Bahaya Kesihatan elektif pramatang dan kelahiran Cesarean Seksyen kanak-kanak

Bahaya Kesihatan elektif pramatang dan kelahiran Cesarean Seksyen kanak-kanak

Kebelakangan ini telah menghasilkan jumlah yang lebih besar dan lebih besar daripada wanita yang melahirkan lebih awal. Pendapat perubatan kini menunjukkan bahawa kelahiran kanak-kanak jenis ini menyebabkan bahaya kesihatan untuk wanita dan bayi. Pembangunan ini adalah begitu dramatik bahawa masa purata bunting janin telah telah berkurangan dengan 7 hari di Amerika Syarikat sejak tahun 1992. Trend ini telah dilabelkan sebagai seorang “evolutionarily dramatik kejadian.”

Kajian menunjukkan korelasi langsung antara lelemak ini kehamilan dan cesareans dirancang dan inductions tanpa keperluan perubatan.

Akan dikurangkan bunting masa boleh menjejaskan bayi pertumbuhan paru-paru, penglihatan, berat badan, serta Fine tuning otak, kata profesional. Setiap hari dan setiap minggu hadapan 39 minggu, menimbulkan bahaya kepada bayi. Majoriti besar kanak-kanak awal istilah berbuat baik, tetapi ia adalah satu risiko yang besar dan berbahaya.

Dalam tempoh kehamilan yang biasa ialah 40 minggu, dan kelahiran yang teraruh pada yang lengkap tiga puluh sembilan minggu dipercayai mungkin selamat. Wanita secara semulajadi memberi kelahiran lebih awal daripada ini, dan dalam sesetengah kes, isu-isu perubatan memerlukan penghantaran yang awal. Masalah timbul apabila kanak-kanak dilahirkan lebih awal telah bersedia.

Tahun di antara 1990 & 2006 menyaksikan kenaikan 30% kelahiran pada minggu 36 dan 40% untuk mereka pada 37 dan 38 minggu. Pada masa yang sama pengurangan sama jumlah bayi yang melahirkan dalam minggu kemudian didapati dalam data. Terdapat yang hadir lebih ramai anak yang dihantar pada minggu 39 daripada di jangka. Data berkenaan dilihat akan segar dengan tahap akademik dan alamat tersebut selang dilanjutkan daripada 16 tahun, yang profesional menyatakan trend yang tak mungkin salah.Adalah dipercayai bahawa kejahilan antara kedua-dua doktor dan ibu bapa adalah untuk menyalahkan untuk trend.

Bayi yang dilahirkan lebih awal melalui aruhan atau c-section tanpa rasional yang perubatan akan hampir dua kali seperti kemungkinan untuk mendapati diri mereka di Jabatan rawatan rapi neonatal, laporan penyelidik. Lain-lain rancangan penyiasatan mereka lebih dilupuskan kepada jangkitan dan boleh memerlukan peralatan pernafasan.

Ia bukan luar biasa bagi ibu-ibu untuk diarahkan bahawa mereka memerlukan penghantaran cesarean yang bagi alasan bahawa anak mereka adalah “terlalu besar”.  Data Tempahan walaupun adalah membuktikan bahawa motif itu ‘perubatan’ untuk menghantar awal berada dalam realiti yang tidak dapat membantu. Banyak projek-projek penyelidikan mengesahkan bahawa bayi yang terdorong awal untuk mengekang pertumbuhan mereka sebenarnya lebih cenderung kepada tersekat di terusan kelahiran dan memerlukan Seksyen Cesarean.

Walaupun terdapat bukti bahawa kuantiti ibu meminta penghantaran awal awal minggu 39, Terdapat juga petanda besar bahawa doktor memandu beberapa peningkatan kelahiran lebih awal. Pada tahun 1979, Kongres Amerika Obstetricians dan pakar Ginekologi yang mula mencadangkan doktor tidak menjalankan elektif inductions hadapan bunting 39 minggu, Walau bagaimanapun awal kelahiran elektif telah terus meningkat, dengan itu exception daripada di tempat-tempat di mana terdapat satu sistem untuk memegang pakar-pakar perubatan yang bertanggungjawab.

Ia adalah mudah untuk doktor untuk membangunkan pemikiran bahawa penghantaran beberapa hari lebih awal tidak kisah, kerana isu-isu yang timbul jadi jarang. Anda perlu untuk mempertimbangkan seluruh penduduk untuk menghargai kebarangkalian kumulatif.

Mungkin ini permulaan satu perubahan pendekatan untuk kelahiran bayi dalam amalan perubatan, yang mungkin boleh melihat secara langsung maklum ketara dalam c-Seksyen dan intervensi perubatan lain dalam buruh. Kita begitu berharap dan ingin tahu pendapat dan pengalaman anda.
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *