Bahaya Hazing

Bahaya Hazing

Bagi banyak organisasi Greek kolej, pasukan olahraga, dan pilih kelab, hazing telah menjadi sebahagian daripada proses recruiting. Kerana ramai ahli-ahli berasa ia adalah satu bentuk “permulaan”, tradisi ini telah berterusan selama beratus-ratus tahun dan terus berkembang di kampus sekolah tinggi dan Kolej di seluruh negara. Boleh hazing yang konsisten daripada aktiviti-aktiviti lain yang banyak termasuk pertandingan sukan, pertandingan makan atau berpakaian dalam pakaian yang lucu atau menarik. Walau bagaimanapun, satu bentuk hazing yang sangat berbahaya dan bagaimanapun lazim adalah amalan minum gemuk.

Gemuk minum berlaku apabila seseorang menggunakan jumlah alkohol dalam sedikit masa untuk tujuan menjadi mabuk. Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini seterusnya hanya minum gelas selepas kaca. Sesetengah organisasi menggunakan penggunaan bongs bir, keg berdiri, minum blok permainan atau pukulan untuk menggalakkan ahli-ahli untuk minum gemuk. Walaupun ini mungkin kelihatan seperti satu cara yang hebat untuk berseronok dengan rakan-rakan dan mengenali ahli kumpulan yang anda ingin Sertai, gemuk minum boleh membawa kepada kesan-kesan yang serius dan membawa maut dan adalah lebih berisiko tinggi daripada tingkah laku yang minum lain.

Pusat untuk kawalan penyakit melaporkan bahawa semua alkohol yang digunakan di Amerika Syarikat, 75% adalah berbentuk gemuk minum. Berkaitan dengan memandu dan DUI/DWIs, peminum gemuk 14 kali lebih cenderung untuk laporan yang kurang alkohol memandu daripada orang-orang yang tidak binge minuman.

Gemuk minum boleh membawa kepada kesan-kesan berikut:

Keracunan alkohol
Kecederaan, jatuh, terbakar, lemas mendapat kemalangan kereta, kecederaan senjata api, serangan seksual atau keganasan rumah tangga
Pengambilalihan seks dihantar jangkitan (atau, STI)
Kehamilan yang tidak disengajakan
Risiko yang lebih tinggi bagi hati penyakit (atau, cirrhosis)
Lebih tinggi risiko kerosakan saraf
Tercekik dari vomit
Kematian berkaitan dengan alkohol

Menjadi sebahagian daripada organisasi ini tidak bernilai meletakkan kesihatan atau keselamatan peribadi anda pada risiko. Hazing adalah haram di kebanyakan Kolej kampus dan penguatkuasaan undang-undang telah menjadi lebih berwaspada daripada pernah dalam menghukum organisasi ini menjengkelkan. Kerana Statistik akan jadi lebih tinggi untuk kemalangan berkaitan alkohol bagi peminum gemuk, peserta harus menyedari akibat yang serius daripada keputusan mereka sebelum mendapat di belakang roda kereta. Walau bagaimanapun, kesilapan masih boleh berlaku dan undang-undang dapat melindungi anda daripada anda lesen yang digantung, menanggung berat denda, atau penjara masa dengan bayaran DUI/DWI.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *