Bakul perdagangan saham

Bakul perdagangan saham

Pengarang ini akan memberi tumpuan kepada mata pelajaran tersebut:

-Garis Panduan perdagangan bakul (konsep umum)
-Bakul dagangan ETF berbanding ETF
-Bakul dagangan ETF berbanding stok
-Bakul dagangan saham berbanding stok

Konsep umum bakul perdagangan secara amnya melibatkan membeli bakul stok atau ETF dan menjual pendek bakul kedua stok atau ETF. Perdagangan ini boleh bertahan masa beberapa minit atau lebih lama kerana seorang peniaga ingin. Ia mungkin melibatkan stok yang banyak atau sedikit atau ETF’s kerana mahukan seorang peniaga. Konsep akal apabila dibandingkan dengan benar menakutkan dan aliran wang dalam pasaran ekuiti.

Ini sebabnya mengapa:

SEC menetapkan kaedah-kaedah yang konkrit yang mempunyai pengurus dana bersama untuk mengikuti. Tanpa mendapat terlalu terperinci, peraturan-peraturan ini memerlukan bahawa Pengurus wang ini menjaga portfolio mereka melabur sehingga ke tahap tertentu pada setiap masa. Jualan singkat juga bukan merupakan satu pilihan bagi Mutual Fund Managers. Ini bermakna bahawa apabila pasaran keseluruhannya bergerak keatas (apabila saya merujuk kepada pasaran, saya merujuk kepada S & P 500), pengurus-pengurus wang menyertai berada di aliran menaik dengan menjual bahagian-bahagian pegangan mereka dalam sektor Aman seperti Staples pengguna, penjagaan kesihatan dan utiliti untuk mengumpul modal. Mereka menggunakan hasil kutipan daripada penjualan itu untuk melabur dalam sektor-sektor yang perkara seperti teknologi, tenaga, pengguna mengikut budibicara atau kewangan. Ini dipanggil “Risiko pada” pasaran. Jika dan apabila pasaran lontaran sehingga kehabisan Wap, harga tindakan reverses dan wang pours daripada perkara aset dan kembali ke dalam aset-aset yang lebih selamat. Ini dipanggil “Risiko Off” pasaran.

Mudah-mudahan anda sudah bermula untuk melihat mengapa perdagangan instrumen seperti S & P 500 sebagai satu instrumen tunggal boleh benar-benar tidak banyak kurang menentu daripada kebanyakan peniaga perlu. Pada awalnya, separuh daripada S & P sedang dikumpul manakala separuh yang diedarkan dan ketika aliran menurun, sebaliknya sebenar berlaku. Secara semulajadi, ini menjadikan untuk instrumen dagangan yang berombak di hadapan S & P atau ETF daripada yang mungkin telah jika mengasingkan sektor individu bagi teknik perdagangan bakul. Ini menjelaskan mengapa analisis sektor berhati-hati adalah begitu penting. E-mini S & P atau ETF adalah sebahagian daripada alat yang paling popular untuk berdagang di kalangan peniaga-peniaga baru, tetapi sangat sedikit memberi pemikiran apa yang sedang berlaku di dalam perniagaan itu. Dengan beberapa penelitian yang sangat cepat, anda akan notis bahawa Mcgraw-Hill, yang memilih komponen S & P, benar-benar cuba untuk membina indeks ini untuk mengelakkan kemeruapan yang menjelaskan mengapa perdagangan sebagaimana keseluruhan saranan yang kalah.

Bakul perdagangan memberikan kebarangkalian yang lebih tinggi daripada dagangan Indeks keseluruhan seperti S & P 500 dan inilah sebabnya. S & P dipanggil Indeks wajaran Cap pasaran. Ini jenis Indeks, yang lebih besar dalam Cap sebuah syarikat, pasaran lebih berat ia memegang dalam indeks. Setiap peniaga tahu bahawa syarikat-syarikat cip biru besar tidak menentu dan oleh yang demikian, akan melambatkan Pergerakan Indeks mana-mana yang mereka adalah sebahagian daripada. Tetapi dalam S & P 500 adalah salah satu instrumen perdagangan-kurangnya tidak menentu di sana dan di sini sebabnya.

-Hanya 10% pegangan S & P (yang hanya 50 Syarikat 500) mengawal lebih daripada 50% daripada berat dalam indeks.

-Untuk langkah selanjutnya, hanya 20% pegangan (100 daripada 500 Syarikat) mengawal lebih daripada 65% dari berat dalam Indeks ini.

Pendek kata, apa yang ini bermakna untuk anda sebagai seorang peniaga adalah dagangan S & P kerana instrumen (yang merupakan instrumen paling tersenarai antara peniaga-peniaga baru hari) benar-benar boleh menjejaskan ketidakstabilan. Contoh saham dengan weightings tertinggi termasuk Proktor dan berjudi, Berkshire Hathaway, Phillip Morris, Johnson dan Johnson dan Pfizer. Saya tidak pasti tentang anda, tetapi saya tidak akan membuat hidup perdagangan nama-nama terkemuka seperti ini kerana mereka kekurangan turun naik. Terdapat banyak garis panduan perdagangan yang berbeza dengan teknik-teknik masukan yang berbeza tetapi mereka semua berkongsi satu matlamat yang mempunyai kedudukan anda mendapat keuntungan dalam jumlah yang kecil masa supaya anda boleh meletakkan stop loss di bawahnya dan mengandungi risiko anda. Untuk melakukan ini, anda perlu turun naik.

Pemeriksaan yang berhati-hati setiap sektor berat akan menunjukkan kepada anda bahawa sektor risiko yang kita bercakap tentang di atas Adakah malah tahan lebih berat S & P 500 Indeks. Apa yang ini bermakna untuk anda sebagai seorang peniaga adalah bahawa dalam “Risiko pada” persekitaran perdagangan, pasaran akan secara semulajadi bergerak walaupun beberapa sektor Aman sedang dijual dan sebaliknya akan berlaku apabila pasaran bertukar menjadi “Risiko Off” pasaran persekitaran. Ini telah meninggalkan kesan malap keatas pergerakan yang berlaku di dalam seluruh S & P 500, terutamanya jika anda Bandingkan langkah-langkah ini kepada orang-orang yang anda biasanya akan melihat dari sektor individu sendiri.

Idea bakul perdagangan biasa akan membeli paling agresif risiko sektor atau saham, manakala pada masa yang sama, menjual (shorting) yang paling diabaikan selamat berlindung sektor atau stok. Pendekatan ini membuat kedudukan anda harga tindakan perdagangan bergerak dengan cara yang lebih terus dan menghilangkan sokongan dan pengisian dari Carta yang anda biasanya akan lihat apabila perdagangan S & P sebagai trade sendiri. Anda mungkin juga hanya mempertimbangkan stok beta yang tertinggi dalam setiap sektor bertentangan dengan dagangan ETF untuk seluruh sektor perniagaan. Ini adalah hanya satu lagi cara untuk meningkatkan ketidakstabilan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *