Baka yang berbeza daripada Penyu yang biasanya disimpan sebagai haiwan kesayangan

Baka yang berbeza daripada Penyu yang biasanya disimpan sebagai haiwan kesayangan

Baka berbeza banyak penyu hanya kira-kira boleh classifed sebagai haiwan yang benar-benar unik. Pelbagai jenis Penyu mempunyai keperluan khusus untuk pemakanan, perumahan dan penjagaan kesihatan untuk menjimatkan bil mahal haiwan. Inilah gambaran ringkas baka berbeza Penyu yang orang sentiasa sebagai haiwan peliharaan di rumah.

Penyu peti – peti Penyu spesies sahaja yang mempunyai Engsel berhampiran bahagian depan dan belakang shell mereka benar-benar menutup diri mereka benar-benar dalam Cangkerang mereka. Shell domed tinggi mereka besar menjadikan mereka perenang janggal yang begitu berhati-hati mana-mana kawasan laut untuk Penyu peti.

Tanda-tanda kuning dan merah jambu yang dicat Penyu – indah membuat Penyu ini sangat mudah pada mata. Mereka telah pelupusan yang mesra sebagai haiwan peliharaan, tetapi cenderung susah makan pada masa-masa. Cuba menawarkan beberapa Cricket atau ekor cacing untuk snek yang terlalu baik untuk menentang.

Penyu snapping – ini termasuk Penyu snapping aligator yang amat agresif dan mempunyai satu tekanan gigitan tidak siuman. Penyu snapping tidak sesuai untuk haiwan kesayangan kerana perangai mereka, tetapi ada orang yang menjaga mereka juga mengatakan bahawa jika dijaga dengan betul mereka membuat haiwan kesayangan yang baik. Keselamatan dengan jenis Penyu.

Lumpur Penyu-salah satu baka easiet Penyu untuk sendiri sebagai haiwan kesayangan. Tutup berbanding dengan penyu Musk, Lumpur Penyu adalah haiwan yang sangat lazat dan berdaya tahan. Anda perlu memberi perhatian kepada Penyu Lumpur yang sama seperti mana-mana, tetapi mereka makan apa sahaja yang mana-mana Penyu yang lain akan makan dan tidak berkembang menjadi besar. Jika terdapat hal-hal seperti Penyu “permulaan” yang Penyu Lumpur akan ia.

Slider – merah dan kuning slider eared diberi nama mereka daripada splotch berwarna yang mana tiada telinga akan. Sangat akuatik haiwan yang memerlukan perhatian yang lebih kepada keadaan air mereka daripada baka yang berbeza daripada Penyu.

Penyu musk-sangat sihat dan berdaya tahan sebagai haiwan kesayangan. Penyu Musk adalah juga sebagai “stinkpot” untuk keupayaan untuk merembes bahan berbau yang buruk dari kelenjar dubur dalam bahaya. Orang tidak dimiliki musk Penyu untuk seluruh hidup mereka tanpa sebaik sahaja setelah Penyu yang merembes, yang bercakap kepada sifat lembut bersopan Penyu musk.

Cooters-setakat haiwan kesayangan pergi Cooters dikenali sebagai salah satu spesies Penyu yang dibimbangkan. Mereka membesar di mana-mana dari 6-16 “dengan groing perempuan lebih besar daripada lelaki.

Terdapat lebih 300 spesies dikenalpasti Penyu wujud dan berpuluh-puluh daripada mereka berlainan baka Penyu yang orang sentiasa sebagai haiwan kesayangan. Penyu snapping akan menjadi yang paling mencabar. Anda perlu bimbang tentang penjagaan asas Penyu di atas perangai unik mereka. Jangan pernah terlalu dekat dengan rahang yang Penyu snapping atau anda pasti akan menyesal bahawa anda pula!

(Spin)
Seperti yang disebutkan tadi Penyu Lumpur adalah agak mudah dijaga untuk menjadikannya sebuah Penyu baik “permulaan”. Walau bagaimanapun spesies paling popular antara baka yang berbeza biasanya disimpan sebagai haiwan peliharaan di rumah Penyu adalah slider eared merah yang, tetapi mereka adalah sedikit lebih mencabar kerana habitat akuatik.

Untuk meringkaskan, jika anda sedang mencari untuk pemula mesra Penyu untuk haiwan kesayangan yang cuba untuk Penyu Lumpur. Mereka adalah tidak hampir mahal untuk mengekalkan anda akuatik. Jika bagaimanapun anda berminat akuatik untuk Penyu dari beberapa jenis Penyu lukisan dan slider eared merah yang indah untuk melihat dan mempunyai perangai yang betul untuk membuat haiwan kesayangan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *