Bahaya Parabens dan alternatif yang lebih selamat

Bahaya Parabens dan alternatif yang lebih selamat

Ramai orang hari bertanya tentang bahaya parabens. Apakah parabens ini dan bagaimana ia mempengaruhi tubuh kita? Kebanyakan mereka tanya soalan-soalan ini dan bergantung kepada pendapat orang lain tanpa fakta dan membuat parabens lebih teruk lagi.

Parabens adalah bahan kimia yang boleh didapati dalam produk kosmetik yang banyak. Ia adalah satu hydroxy benzoat Awetan. Beberapa contoh Kata majmuk ini adalah perangkap-, ethyl-, propyl- dan butylparaben. Mereka mempunyai keupayaan untuk meniru estrogen dalam badan kita dan mereka lemah estrogenik. Walau bagaimanapun, dalam kajian yang terkini, butylparabens didapati Tempahan estrogenik.

Kajian yang dilakukan mengenai bahaya parabens mendapati bahawa mereka menyebabkan kesan yang buruk atau oestrogenic apabila disuntik di kulit. Kerana mereka seolah-olah tidak boleh diserap oleh kulit, ia akan menyebabkan kesan yang berbeza. Apabila disuntik pada wanita hamil, ia bertindak seperti hormon yang asing yang memberi kesan kepada janin di dalam rahim. Ia juga boleh menyebabkan kemandulan lelaki dan kanser payudara pada wanita. Walaupun eksperimen dan keputusan adalah berdasarkan dari haiwan makmal, dinasihatkan anda perlu berhati-hati bahan kimia ini dan tidak mendedahkan badan anda terlalu banyak parabens.

Oleh kerana tiada kajian boleh beritahu saya pasti apa bahaya parabens dan berapa banyak yang terlalu banyak yang saya tidak menggunakan mana-mana. Aku akan benci untuk membenarkan 20% daripada produk penjagaan kulit yang mengandungi parabens dan kemudian 10 tahun ke bawah jalan mengetahui jumlah selamat adalah hanya 5% atau beberapa lain nombor yang saya 20% adalah lebih besar daripada.

Pada pendapat saya, kita tidak dapat mengelakkan diri dari menggunakan dan mendedahkan diri kita dari bahan-bahan kimia yang berbeza. Dengan hanya semata-mata hidup dalam persekitaran yang biasa semalam, kami mendedahkan kulit kita dan menyerap pelbagai bahan kimia yang mempunyai kesan yang berbeza pada tubuh kita. Saya hanya menasihati anda untuk menghadkan diri anda daripada terlalu banyak produk-produk kosmetik yang menggunakan bahan kimia, terutamanya parabens.

Laluan yang paling selamat dan sihat untuk pergi adalah dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi dalam produk penjagaan kulit kami. Bahan-bahan ini adalah sangat berkesan tanpa risiko kesan sampingan. Pengawet yang bermanfaat yang tidak akan memudaratkan kesihatan anda adalah semulajadi Vitamin E. Apabila anda menemui ini dalam produk penjagaan kulit, di samping menghapuskan bahaya parabens, anda juga mendapat antioksidan yang indah yang akan melindungi kulit dari radikal bebas.

Contoh-contoh lain hebat bahan-bahan semulajadi untuk penjagaan kulit yang babassu, mentega shea, minyak jojoba, madu manuka yang aktif, minyak avokado dan lain-lain. Setiap unsur-unsur buatan alam semula jadi ini mempunyai kesan yang berbeza apabila digunakan pada badan.
Sebagai contoh, minyak avokado dan madu manuka aktif merangsang badan untuk menghasilkan lebih banyak kolagen. Kolagen adalah protein diperlukan untuk memastikan kedutan dan garis-garis halus dari membentuk. Semakin kita berusia kolagen yang mengurangkan tahap, dengan itu kita perlu mencari jalan untuk menghasilkan lebih semulajadi supaya kulit boleh menggunakannya. Bahan-bahan ini dua akan melakukannya untuk kita.

Minyak jojoba dan babassu menggalakkan kelembutan kulit dan menambah banyak diperlukan lembapan. Produk-produk semula jadi ini adalah terbukti sangat berkesan tanpa kesan buruk dan ianya masih digunakan oleh banyak syarikat kosmetik sebagai sumber utama bahan dalam produk-produk kosmetik yang mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang bahaya parabens dan Apakah penjagaan kulit syarikat saya percaya kesihatan saya untuk tidak memasukkan mereka dalam Formula mereka, check out saya Laman web yang disenaraikan di bawah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *