Baki Estrogen secara semulajadi dengan Diindolylmethane (malap) brokoli cabutan

Baki Estrogen secara semulajadi dengan Diindolylmethane (malap) brokoli cabutan

Pernahkah anda perhatikan perbezaan antara lelaki dan wanita mampu menurunkan berat badan? Seorang lelaki hanya boleh berhenti makan makanan ringan dan dua minggu kemudian telah kehilangan £ 10. Sebaliknya, selepas jam di gimnasium dan minggu kalori yang mengira ramai wanita akan mempunyai tidak kehilangan paun. Sebab utama perbezaan ini besar ialah ketidakseimbangan estrogen terlalu banyak berbanding dengan tahap progesteron yang dipanggil dominasi estrogen yang lebih rendah. Ketidakseimbangan ini membawa kepada pertambahan berat badan dan obesiti, serta displasia pangkal rahim, payudara, rahim, dan kanser ovari. Sehingga kini, wanita telah diberitahu bahawa satu-satunya cara untuk merawat hormon yang berkaitan masalah kesihatan adalah untuk mengambil hormon tambahan. Walau bagaimanapun, jawapan yang betul ialah mencari keseimbangan hormon, yang boleh dilakukan dengan menggunakan diindolylmethane (MALAP), nutrien yang kuat yang ditemui dalam brokoli, cauliflower dan sayur-sayuran lain yang mempunyai kesan langsung ke atas baki hormon. Ini tidak bermakna bahawa makan brokoli akan menghapuskan dominasi estrogen. Bila brokoli chewed, enzim tumbuhan akan diaktifkan yang melepaskan kompaun yang sihat. Walau bagaimanapun, kebanyakan sebatian ini adalah terlalu tidak stabil untuk sentiasa memberi manfaat kesihatan. Seterusnya, sebatian yang tidak stabil ini membawa kepada pelancaran diindolylmethane, yang merupakan sebatian yang sangat stabil. Walaupun brokoli sayur-sayuran yang berkhasiat, kita perlu makan sekurang-kurangnya dua paun brokoli setiap hari untuk mendapatkan amaun yang mencukupi daripada DIM. Terima kasih kepada penyelidikan yang berterusan, pembangunan yang stabil tulen DIM tambahan diet dengan Formula meningkatkan penyerapan yang khas telah dicipta. Tambahan DIM ini boleh dengan mudah dan berkesan memulihkan keseimbangan hormon dan menghapuskan gejala-gejala dominasi estrogen.

Hormon estrogen memberitahu sel-sel di dalam badan untuk berkembang. Seluruh kehidupan kita, estrogen mempunyai fungsi yang penting itu penting sebagai dimainkan haid dari masa kita mencapai akil baligh melalui masa kita mencapai menopaus, mengekalkan tulang-tulang kita tahap kolesterol rendah yang kuat, dan mengekalkan. Estrogen adalah dibuat dalam ovari kami dan kemudian, dihantar melalui aliran darah kita, di mana ia datang dalam hubungan dengan setiap sel dalam badan kita. Walau bagaimanapun, hanya sesetengah sel dengan reseptor estrogen akan membalas dengan kehadirannya.

Dominasi estrogen dicirikan oleh pelbagai gejala. Di antara gejala-gejala ini termasuk: perubahan mood, perasaan bimbang, menyakitkan tempoh, payudara hot flashes, berpeluh malam, berkabus pemikiran, libido rendah, masalah PMS, dan mendapat berat yang degil. Ia boleh mula oleh pendedahan kepada estrogen mimics (xenoestrogens), iaitu bahan-bahan kimia tertentu dalam persekitaran seperti racun makhluk perosak, plastik, sabun, pengemulsi, produk pembersihan rumah dan juga kereta ekzos. Mimics estrogen ini kelihatan dan bertindak cukup seperti semulajadi estrogens yang bahawa badan kita menerima mereka sebagai estrogen. Mereka mengunci kepada reseptor estrogen pada sel-sel kanser, dan isyarat sel kanser membesar dan membahagikan, membuat kanser tersebut merebak. Mereka juga boleh mengunci ke reseptor estrogen pada sel-sel sihat dan menghantar isyarat yang palsu, atau menyekat hormon estrogen yang semulajadi dari terikat kepada para penerima, menyebabkan lebih banyak estrogen untuk mengedarkan dalam aliran darah. Dominasi estrogen juga boleh disebabkan oleh metabolisme perlahan estrogen yang. Jika kadar metabolisme yang rosak estrogen selepas tamat aktiviti pada sel-sel sasaran mereka adalah terlalu lambat, lebihan estrogen unmetabolized ditinggalkan beredar badan.

Penyelidik juga telah menemui bahawa estrogen boleh dimetabolismakan di dua laluan yang berbeza di dalam hati, yang mengakibatkan dua jenis estrogen, “baik” dan “buruk” estrogen. “Baik” estrogen metabolites akan dilepaskan ke dalam aliran darah tiada mereka menyebabkan banyak faedah-faedah yang memberikan estrogen, seperti pencegahan penyakit jantung dan tulang yang kuat dan sihat. Estrogen yang “Buruk”, dalam kuantiti yang besar, boleh menyebabkan banyak masalah kesihatan termasuk gangguan autoimun, kanser payudara, serviks displasia kemurungan klinikal, Ketumbuhan fibroid, kemandulan, kekurangan magnesium, osteoporosis, kanser ovari, kanser rahim, dan kekurangan zink.

Apabila berhadapan dengan dominasi estrogen, ia bukanlah satu idea yang baik untuk mengambil lebih banyak progesteron walaupun keluar keseimbangan hormon. Mengambil lebih banyak progesteron semestinya tidak akan memulihkan keseimbangan hormon. Sebaliknya, ia mungkin dimetabolismakan ke lebih banyak estrogen, menyebabkan ketidakseimbangan hormon yang lebih besar dan lebih dominasi estrogen. Sebaliknya, seseorang perlu mengambil tambahan DIM, yang meningkatkan keseimbangan hormon dan dihapuskan estrogen dominasi oleh peralihan cara estrogen dimetabolismakan dalam badan kita. Ini mewujudkan lebih banyak estrogen yang “baik” metabolites dan kurang metabolites estrogen “buruk”. Walaupun ia tidak meningkatkan atau mengurangkan tahap estrogen, ia mengarahkan bagaimana estrogen ini dimetabolismakan.

Kajian telah mencadangkan bahawa DIM juga boleh membantu untuk mencegah kanser payudara. Selepas mengkaji sekumpulan wanita untuk tempoh sehingga sembilan belas tahun, wanita yang menghidapi kanser payudara telah direkod mempunyai nisbah yang jauh lebih rendah daripada metabolites estrogen yang “baik” berbanding metabolites estrogen “buruk”. Sebagai perbandingan, orang-orang yang tidak menghidap kanser payudara mempunyai nisbah tinggi metabolites estrogen yang “baik” ke “buruk” estrogen metabolites. Para saintis telah ditentukan bahawa DIM sebenarnya menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. Ia meningkatkan aktiviti enzim yang terdapat di sesetengah laluan di hati, yang penting untuk metabolisme sihat estrogen yang mengurangkan risiko pembangunan kanser.

Apabila membeli suplemen DIM, disarankan bahawa anda membaca label produk DIM anda akan membeli. Memastikan bahawa anda mendapat 120 mg DIM kompleks, yang merupakan standard untuk 30 mg DIM satu dos. Kerana DIM adalah sangat sukar untuk menyerap, produk yang perlu di sebuah kompleks khusus yang memperbaik bioketersediaan. Walaupun kebanyakan wanita hanya perlukan satu dos DIM setiap hari, wanita yang menderita dengan sejumlah besar gejala-gejala dominasi estrogen boleh mencari kelegaan yang lebih besar dengan menggandakan dos yang dan mengambil DIM dua kali sehari. Kerana sesetengah wanita mungkin mempunyai sakit perut kecil yang selepas mengambil DIM, mengambil suplemen dengan makanan akan menghapuskan masalah. Kajian keselamatan di DIM menunjukkan tiada kesan yang memudaratkan, walaupun dos yang telah di beratus-ratus kali amaun dibekalkan dalam makanan tambahan. Kesan sampingan yang biasa DIM adalah yang tidak merbahaya yang mengubah warna air kencing anda. Kerana perubahan ini boleh berlaku apabila anda makan dengan jumlah yang banyak brokoli atau asparagus juga, minum 6-8 gelas air sehari akan menyelesaikan masalah.

Jika anda mempunyai dominasi estrogen, menambah lebih banyak hormon akan hanya meletakkan anda pada risiko yang lebih besar untuk kanser. Sebaliknya, memulihkan keseimbangan hormon anda dengan mengambil tambahan semulajadi yang berkuasa, DIM. DIM boleh didapati di kedai makanan kesihatan atau kedai makanan kesihatan Internet tempatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *