Baik merasa buah-buahan tropika jus penawar kanser – jus Durian Belanda

Baik merasa buah-buahan tropika jus penawar kanser – jus Durian Belanda

Saya suka minum jus buah-buahan segar squeezed kerana mereka bukan sahaja rasanya tetapi datang dalam warna-warna yang begitu banyak dan konsisten. Sedikit jus buah-buahan yang penuh dengan vitamin, nutrien, mineral, enzim pencernaan, air tulen, dan antioksidan melawan penyakit.
Jus buah-buahan mempunyai kuasa untuk membersihkan badan anda daripada sisa toksik.
Sebagai contoh, jus Delima telah menyatakan untuk membantu melawan kanser; jus kranberi baik untuk otak dan membantu mencegah penyakit Alzheimer. Jus anggur merah, seperti wain merah, adalah memberi manfaat kepada jantung. Jus Prune yang tinggi dengan fiber, zat besi dan kalium mengandungi satu julap semulajadi yang dikenali sebagai Sorbitol dan disyorkan untuk melegakan sembelit. Mungkin paling jus buah-buahan yang murah dan mudah diperolehi adalah jus oren. Ia dimuatkan dengan vitamin C dan mempunyai imuniti-meningkatkan faedah.

Tempahan saya membaca tentang jus buah-buahan tropika yang menakjubkan Kesihatan hartanah – jus Sop masam. Jus putih dengan rasa berkrim dengan gabungan rasa buah kelapa dan pisang dan mempunyai rasa masam manis yang menyegarkan.

Durian, yang juga dikenali sebagai Guyabano dalam Bahasa Sepanyol dan Graviola di Portugis bertambah terutamanya di kawasan tropika. Daging buah-buahan yang terdiri daripada satu pulpa boleh dimakan putih berair yang tinggi serat, karbohidrat, vitamin C, B1, B2, dan kalium. Mujurlah ia juga adalah rendah dalam lemak tepu, kolesterol dan sodium.
Durian boleh dimakan mentah apabila masak dan boleh dijadikan ais-krim, lazimnya, gula-gula, tart, kocak dan lain-lain minuman.

Durian telah digunakan sebagai ubat herba tradisional di banyak negara. Ia telah digunakan untuk menyekat kekejangan, mendorong berpeluh dan muntah-muntah, mendidih daun pokok buah-buahan dan minum ia membantu mengurangkan demam dan mendorong tidur. Daun crushed boleh digunakan pada kulit untuk mengurangkan penyakit sendi dan ekzema.

Kajian mengenai Durian telah dilakukan ke atas beberapa dekad yang lalu oleh institusi-institusi perubatan yang terkemuka, syarikat-syarikat farmaseutikal dan Universiti. Penemuan dan keputusan telah menunjukkan bahawa sebatian tertentu dan bahan-bahan kimia yang diekstrak dari buah-buahan durian, biji, daun dan kulit yang muncul untuk membunuh sel-sel kanser tanpa merosakkan sel-sel yang normal. Mereka telah terbukti berkesan dalam memburu dan membunuh sel-sel kanser dalam payudara, paru-paru, prostat, pankreas dan usus besar.

Dalam satu kajian yang berasingan, para saintis telah membuktikan bahawa bahan kimia yang ditemui dalam durian belanda selektif membunuh sel-sel kanser kolon pada 10,000 kali ganda potensi Adriamycin, ubat kemoterapi yang biasanya digunakan.

Profesional penjagaan kesihatan konvensional boleh menganggap apa-apa Ubatan Alternatif dan tuntutan sebagai terbukti dan bahkan berbahaya. Malah terdapat beberapa kelemahan dalam memakan durian. Ia dikenali untuk berinteraksi buruk dengan antidepresan, menjejaskan tekanan darah dan memusnahkan bakteria baik dalam perut.

Jadi adalah bijak untuk mengambil jus buah-buahan, termasuk jus Durian Belanda, secara sederhana, terutamanya mereka yang obes dan kencing manis.

Bagi saya, minum jus buah-buahan segar squeezed yang selepas usaha yang meletihkan melayan besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *