Bahaya dadah preskripsi

Bahaya dadah preskripsi

Seratus tahun yang lalu di apothecary adalah layanan ini. Tidak seperti hari produk ini adalah berasaskan bahan-bahan semulajadi, pada herba dan mineral yang membantu melawan penyakit hari. Satu perkara yang anda tidak pernah melihat adalah shelfload ubat-ubatan. Rawatan ini bukan sahaja ditujukan kesan tetapi doktor yang knowledgeale dalam memberikan maklumat mengenai bagaimana untuk menghalang diesease tersebut.

Fokus kami hari ini adalah untuk merawat setiap masalah dengan pil. Terdapat juga sebuah syarikat yang yang promisses anda akan tumbuh lebih tinggi dengan mengambil pil kecil sedikit. Jika kami rasa sakit, laluan terpantas untuk mendapatkan yang lebih baik adalah untuk menuju ke pejabat doktor untuk preskripsi.

Walaupun kita mungkin merasa pencerahan tentang kemajuan perubatan moden, kita menemukan diri kita sicker daripada kita telah 40 tahun yang lalu. Semua kemajuan yang tidak seolah-olah telah membuat kami lebih sihat apa-apa. Sebab-sebab yang tidak dapat meletakkan hanya satu populasi.

Sebahagian daripada masalah ini adalah disebabkan oleh kedua-dua kami mengabaikan tentang kesihatan kita sendiri dan satu cara hidup yang tidak sedikit untuk mengekalkan kesihatan.

Oleh sifat kita adalah makhluk tindakan. Gaya hidup sedentari bekerja terhadap naluri yang wujud. Apa yang anda makan dan berapa aktif anda akan pergi jauh ke arah mewujudkan gaya hidup yang sihat. Nenek moyang kita yang tidak memahami banyak tentang bagaimana virus dan bakteria kerja, tetapi itu tidak menghalang mereka daripada bekerja kehidupan aktif dan produktif. Tiada seorang pun daripada mereka pernah mempunyai akses ke farmasi, mahupun seorang doktor sanggup merawat gejala-gejala mereka hanya dengan sebat keluar pad preskripsi.

Terdapat serangan terhadap kelebihan vitamin itu dan menyediakan mineral, di bahagian yang ditaja oleh Big Pharma untuk membuat ubat-ubatan yang kelihatan baik. Tidak kira apa yang media hype, hakikatnya amalkan alternatif semulajadi. Dan kami sicker kerana kami masih jahil mengenai ubat-ubatan yang kita masukkan dalam badan kita.

Ubat-ubatan hari yang terlalu mudah ditetapkan dan sering atas sebab-sebab yang salah. Ia dapat difahami bahawa doktor akan dipenuhi dengan jumlah pesakit yang mereka lihat setiap hari. Kesilapan yang mungkin boleh dibuat berdasarkan satu diagnosis yang cepat dan lengkap. Walaupun doktor menentukan apa yang ia ada yang membuat anda sakit, dia terlalu cepat dengan preskripsi yang dan jarang mencadangkan alternatif, seperti banyak rehat dan sudah tentu, perubahan gaya hidup yang lengkap.

Oleh sifat mereka ubat-ubatan yang invasif. Pepatah lama yang tidak ada perkara seperti ubat-ubatan yang selamat adalah seperti benar hari seperti 50 tahun yang lalu. Kita semua tahu bahawa pengharaman rokok adalah tidak baik untuk kesihatan. Asap rokok mengandungi pelbagai bahan kimia yang berbahaya. Berdasarkan ini, ubat-ubatan juga diperbuat daripada bahan-bahan kimia yang luar tabii. Lama tempoh penggunaan dadah dijangka membawa kepada masalah kesihatan walaupun apa yang doktor boleh katakan tentang keselamatan mereka. Kesan-kesan sampingan ini boleh menjadi lebih buruk daripada mengubati.

Ubat-ubatan hanya boleh merawat kesan. Punca asas apa yang membuat anda sakit tidak ditangani. Segala-galanya dalam hidup adalah sebab dan kesan. Sebagai sebuah masyarakat yang maju kami adalah berpendidikan apabila ia datang untuk memberikan maklumat yang akan membantu kita kekal sihat. Punca penyakit anda diabaikan untuk menetapkan cepat untuk melegakan masalah. Ubat-ubatan merawat gejala tersebut dan menyebabkan kesan sampingan yang sering dirawat dengan ubat-ubatan baru. Anda akan masih sakit, walaupun anda mungkin berasa sihat.

Setakat hebat, ubat-ubatan yang tidak melakukan apa yang mereka akan direka untuk melakukan. Dalam dekad yang lalu berita telah dipenuhi dengan kejadian di sekolah tinggi dan Kolej belia pada mengamuk, membunuh para pelajar dan guru-guru yang sama. Ingat Columbine pembunuhan beramai-ramai? Harris dan Klebold adalah kedua-duanya di anti-depressants hari mereka berarak ke sekolah tinggi dan merenung menembak. Satu membayangkan bahawa ubat itu akan membuat pesakit-pesakit yang mengambil mereka, jinak. Itu bukan kes itu. Hakikatnya adalah bahawa anti-depressants sering membawa kepada kecenderungan ganas, bunuh diri dan tingkah laku yang pelik. Nama tidak sesuai penerangan ubat-ubatan.

Mengambil ubat-ubatan statin untuk satu lagi contoh. Kononnya, mereka yang mengurangkan tahap kolesterol anda. Ya mereka berbuat demikian, tetapi pada harga. Orang yang mempunyai paras kolesterol yang NORMAL selalunya mati lebih cepat daripada mereka yang mempunyai tahap yang bertingkat. Statin semua mempunyai satu persamaan. Mereka merompak salah CoQ10 yang penting enzim jantung yang memerlukan untuk berfungsi dengan baik. Selepas beberapa tahun ubat statin menggunakan, hati anda menjadi lemah dan anda mengalami serangan jantung, hanya apa ubat yang sepatutnya untuk mengelakkan! Adakah doktor anda memberitahu anda untuk menambah dengan CoQ10? tidak! Terdapat tiada wang dalam maklumat tersebut. Selain itu adalah hakikat bahawa terdapat kebimbangan yang jauh lebih serius daripada kolesterol yang hanya. Ujian paras homocystein anda adalah jauh lebih penting, tetapi jarang dilakukan.Satu-satunya alasan yang ia tidak dilakukan adalah kerana terdapat tiada ubat untuk merawat ia. Yakinlah sebaik ubat di pasaran, Pertubuhan Perubatan dan media akan cepat tout faedah mempunyai paras homocystein anda disemak!

Berapa banyak Adakah anda tahu mengenai kesan-kesan sampingan ubat-ubatan yang anda sedang? Adakah doktor pernah sukarela untuk memberikan anda maklumat tersebut? Mungkin jawapannya ialah tidak. Ia menjadi tugas anda untuk mengambil kawalan ke atas kesihatan anda dan mengetahui apa yang anda mengambil ubat yang ditetapkan akan atau tidak akan lakukan untuk anda! Keselamatan kesihatan anda harus overide semua kebimbangan lain termasuk doktor. Lihat sahaja sejarah dadah seperti Vioxx, Avandia dan lain-lain lagi.

Jika anda memerlukan satu lagi sebab mengapa dadah berbahaya mempertimbangkan bahawa dadah dilantik hanya untuk nilai keuntungan mereka. Sistem kesihatan keseluruhan kami adalah tertumpu kepada keuntungan, bukan kesihatan anda. Selagi anda jatuh sakit dan kekal sakit, pharma besar boleh membuat keuntungan yang besar. Kejahilan adalah kebahagiaan di mana mereka yang berkenaan. Big Pharma membelanjakan berbilion-bilion untuk melobi kerajaan untuk berehat peraturan supaya lebih mendapat ditetapkan pada ubat-ubatan mereka.

Ubat-ubatan akan dipuji sebagai kaedah sahaja dan kaedah terbaik yang tersedia untuk merawat tuan rumah dieases yang melanda umat manusia. Semua kaedah lain tidak patut ditimbulkan kepada dadah. Melalui tahun-tahun yang kita belajar mempercayai doktor kami dan di pertubuhan perubatan tersebut. Hari ini iman itu adalah berasas. Keuntungan, kejujuran tidak menjadi Tuhan baru.

Jika anda mengambil ubat-ubatan, anda perlu melengkapkan diri dengan pengetahuan dan tanya diri anda jika ubat-ubatan yang benar-benar jawapan untuk masalah kesihatan anda. Kemungkinan akan perubahan gaya hidup akan kurang menyakitkan daripada mana-mana preskripsi ubat. .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *