Bangun ia dan menyimpannya sehingga – fisiologi atau pemasangan yang

Bangun ia dan menyimpannya sehingga – fisiologi atau pemasangan yang

Seperti banyak fisiologi fungsi lain, ereksi yang pertama bermula di dalam otak – malah, sebahagian besar keupayaan untuk mempunyai ereksi dan pastikan ia cukup lama untuk lengkap Akta hubungan seks adalah benar-benar semua dalam minda. Memahami bagaimana kerja-kerja ereksi boleh membantu lelaki untuk menjadi lebih sedar tentang perkara-perkara yang menghalangnya daripada berfungsi dengan betul dan memberi pandangan yang berguna dalam isu kesihatan zakar yang boleh diperbaiki melalui rutin kesihatan penjagaan zakar yang baik.

Proses fisiologi untuk mendapatkan ereksi
Seperti telah disebutkan pembinaan ahli lelaki bermula di dalam otak dan melibatkan dua sistem utama badan; sistem saraf dan sistem vaskular (jantung dan saluran darah). Bermula dengan, otak menerima isyarat rangsangan dan ini boleh melalui sentuhan fizikal, imaginasi mental atau proses yang emosi. Apabila isyarat ini diterima, pelbagai neurotransmitters – bahan kimia otak – menghantar mesej ke kawasan pelvis. Mesej-mesej mengarahkan tisu otot licin untuk berehat dan saluran darah untuk dilate (meluaskan), membolehkan aliran darah meningkat ke kawasan tersebut.

Darah mengisi (mengumpul dalam takungan mampung yang dikenali sebagai di corpora cavernosa) zakar, zakar swells dan menjadi lebih besar. Apabila ini berlaku, tekanan menyebabkan tisu elastik-seperti untuk kontrak, menyekat aliran darah dari zakar supaya pembinaan kekal di tempat sehingga diarahkan untuk berehat selepas orgasme berlaku.

Faktor-faktor yang mempengaruhi keupayaan untuk mempunyai ereksi

• Mengurangkan fungsi saraf zakar; kelenjar dan kulup mengandungi pelbagai reseptor saraf yang memainkan peranan yang sangat penting dalam fungsi erektil. Saraf ini mempunyai tanggungjawab utama untuk menghantar sensasi sentuhan ke otak untuk memulakan proses-proses fisiologi yang membawa pendirian yang sihat. Bilakah tisu saraf ini boleh terjejas; melalui geseran berlebihan atau tekanan, kecederaan zakar, kecederaan tulang belakang atau rokok atau dadah menggunakan mendapatkan dan mengekalkan ereksi dan boleh menjadi sukar. Penyingkiran kulup melalui berkhatan juga menghapuskan banyak reseptor saraf ini, dan terdapat beberapa bukti yang berasaskan penyelidikan, (walaupun ia telah dipertikaikan) bahawa prosedur ini boleh mengurangkan pengalaman keseronokan seksual.

Aliran darah • terhad; sejak mendapatkan ereksi bergantung pada aliran darah yang sihat sepanjang isu badan kardiovaskular seperti tekanan darah tinggi dan arteri tersekat boleh mengurangkan aliran darah dan membawa kepada masalah erektil. Kerja-kerja fizikal pembuluh darah, sama ada dari pakaian yang ketat, penyokong Olahraga atau berat badan yang berlebihan, boleh menjadi pertimbangan penting dalam mendiagnosis masalah zakar ereksi yang berkaitan.

• Callused atau thickened kulit zakar; seperti lain-lain kawasan permukaan kulit yang terdedah kepada geseran, kulit zakar boleh menjadi thickened atau callused kerana chafing berterusan dari pakaian, serta pengendalian yang kasar. Mengekalkan kulit well-moisturized dan merangsang penyembuhan dengan vitamin semulajadi dan kering Ejen boleh membantu untuk mengurangkan masalah ini.

• Isu perubatan asas; isu-isu perubatan boleh menjejaskan kesihatan zakar dan keupayaan untuk mempunyai ereksi. Kencing manis, kesihatan jantung, penyalahgunaan dadah dan ubat-ubatan jenis tertentu terdapat perkara-perkara yang boleh mendapatkan dengan cara fungsi seksual yang sihat. Membuat pilihan gaya hidup yang sihat dari segi pemakanan dan senaman, dan mengelakkan penggunaan dadah rekreasi dan pemeriksaan fizikal yang kerap boleh membantu untuk mengelakkan beberapa masalah kesihatan yang boleh menambah tekanan ke atas kepuasan seks.

• Faktor emosi; emosi adalah faktor penting dalam rangsangan seksual dan isu-isu seperti kebimbangan, tekanan, kemarahan, rakan kongsi masalah dan lain-lain aspek kesihatan emosi boleh mendapatkan dengan cara dan kegiatan seks. Menangani masalah-masalah ini, serta mewujudkan suasana yang santai dan nafsu untuk seks, boleh mempunyai kesan yang positif.

Menggalakkan fungsi zakar sihat
Pemakanan yang baik merupakan punca kesihatan yang baik, dan ini terpakai untuk zakar serta untuk seluruh badan. Zakar khusus kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi nutrien penting seperti vitamin A untuk kulit licin dan sihat; vitamin C untuk bangunan kolagen dan aliran darah yang sihat; asid amino untuk fungsi metabolik, Kesihatan, tenaga dan saraf dan pelembab semulajadi untuk kulit yang lembut, sensitif dengan ketara boleh menyumbang kepada keseronokan seksual dan fungsi zakar sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *