Bahaya Parabens – Adakah anda tahu apakah mereka?

Bahaya Parabens – Adakah anda tahu apakah mereka?

Bahaya parabens hanya mula timbul. Pertambahan berat badan, kulit penuaan dan kanser jenis tertentu adalah disyaki disebabkan sebahagiannya oleh parabens.

Ia adalah hakikat bahawa sehingga 60 peratus daripada apa yang kami letakkan pada kulit kita masuk ke dalam aliran darah kita. Ini adalah di mana bahaya bermula. Yang paraben adalah pengawet tiruan yang paling biasa digunakan dalam kosmetik yang banyak. Mereka memastikan jangka hayat yang panjang dengan menghalang pertumbuhan bakteria berbahaya, yis dan kulat. Tetapi mereka akan disyaki menyamar risiko kesihatan kubur dengan pendedahan jangka panjang.

Bahaya Paraben dikurangkan oleh Syarikat-syarikat Irresponsible

Apabila ditanya “Adakah parabens buruk?” Syarikat-syarikat kosmetik menegaskan mereka adalah tidak berbahaya kerana mereka kekal pada kulit kita dan tidak diserap ke dalam badan kita. Tetapi, kajian terbaru mendapati parabens dalam tisu kanser payudara manusia. Ini menimbulkan soalan-soalan yang jelas tentang keupayaan mereka untuk berkumpul dalam badan kita.

Syarikat mengatakan mereka menggunakan beberapa bentuk parabens untuk mengelakkan pencemaran bakteria dan kulat. Ramai tidak menganggap ia berbahaya dan telah tidak teragak tentang menambah label ramuan mereka. Walau bagaimanapun, Terdapat juga bukti-bukti bahawa parabens boleh mengganggu sistem hormon badan menduplikasi kesan estrogen.

Bahaya parabens “dihanyutkan di bawah karpet ini” oleh Syarikat-syarikat besar ini.

Rahsia perdagangan yang digunakan untuk menyembunyikan bahaya Paraben

Pembuat kosmetik dikehendaki untuk menyenaraikan bahan-bahan mereka melainkan jika ia adalah wangian dan itulah dikecualikan sebagai “rahsia perdagangan.”

Walau bagaimanapun sedar bahawa kata-kata seperti “semula jadi”dan “organik” bermakna paraben percuma. Baca label dan Jangan menyesatkan oleh label Penyambut. Antara bahan-bahan, dicetak dalam huruf kecil pada bahagian bawah belakang label adalah di mana anda akan menemui parabens yang disenaraikan.

Parabens – bagaimana buruk akan mereka?

So….Adakah parabens yang buruk? Ia bergantung pada yang yang anda tanya. Saintis mengatakan mungkin begitu, dan mereka mahu lebih banyak ujian. Pengeluar yang besar yang menggunakan mereka mengatakan mereka adalah benar-benar selamat. Jadi mengapa maka Adakah mereka menyembunyikan bahan-bahan jika yang boleh? Apa yang ada di aroma?

Anda perlu mengambil tindakan untuk mengelakkan pendedahan kepada bahan kimia yang kita mengesyaki berbahaya. Apabila ramuan produk yang amat disyaki menjadi berbahaya kepada kesihatan kita kita perlu menghapuskan penggunaan bahan kimia ini dan mencari pengganti selamat untuk menggantikannya. Kita perlu dedahkan diri kita kepada bahaya parabens apabila wujud alternatif yang selamat dan telah digunakan oleh beberapa syarikat-syarikat kosmetik. Melakukan sedikit penyelidikan seperti pula penulis artikel ini dan anda akan mendapati bahawa parabens adalah buruk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *