Bahu pelampiasan latihan akan menetapkan Tendonitis bahu tetapi apabila anda perlu mula mereka

Bahu pelampiasan latihan akan menetapkan Tendonitis bahu tetapi apabila anda perlu mula mereka

Bahu pelampiasan senaman adalah penting untuk mengurangkan masa pemulihan dari bahu pelampiasan atau tendonitis bahu, tetapi ia adalah penting untuk melakukannya pada masa yang tepat dan untuk mengelakkan kesakitan apabila mereka melakukan.

Bahu tendonitis adalah semata-mata bengkak satu atau lebih daripada tendon cuff yang alat pemutar. mana semua bantuan dengan kestabilan bahu dan pergerakan.

Pelampiasan bahu yang, bagaimanapun, adalah kecederaan yang berpotensi lebih teruk. Ia boleh membangunkan apabila supraspinatus tendon menjadi radang dan mendapat mencubit atau impinged. Tendon ini membantu anda untuk mengangkat lengan sehingga sampingan atau Penyambut yang mengapa pergerakan ini menyakiti apabila anda mempunyai sindrom pelampiasan bahu.

Tendon biasanya Pas melalui saluran tulang pada bahagian atas pisau bahu anda di mana anda bahu pisau melekat kepada tulang kolar. Apabila ia mendapat radang ia boleh mendapat terlalu besar untuk saluran dan mula mendapatkan mencubit apabila anda menggerakkan lengan anda. Ini adalah untuk pelampiasan bahu. Gejala-gejala klasik adalah sakit apabila meraih tangan anda ke depan atau sampingan yang menjadi lebih teruk dengan penggunaan, bersama-sama dengan kelemahan di bahu

Sama ada anda mempunyai bahu tendonitis atau pelampiasan bahu satu latihan akan sama. Walau bagaimanapun masa mungkin sedikit berbeza.

Apa yang anda cuba lakukan dengan bahu pelampiasan latihan adalah mengukuhkan seluruh bahu. Terdapat dua puluh otot yang terlibat dalam pergerakan bahu dan dengan mengukuhkan mereka anda boleh mempercepatkan pemulihan cuff alat pemutar anda semua. Ia adalah penting bahawa anda tidak berasa sakit apabila bersenam kerana ini mungkin tanda-tanda kerosakan selanjutnya dilakukan.

Dengan sebuah pelampiasan bahu, ia adalah penting untuk mengurangkan keradangan dan berehat bahu sebelum anda memulakan apa-apa. Ia mungkin mengambil masa beberapa minggu untuk berehat dan merawat keradangan sebelum anda dapat mulakan bersenam bahu. Anda mungkin perlu menukar cara bahawa anda bekerja atau pun berhenti memandu untuk sementara waktu untuk mengelakkan pergerakan yang menyakitkan, tetapi ini adalah penting. Sakit apabila anda mempunyai sebuah pelampiasan bahu adalah tanda bahawa lebih banyak kerosakan yang dilakukan. Percanggahan ini adalah bahawa anda perlu sentiasa bergerak untuk mengelakkan membangunkan bahu beku bahu anda. Jadi pastikan bahu bergerak tetapi elakkan pergerakan yang tidak terperi sakitnya.

Dengan kedua-dua bahu tendonitis pelampiasan bahu yang, latihan perlu agak lembut, tumpuan lebih kepada regangan, fleksibiliti dan kawalan. Otot-otot cuff alat pemutar adalah otot-otot kecil yang direka untuk memegang bahagian dalam tempat di bahagian sendi bahu. Peningkatan yang kecil dalam kekuatan cuff alat pemutar boleh mempunyai kesan yang dramatik pada Kesihatan bahu.

Sebahagian besar daripada kita cenderung mengabaikan cuff alat pemutar semakin kita jadi tidak hairanlah bahawa majoriti masalah bahu datang kira-kira lebih daripada empat puluhan kumpulan umur. Orang lain berisiko adalah ahli dan sesiapa sahaja yang menggunakan bahu mereka banyak di tempat kerja, mencapai sehingga kerja.

Sebaik sahaja anda telah mempunyai kecederaan bahu yang ia adalah dinasihatkan untuk memasukkan senaman bahu pada pagi anda rutin dua atau tiga kali seminggu hanya untuk membantu menjaga bahu anda yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *