan. Syukurlah, ada beberapa info yang baik di luar sana tentang pembinaan kayu.

Sementara itu akan menyenangkan untuk mencari sedikit jenis kandungan yang disediakan di tempat ini, persekitaran berasaskan web, kebanyakan maklumat yang benar-benar baik masih didapati dalam buku. Tetapi lebih banyak info yang sangat baik kini membuat jalan ke pasaran pada DVD.

Apa-apa sumber maklumat yang anda gunakan, anda akan mahu untuk Pastikan Ia merangkumi lebih daripada butir-butir mengenai Papan lapis Marin-gred… scarfing sendi… jalur plank… bingkai dan stringer… pepenjuru papan itu rangka dan stringer… atau lain-lain bentuk pembinaan.

Sumber-sumber anda benar-benar harus merangkumi cara selamat menggunakan epoksi. Epoksi telah terbukti menjadi satu ciptaan yang menarik. Tetapi berhati-hati perlu dilaksanakan apabila bekerja dengannya.

Epoxy boleh digunakan untuk membina badan yang sangat kuat, tahan lama daripada keping kayu yang berbeza supaya ia menjadi asasnya “monocoque” dalam struktur. Oleh itu, ia adalah popular dengan banyak bot kayu pembina untuk sebab-sebab yang jelas. Walau bagaimanapun, sifat kimia yang sama yang menyebabkan ia menjadi alat yang indah di bangunan bot juga boleh menjadikan ia sesuatu yang berbahaya jika tidak dikendalikan dengan betul.

Wasap yang boleh membuat anda sangat sakit. Epoksi bahan kimia pada kulit boleh menyebabkan ruam yang dahsyat, atau racun bahkan keseluruhan sistem anda.

tak baik.

Pada dasarnya, sebelum anda bekerja dengan epoksi, pastikan anda menjaga diri anda dengan membaca pada proses, dan mengikut amalan-amalan keselamatan. Terdapat tiada alasan yang baik untuk merosakkan kesihatan anda apabila hanya mengikuti prosedur-prosedur yang betul akan mengelakkan kemudaratan.

Menggunakan sarung tangan perubatan seperti susu getah orang adalah sangat penting. Menggunakan alat pernafasan yang penting sama-sama. Dan membersihkan saki-baki epoksi yang berkaitan selepas itu. Ini termasuk mengetepikan mana-mana pakaian yang mungkin telah diserap epoksi. Ia adalah sesuatu yang memerlukan ketekunan dan membayar perhatian untuk ikuti sepenuhnya.

Bot selamat bangunan adalah bangunan pintar bot. Biasa hakikatnya bahawa anda boleh membina sebuah tri kecil daripada bahan-bahan kayu dan akhir sehingga dengan bot super dengan melakukan perkara-perkara dengan cara yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *