Baik vs buruk Dog makanan perbandingan

Baik vs buruk Dog makanan perbandingan

Memberi anjing anda, atau mana-mana haiwan kesayangan untuk perkara itu, asas yang baik untuk kehidupan yang sihat adalah penting nutrtion bermula dengan betul. Terdapat banyak benar-benar dahsyat, rendah kualiti, makanan anjing kelembaban aktiviti kimia di pasaran masih hari ini, walaupun kita telah menjadi lebih sedar dan berilmu tentang apa yang perlu mencari apabila membeli makanan anjing.
Jenama makanan anjing lebih murah secara umumnya dijual di kedai runcit tempatan anda, manakala lebih tinggi kualiti premium anjing makanan jenama yang terdapat di kedai-kedai haiwan kesayangan, atau secara online di kedai-kedai haiwan peliharaan yang khusus.

Meningkatkan jangka hayat dan anjing anda mudah dicapai dengan makan makanan anjing organik sihat betul seimbang atau diet premium tinggi dari hood anjing. Diet sihat semula jadi untuk semua adalah sebagai bermanfaat untuk anjing anda kerana ia adalah untuk diri sendiri. Pemakanan yang tidak sempurna atau miskin boleh menyebabkan penyakit, alahan, obesiti, dan jangka hayat dipendekkan anjing anda.

Terdapat banyak produk makanan anjing gred komersial di kedai runcit, dan rawatan perlu diambil apabila memilih salah satu. Menjadi lebih tekun dalam semua aspek kehidupan kita dengan cepat menjadi norma, dan kita harus mempunyai haiwan kesayangan kita dalam pendidikan dan peningkatan kehidupan kita.

Berikut adalah beberapa panduan untuk mengikuti apabila melihat bahan-bahan pada beg makanan anjing:

Memilih makanan dengan kandungan daging yang tinggi. Bahan pertama mestilah daging yang ditetapkan. Satu atau dua daging atau hidangan daging yang tersenarai dalam top 5 bahan-bahan adalah satu bonus, tetapi tidak perlu. (Hidangan daging adalah daging dengan kelembapan dikeluarkan.)

Jika ramuan bijirin yang sama digunakan dua atau lebih banyak masa dalam bahan pertama lima (iaitu “beras coklat tanah”, bir di nasi”,”tepung beras”, Semua sama bijirin), ini bukanlah produk yang seimbang dan berkhasiat. Ia dimuatkan dengan “pengisi” dan dibuat untuk kelihatan seperti ia sihat dengan memisahkan satu bahan ke dalam sub kategori, tetapi nasi beras supaya ia harus disenaraikan sekali.

Menggunakan bijirin berkualiti tinggi telah menjadi piwaian bagi yang premium quality anjing pengeluar makanan, seperti barli, beras perang dan oatmeal. Jika bijirin ini organik, maka semua yang baik. Gandum dan jagung lebih rendah dan tidak berguna sebagai satu unsur pemakanan dalam makanan anjing dan digunakan sebagai pengisi sahaja. Anjing yang dikenali untuk menjadi sangat alah kepada gandum dan jagung.

Jika terdapat sebarang produk sampingan di dalam senarai ramuan, melalui makanan anjing ini.

Tidak perlu sebarang pengisi.

Karsinogenik pengawet yang tidak perlu digunakan, dan jika mereka tidak membeli produk tersebut. (Mereka akan disenaraikan sebagai BHA, BHT atau ethoxyquin.)

Pewarna tiruan akan juga kanser menyebabkan, dan benar-benar tidak perlu. Anda akan terkejut melihat bagaimana banyak produk masih mengandungi bahan berbahaya ini. Pewarna yang akan ditandakan oleh itu – misalnya merah, biru dan kuning dyes.

Tiada gula atau Sirap jagung sepatutnya berada di dalam senarai ramuan.

Bahan-bahan yang lebih organik disenaraikan, lebih baik.

Menambah glucosamine, menggantikan glukosamina & kondroitin, pro dan prebiotics, minyak biji flaks, barli, oat atau oatmeal dan minyak bunga matahari, adalah satu perkara yang baik.

Perlahan-lahan dibakar, tidak extruded, mengekalkan mineral, vitamin dan kebaikan yang penting makanan.

Hormon percuma, antibiotik percuma, racun perosak dan racun herba percuma, bahan kimia dan pengawet percuma menunjukkan makanan anjing organik berkualiti premium.

Dan akhirnya, daging misteri yang tiada dalam senarai. Misteri daging akan disenaraikan sebagai hanya daging atau ayam, bukannya ayam atau venison. Daging misteri mungkin akan beberapa jalan busuk dahsyat membunuh, haiwan euthanized yang lama, dan bahagian-bahagian haiwan yang tidak boleh dimakan.

Walaupun makanan yang berkualiti tinggi mungkin kelihatan lebih mahal pada mulanya, ia akan bekerja sendiri dan menjadi lebih murah untuk jangka panjang. Penjimatan dalam bil-bil haiwan semata-mata sepanjang hayat haiwan kesayangan anda akan membayar untuk makanan.

Saya menggunakan taktik makanan anjing buatan sendiri yang malas yang menggunakan makanan anjing organik yang tinggi, dan menambah beberapa auns poached ayam, atau broiled venison setiap hari. Yang terbaik daripada kedua-duanya kemudian dicapai bagi anjing saya.

Sentiasa berhati-hati, mendidik diri anda sendiri dan tahu dalam perniagaan pembuatan makanan anjing besar yang di dalamnya untuk keuntungan, bukan kesihatan dan kebajikan haiwan kesayangan kita. Itu adalah terpulang kepada kita. Hanya lakukan yang terbaik yang mutlak yang anda boleh untuk haiwan kesayangan anda dan ianya akan dikembalikan dengan cinta doggie yang lebih banyak, yang tidak adalah satu perkara yang buruk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *