Baju perdagangan adil T – merupakan pilihan terbaik bagi produk-produk yang beretika

Baju perdagangan adil T – merupakan pilihan terbaik bagi produk-produk yang beretika

Kebanyakan masa, kami hidup kami dan tidak pernah berfikir dua kali tentang item apa kita gunakan setiap hari dan yang menjadikan mereka. Syarikat-syarikat besar biasanya mengupah pekerja di negara-negara lain di mana buruh adalah lebih murah dan pekerja mempunyai hak yang kurang di tempat kerja. Sebagai pasaran permintaan meningkat begitu juga keuntungan kepada Syarikat. Kempen perdagangan adil direka untuk membantu orang-orang yang mengambil berat tentang produk mereka dari mana datang menjadi lebih peka.

Walaupun pelbagai undang-undang wujud yang berkaitan dengan isu-isu perdagangan adil, ia adalah pada asasnya sebuah kempen sosial yang pergaduhan untuk memperbaiki perdagangan di negara-negara dunia ketiga. Pergerakan perdagangan adil mencipta terhadap lokap, buruh kanak-kanak dan penggunaan pekerja-pekerja yang akan dipaksa untuk bekerja kemahuan mereka. Pada masa yang sama pergerakan perdagangan adil yang bertujuan untuk menggalakkan tanggungjawab alam sekitar dan pengeluaran yang mapan serta adil membayar kepada pekerja. Terima kasih kepada gerakan ini, pekerja-pekerja di negara-negara dunia ketiga mendapat lebih banyak wang untuk pekerjaan yang mereka lakukan, bermakna mereka boleh lebih baik menyokong orang yang tersayang dan menyumbang kepada keadaan ekonomi yang bertambah baik di kawasan mereka serta-merta.

Barang-barang yang lebih banyak dan lebih banyak menjadi tersedia di bawah pergerakan perdagangan adil kesedaran yang lebih baik dan meningkatkan keinginan untuk produk-produk yang telah dihasilkan secara beretika. Produk utama yang sedang dibuat termasuk minuman beralkohol, teh, kopi, produk-produk runcit dan produk-produk berasaskan kapas seperti baju dan cadar. Walaupun ekonomi dunia mengambil hit, jualan produk-produk perdagangan adil yang diperakui naik kira-kira dua puluh peratus tahun lepas walaupun hanya sebahagian daripada barang-barang pengguna yang dicipta di seluruh dunia.

Membeli sebuah perdagangan adil t shirt, sebagai contoh, akan menjadi sedikit lebih mahal, tetapi mereka adalah berkualiti tinggi, yang menjadikan mereka sangat tahan lama. Mereka adalah benar-benar berlawanan daripada murah, mass-produced baju yang mesti digantikan secara tetap. Positif pakaian perdagangan adil adalah sangat banyak, manakala negatif adalah beberapa.

Apabila pembeli membeli barangan perdagangan adil, Tujuannya adalah untuk melindungi pengeluar di negara-negara membangun terhadap ketidakstabilan harga pasaran. Sebahagian dari keuntungan yang dijana daripada pengeluaran ini digunakan untuk membina Perkhidmatan untuk masyarakat setempat seperti perubatan, pendidikan dan alam sekitar projek dengan harapan memecahkan kitaran kemiskinan di kawasan-kawasan.

Di samping itu, pergerakan komited untuk mempromosikan barangan mesra alam, menggunakan bahan-bahan organik dan tekstil yang mampan. Pengeluaran kapas konvensional sisa jumlah besar sumber asli, bergantung kepada berat penggunaan bahan-bahan kimia yang berbahaya dan mempunyai kesan negatif terhadap kesihatan pekerja dan alam sekitar setempat. Perdagangan adil pengeluaran adalah berusaha lebih amalan mampan yang meningkatkan suasana.

Sebagai pelanggan, kita boleh membuat pilihan sedar sosial yang jauh lebih baik dengan membeli barang-barang yang dikilangkan dengan prinsip-prinsip perdagangan adil. Apabila usul ini ke arah etika dagang yang semakin membesar, Semua orang datang sebagai pemenang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *