Baklava – Hadiah lebih baik daripada coklat

Baklava – Hadiah lebih baik daripada coklat

Adakah anda melawat sahabat yang sakit dan hanya mendapat lebih baik. Apa yang anda Jangan mengambil dengan anda: coklat. Salah! Baklava adalah jawapan yang baru.

Gifting coklat adalah tradisi zaman lama. Hari ini, ia adalah Baklava. Ini Hadiah gula-gula Mediterranean menjadi tradisi dalam semua keadaan. Hari ini, orang Hadiah Baklava dalam hampir semua jenis Majlis.

Coklat yang digunakan untuk menjadi de facto hadiah untuk pelbagai acara seperti perhimpunan, sambutan serta cuti. Selama bertahun-tahun, coklat yang digunakan untuk menjadi perkara yang pertama yang datang ke fikiran rakyat apabila memikirkan hadiah untuk majlis-majlis itu. Itu adalah normal kerana coklat manis, disayangi oleh kebanyakan orang, dan didapati secara meluas. Tiga faktor ini adalah penting bagi apa-apa perkara yang menjadi Hadiah sejagat.

Baru-baru di dunia Barat, orang mendapati bahawa melayan besar lain, Baklava, juga memiliki ciri-ciri ini. Baklava telah menjadi sangat popular selama beratus-ratus tahun di negara-negara Timur Tengah, Bahasa Arab dan Mediterranean. Ia telah menjadi Hadiah pilihan tempahan negara ini dan masih. Walau bagaimanapun, baru-baru Baklava telah telah semakin meningkat popular di dunia Barat juga.

Pertama, Baklava adalah manis, dan ini menjadikan ia disayangi oleh kebanyakan orang. Lagipun, Semua orang mempunyai gigi yang manis yang hampir sentiasa berpuas hati dengan rasa kacang dipenuhi Baklava. Memang benar bahawa tidak semua orang yang biasa dengan Baklava lagi, tetapi inilah yang menjadikan ia satu Hadiah khas. Faktor yang penting adalah bahawa kebanyakan orang yang datang rasa Baklava suka. Faktor yang ketiga, dengan adanya, telah membangunkan banyak dalam beberapa tahun yang lepas. Baklava telah menjadi semakin meluas disediakan di kedai-kedai dan pasar raya dan dalam jangkauan kebanyakan orang. Faktor-faktor ini akan membuat Baklava yang menjadi salah satu perkara pertama yang mereka fikirkan apabila mempertimbangkan Hadiah.

Apa yang membezakan Baklava dari coklat, walaupun, adalah bahawa Baklava lebih sihat daripada coklat. Mereka adalah gula-gula kedua-duanya, dan dengan itu mereka kedua-duanya tinggi kalori. Baklava, bagaimanapun, mengandungi banyak kacang yang sihat, bersama-sama dengan kalori yang dari gula. Ini menjadikan ia melayan lebih diutamakan bagi orang-orang yang mementingkan kesihatan. Selain itu, kualiti tinggi Baklava mengandungi jumlah gula, hanya sederhana cukup sekadar untuk memberi rasa manis.

Kacang sihat memberikan Baklava yang merawat satu ciri khas yang tidak dapat ditandingi oleh kebanyakan pencuci mulut dan manis. Kuih-kuih dan pencuci mulut yang dikenali sebagai tidak sihat, yang tinggi kalori, dan nilai pemakanan yang sedikit. Ini telah menjadi pengetahuan umum selama bertahun-tahun, dan oleh itu sebagai orang-orang menjadi lebih mementingkan kesihatan, mereka penggunaan gula-gula dan pencuci mulut yang telah jauh berkurangan. Baklava orang memberi satu pandangan yang berbeza daripada gula-gula dan pencuci mulut. Baklava memperkenalkan gagasan bahawa pencuci mulut boleh mempunyai nilai-nilai pemakanan yang tinggi dan bukan hanya menjadi tinggi pada kalori.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *