Bahaya mengambil Diuretics untuk melegakan retensi cecair

Bahaya mengambil Diuretics untuk melegakan retensi cecair

Retensi cecair menjadi semakin berleluasa. Ia membuat anda menambah berat badan, menghasilkan bengkak perut anda, kaki atau buku lali, atau bahkan muka anda atau jari. Kesakitan payudara juga boleh menandakan penyakit edema.

Banyak orang di internet mencari nasihat tentang bagaimana untuk menghilangkan penyakit edema. Terdapat banyak nasihat di luar sana, tetapi ia terlalu asas. Retensi cecair adalah tanda bahawa metabolisme anda dalam kesusahan, dan ia tidak boleh diubati dengan hanya sedikit nasihat seperti ‘minum 2 liter air sehari’ atau ‘makan garam kurang’. Dan terdapat beberapa jenis retensi cecair, jadi Apakah OK bagi satu jenis mungkin tidak begitu baik untuk jenis lain.

Apa yang doktor anda menetapkan?

Beberapa jenis retensi cecair bertindak balas dengan baik kepada ubat-ubatan. Ubat-ubatan ini dipanggil ‘pil air’ atau ubat-ubatan diuretik. Mereka bekerja dengan memaksa buah pinggang anda – yang mengalih keluar cecair daripada darah dan menghasilkan air kencing – untuk bekerja lebih keras. Beberapa minuman biasa akan diuretics semulajadi, termasuk teh, kopi dan alkohol. Alkohol adalah diuretic yang kuat terutamanya.

Jika anda sedang memikirkan untuk mengambil ubat-ubatan diuretik retensi cecair, berikut adalah beberapa nasihat penting. Semak dahulu dengan penyedia jagaan kesihatan anda untuk memastikan anda jantung, hati dan buah pinggang yang sihat. Sesetengah orang mempunyai retensi cecair akibat daripada masalah dengan organ-organ ini. Jika ini berlaku, maka ikut nasihat doktor.

Tetapi jika anda berada dalam Kesihatan yang baik, anda mungkin akan mendapat semua-jelas. Doktor anda mungkin mengatakan bahawa edema anda ‘idiopathic edema’ atau (jika ia kebanyakannya menjejaskan kaki dan pergelangan kaki anda) ‘secara kronik (RCMO) dalam’ (CVI). Dia boleh mencadangkan bahawa anda mengambil diuretics, tetapi sebelum anda menerima ubat-ubatan ini, tanya ini: ‘Jika saya tidak mengambil preskripsi Adakah terdapat apa-apa risiko kepada kesihatan saya?’ Jika penyedia jagaan kesihatan anda mengatakan ‘Tidak’ maka ia adalah lebih baik untuk memulakan diet sebaliknya untuk mengawal penyakit edema anda. Ubat-ubatan diuretik adalah salah rawatan untuk penyakit edema idiopathic, kronik (RCMO) dalam ketidakcukupan dan edema yang dikaitkan dengan kitaran haid. Mereka mungkin kelihatan untuk membantu, tetapi sebenarnya boleh membuat ia lebih teruk.

Surat dari pembaca

Berikut adalah surat yang saya dapat dari seorang pembaca; masalah ini adalah hanya terlalu biasa.

Ia mesti menjadi kira-kira 3 tahun yang lalu badan saya mula untuk mengekalkan air jadi saya mula pada pil air, tiap-tiap hari. Selepas saya mula mengambil mereka badan saya sudah biasa kepada mereka dan saya tidak dapat berhenti mengambil mereka. Sekarang mereka membuat saya lebih buruk. Saya mengambil pil 4 setiap hari. Jika saya tidak mengambil mereka hanya sehari, mata saya membengkak dan perut saya mendapat benar-benar besar. Terutamanya mata saya dapat benar-benar buruk. Saya tidak mempunyai apa-apa keadaan yang akan membawa kepada pengekalan cecair. Jadi saya rasa saya perlu berhenti pil. Saya benar-benar ingin tahu, berapa lama ia akan mengambil masa bagi saya untuk menjadi sihat lagi? Akan saya mengurangkan berat badan saya telah mendapat kerana edema saya? Bilakah puffiness mata saya akan hilang? Saya benar-benar bimbang.
Marianne

Sila diberi amaran. Sebab ubat-ubatan diuretik boleh memudaratkan adalah bahawa mereka boleh mengeluarkan air yang begitu banyak dari darah anda yang ia menjadi nyahhidrat. Ya, darah boleh mengalami dehidrasi walaupun tisu-tisu badan anda adalah penuh dengan air. Tidak mampu untuk mengeluarkan air dari tisu-tisu anda di mana semua air berlebihan yang dikekalkan diuretics.

Apabila anda mengambil diuretik ubat-ubatan yang anda fikir anda akan kehilangan edema kerana anda pee lebih, tetapi air ini adalah dari darah, bukan daripada tisu-tisu yang ditenggelami air. Dinyahhidratkan darah anda adalah berbahaya, supaya badan anda belajar untuk berpegang kepada air yang lebih banyak untuk melindungi dirinya. Itulah sebabnya mengapa wanita yang menulis kepada saya adalah engahan jadi teruk setiap kali dia cuba untuk berhenti pil.

Darah anda hanya mempunyai terlalu banyak air jika jantung, hati atau masalah buah pinggang yang dikesan oleh doktor. Dalam kes-kes lain jumlah air dalam darah adalah perkara biasa, jadi anda tidak perlu cuba untuk mengurangkannya dengan diuretik ubat, orang-orang yang tidak pun herba.

Apakah alternatif?

Terdapat tiada pengganti untuk mengetahui apa menyebabkan edema anda dan menghapuskan punca. Punca-punca retensi cecair termasuk makan makanan yang salah, membangunkan semi-allergic reaksi terhadap makanan tertentu, tidak makan makanan yang betul seperti gelap biru dan ungu buah, tidak mendapat cukup vitamin dan mineral, tidak mendapat cukup latihan, memakan terlalu banyak garam, tidak minum air yang cukup, yang cukup dan sebagainya.

Hati-hati. Jika anda edema masalah kronik, tidak menganggap mencipta sendiri diet diuretik. Anda boleh menghabiskan masa yang sangat lama tidak mendapat sangat jauh jika anda tidak mempunyai pengetahuan yang diperlukan. Mula-mula semak di laman web yang disyorkan untuk mendapatkan pengetahuan yang anda perlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *